Vyrážky ako pluzgieriky

timi1911
3. aug 2018

Ahojte, chcela by som sa vás spýtať či máte skúsenosť s takymto niečim. Mojej dcérke sa pred dvomi dňami urobili červené fľaky a dnes sa jej takéto pluzgieriky pupákové urobili. Doktorka nás poslala s prepáčením do riti s tým, že je doštípaná od ploštíc. Šli sme kožnej a ta nas nezobrala, pretože to nie je urgentný prípad. Mám strach, pretože sa jej to zväčšuje.

lindusss2016
3. aug 2018

@timi1911 prd od plostic, moze to byt impetigo alebo ina bakterialna infekcia, hocijaky strptokok alebo stafylokok, treba na to atb. Nemas nejaku detailnejsiu foto?

tuppuk
3. aug 2018

tak toto sa mi teda ako poštípanie od ploštíc s prepáčením nevidí. skôr by som povedala, že to bude nejaký ekzém alebo infekcia. no nič poobede s ňou zájdi radšej na pohotovosť

timi1911
autor
3. aug 2018
timi1911
autor
3. aug 2018

@tuppuk nechapem, ale ako nás mohli doktori poslať preč. Tiež sa mi to nevidi, ako od ploštíc. Doma som všetko poprezerala. Nič som nenašla. My sme tiež neni doštípaný.

lindusss2016
3. aug 2018

@timi1911 no takto ak by to bol stipanec, tak by si videla v strede vpich. Ak sa tam spravila najskor vyrazka, potom pluzgier a mokva to, tak je to.na milion bakterialneho povodu

timi1911
autor
3. aug 2018

@lindusss2016 ako píšeš. Najskôŕ mala fľak, na druhý deň pupák a dnes pluzgier, ktorý mokvá a zväčšuje sa.

lindusss2016
3. aug 2018

@timi1911 tak.treba atb a netreba s tym cakat, lebo sa to celkom.rychlo.moze sirit

janulka2811
3. aug 2018

Poobede navstiv pohotovost s tym,ze ta rano detska poslala domov a s cim a rovnako aj kozna-postazuj si.
Ak bude mat dcerka infekciu v pondelok naklusaj opat k detskej a riadne jej naloz az utece a opytaj sa jej ci mas dat presetrit pripad na lekarsku komisiu,mna by takto neodbila pani lekarka !!
Podla fotky to vyzera byt neaka infekcia a nie moc pekna 😔

timi1911
autor
3. aug 2018

@janulka2811 malá mala minuly mesiac nádchu, kašeľ. Lekarka povedala, že to nic nie je. Vraj má iba reflux.

majulino
3. aug 2018

@timi1911 je to impentigo, usudzujem z toho ako sa vam to objavilo a ako to postupuje presla som si tym istym so synom, pomohla mast bactroban a velmi velky pozor na umyvanie ruk a nepouzivat dvakrat ten isty prst popripade plienku na natieranie, odporucam vatove tycinky a nie rozotierat ale bodkovat samozrejme stale s inou vatovou tycinkou,

pribinak
3. aug 2018

Smer pohotovosť a hladaj novu pediatricku.

timi1911
autor
3. aug 2018

@majulino mali ste pravdu. Bolo to impetigo. Boli sme na pohotovosti. Povedali nám, že sme prišli v pravý čas.

lindusss2016
3. aug 2018

@timi1911 kks normalne mam nervy na tu tvoju pediatricku, ze takto ta odbila. Rovno hladaj inu

timi1911
autor
3. aug 2018

@lindusss2016 v pondelok beriem kartu a odchádzam. Urobím tam taký bordel že až.

lindusss2016
3. aug 2018

@timi1911 musis si najskor najst novu dr a ist k nej podpisat zmluvu, ona si kartu vypyta postou. Staru uz nemusis vidiet, ked si nechces zvysovat tlak

majulino
3. aug 2018

@timi1911 skorej uzdravenie zelam a davajte pozor je to velmi infekcne

janulka2811
3. aug 2018

@timi1911 treba ju dat pani dokonalu lekarku MUDR. ,,Plosticovu,, presetrit o zanedbanie osetrenia,aby vedela,ze urobila chybu !!!
To ze jej vynadas ma vies kde a zoberes kartu ...
Prajem skore uzdravenie dcerky.

janulka2811
3. aug 2018

@timi1911 krava to velka,jednoznacne je to na presetrenie u teba uz druheho pripadu !!!
Nenechala by som to iba na odchode od nej.

timi1911
autor
3. aug 2018

Ďakujem vám. 🙂 no ja už mám dohodnuté s druhým doktorom, že mi dcérku vezme. Určite to budem riešiť. Nenechám to len tak. Vyzistím čo s tým môžem robit a ako sa sťažovať.