Vyrážky na celom tele u trojročného dieťaťa

livia341
22. máj 2015

Som v šoku, ako prišiel zo školky tak som ho vyzliekala a našla som samé vyrážky po tele. Z čoho to asi može mat?zo stravy alebo infekciu od detí dostal?nikdy nemaval vyrážky.Ďakujem

alusha
22. máj 2015

@livia341 moj syn to mal minuly tyden, tiez chrbatik kompletne vyhadzany aj ruky takýmito drobnými vyrazkami, nezistila som od coho to mal, ale za take 4 dni mu to zmizlo... vyzeralo to presne tak isto

hameeda
22. máj 2015

vyzerá to ako alergia na niektorú potravinu, zisti čo jedol v škôlke

zuzkagu
22. máj 2015

ma to aj na tvári a na nohách? Sú dve možnosti bud alergia alebo 5 alebo 6 choroba.

bonaqa2013
22. máj 2015

Ovčie kiahne?

lilimoni
22. máj 2015

Mne tiez napadla alergia 🙂 teplotu nemal ?

livia341
autor
22. máj 2015

@zuzkagu má to na bruchu,na chrbte a okolo pipíka, ale na nohách a tvári zatiaľ nemá, ale trochu vidím že sa asi vytvoria vyrážky aj na tvári.

livia341
autor
22. máj 2015

@lilimoni v školke čo bol, tak nemal teplotu idem mu odmerat.

danielahamar
22. máj 2015

to je alergia, ak nemal tri dni teplotu pred tým /vysokú teplotu myslím/

hameeda
22. máj 2015

@livia341 : moji chlapci sa tak vyhodili keď som zmenila prášok, dcera sa zasa tak vyhovila keď zjedla jogurt, ak nemá iné príznaky ja osobne by som skúsila podať fenistil kvapky, a svrbí ho to?

zuzkagu
22. máj 2015

@livia341 tak 5 chorobu vylúč ta začína od tváre, ak nemal teplotu tak zrejme aj 6 chorobu, takže toto môže byť asi alergia, ale vybehni k MUDr., mne to ovčie kiahne nepripomína tie väčšinou začínaju tiež od hlavy a nie až v takom to množstve naraz, môže to byť čokoľvek

livia341
autor
22. máj 2015

@bonaqa2013 veď práve, neviem či sú to nie kiahne ale to by sa mu mali sem tam spravit vyrážky vačšie a to ma malé bodky.

lilimoni
22. máj 2015

Ak nema teplotu, ta mozeme vylucit infekciu, kiahne a ak ani nemal tak to nie je ani 5. a 6. choroba. To bude alergia na nieco 🙂

hameeda
22. máj 2015

@livia341 : to nie sú kiahne, moji mali všetci už kiahne, a toto sa na kiahne nepodobá, ak sa ti dá vybehni k lekárovi, ale s največšiou pravdepodobnosťou to bude alergia, zisti čo jedol

radlinka
22. máj 2015

@livia341 zihlavka... zajdite si na kozne, predpise nejaky kremik, do kupela nejake aditivum co budete pridavat do cistej vody, alebo vykup kazdy den v hypermangane. Najcastejsie sa to robi po zime a v prechodnom jarnom obdobi. Vysadte kazdu kozmetiku - len cistu vodu a 10 kvapiek fenistilu, pripadne aj potierat gelom.

livia341
autor
22. máj 2015

@hameeda zistím polievku, ale až v pondelok dnes mali grenadír máva aj doma a nič sa nedialo.

zuzkagu
22. máj 2015

žihlavka napadla aj mne

nufanek
22. máj 2015

Ahoj, presne toto ma aj moj drobec uz druhy den, do skolky nechodi. Patram, co take nove jedol no nic mi nenapada. K Mudr. sa mi neda, sme na navsteve u rodicov a ani dovolat sa mi nepodarilo. Som rada, ze som nahodne nasla tuto temu a ze to teda snad nic vazne nie je, ani jeho to nesvrbi. Na nic sa nestazuje, dokonca tie vyrazky vidiet len pri istom svetle.

nufanek
22. máj 2015

@alusha chcem sa spytat, ci ste s tym neboli u lekara

livia341
autor
22. máj 2015

@radlinka dik skúsim to čo mám doma, čiže fenistil kvapky.

nufanek
22. máj 2015

@livia341
@radlinka fenistil je dobre dat pri svrbeni, ci vseobecne pri alergii?

alusha
22. máj 2015

@nufanek neboli sme, natierala som mu to fenistilom a aj sirup na alergiu som mu davala, zmizlo to potom... ja som citala o zihlavke a jedine co ma napadlo, tak ze to mohlo byt z nového tricka, lebo sme boli na dovolenke a kupili sme tam nove tricko, ktore si hned dal na seba, vzdy novu vec vyperiem a toto som nemala ako, tak asi na to zareagoval

jabadaba
22. máj 2015

@livia341 Livia, nechcem Ta strasit, ale zbehnite radsej na pohotovost, ak uz vasa lekarka neordinuje. Mne sa to nezda. 😖 V BA bol pripad dietatka s meningokovou infekciou, radsej zbytocne ist k lekarovi ako nieco podcenit.

nufanek
22. máj 2015

@alusha a fenistil ako liecbu? Lebo som myslelala, ze len pri srbeni.

fiffinkaa
22. máj 2015

ahoj, moj syn to mal od pondelka vysypaný chrbátik a ruky..doktorka povedala že je to nejaký vírus teraz v ovzduší vyrážka a mierne zvýšená teplota, všetky výtery boli ok, prešlo mu to za 4 dni..bral zodac

livia341
autor
22. máj 2015

@nufanek To si aj ja myslím a dúfam, že to nie je nič vážne. Ani jeho nesvrbí, nestažuje sa a bez teploty. Tiež si myslím, že má alergiu z jedla. Zistím v pondelok, čo jedli dnes.

nufanek
22. máj 2015

@livia341 mne sa ani na pohotovost neda, sme zastrceny v dedine bez auta, pohotovost 30 km daleko :( dufam, ze to bude v pohode. Hm

livia341
autor
22. máj 2015

@nufanek ja si myslím, že pri alergii je dobrý aj na svrbenie možno, že to ukludnuje nám už dala krčná, aj detská.

livia341
autor
22. máj 2015

@jabadaba dik, no zbohom,naozaj? moj manžel aj chcel ale ja som že nie nemá teplotu, aj tak na pohotovosti poradia volačo a potom v pondelok zase k detskej dr. a tam detí chorých býva vždy po víkende.no uvidím, čo povie manžel.

livia341
autor
22. máj 2015

@nufanek no tak si v riadnej diere, podľa toho čo píšu mamičky, tak to len alergia može byt neboj prejde detom choroba.

richelina
22. máj 2015

Ahoj,môj synček sa takto vyhádzal 7dní po využívaní atb.Ale začalo sa mu to postupne zlievať do do seba akoby mal červ.mapy po tele aj na tvári to mal.Začalo to nevinne 2pupáčikmi na chrbáte a každým dňom toho bolo viac a viac a skončili sme nakoniec v nemocnici.Lekárka stále čakala ako sa to vyvinie a už som ju aj zmenila.Nepáčil sa mi jej prístup a vobec ževraj mal už čisté dýchanie a nakoniec mu zistili v nemocnici aj zapal pľúc.Týmto ťa však nechcem strašiť.Dcérka bola tiež vyhádzaná na brušku,tak som letela na pohotovosť a lekár na mňa pozeral čo stresujem,že na nič vážne to nevyzerá.Každopádne fenistilom nič nepokazíš pokiaľ máš doma.Škoda,že ide víkend,neviem ako fungujú pohotovosti u vás,ale ja už po tej našej zlej skúsenosti utekám k lekárovi hneď ked si nie som niečím istá.