Vyrážky ako od žihľavy. Čo to je?

majusik1
12. nov 2012

ahojte babenky,viete mi povedat co to moze byt?synovi sa uz treti den robia vyrazky a vyzeraju presne ako od žihľavy..ale mu to uplne zmizne a tak zas sa urobia..davam mu fenistil kvapky aj gel.a svrbia ho..chcela som ist k deckarke ale rano nemal nic.poobede zas..tak neviem co to moze byt.nejedol nic nove..(ma 3 roky)..viete nieco o tom?? vdaka

marcy30
12. nov 2012

Ahoj, aj mojmu synovi sa to robilo, asi tak mesiac som to pozorovala, aj lekarke som to hovorila....ta povedala, ze to byva reakcia na nejaku potravinu....nie som si ista, le my sme to asi mali z nestle granulovaneho caju s citronom...vysadila som ho a je klud 🙂

danielitka26
13. nov 2012

vysetrenie u alergologa, urcite je to nejaka forma alergie

janelinka
13. nov 2012

to je žihlavka,objaví sa a zmizne-je to reakcia na jedlo.ja to mávam často,z ničoho nič začne svrbieť očervenie a presne ako od žihlavy.bola som s tým u kožnej mne sa to objavilo keď som bola v siedmom mesiaci veľmi som sa zľakla čo sa deje no a kožná mi vysvetlila čo a ako 😉

hradnapani
13. nov 2012

@majusik1 vyzera to na "zihlavku/ koprivku". Moze sa to spajat aj do vacsich utvarov, rozsirovat sa, miznut a znova vyskocit. Je to alergicka reakcia, ci uz potravinu alebo aj chlad alebo nieco ine. Rozhodne by som sa co najskor pytala na alergologiu, aby zistili pricinu. Ak by sa pridruzilo zhorsene dychanie ("knedla v krku") alebo tazkosti, tak okamzite na pohotovost....ale kedze mu davas kvapky, tak by sa vam toto pritrafit nemalo

majusik1
autor
13. nov 2012

dakujem vam pekne,vyzera to takze mu to pomaly ale isto mizne.vcera mal ale uz len 2-3 vyrazky..davam mu tie kvapky aj natieram gelom..tak dufajme ze bude ok.ale vdaka vam.a ta žihlavka je vazna choroba?

ritusuk
13. nov 2012

ahoj, ja mam chronicku zihlavku a ano, nie je to nic prijemne, ale smrtelne tiez nie. Mne sa to zacalo uz v detstve a to takymi malymi cervenymi bodkami a vrchol prisiel v puberte, kde som sa vyhadzovala zo vsetkeho. Absolutne finale prislo, ked sa mi tie pluzgiere zacali spajat do ploch a takmer som sa zadusila, k alergologovi sme isli az vtedy...skoda, mozno keby som zacala liecbu uz v detstve, tak by to neskoncilo takto...ja viem, ze su aj horsie choroby, ale verte, ked sa clovek vyhadze po kazdom suste jedla, po sprche alebo potom co vyjde schody, to je na vrazdu, hlavne v puberte teda, male dieta si to este tak neuvedomuje...teraz beriem lieky, zaberaju, ale tak troska ma desi, co by sa stalo, keby ich zrazu nebolo...pevne verim, ze u vas to nebude nic chronicke a ze je to len nejaka reakcia na jedlo...len som chcela upozornit, ze existuje aj takato vec a je lepsie sa nou zaoberat cim skor, tym lepsie...

lady511
13. nov 2012

@majusik1 Ahoj ja to mam ako príznak choroby respektíve teda Reumatoidnej artritídy,,nehccem ta strašit,,ja som to dostala ako 14-15 ročná bolo to ako po prhlave rano nič skor poonede večer a do rana do zmizlo,,,ale presne ako po žihlave ale mna to niekedy aj svrbelo a nemala som to ani z alergie ,,tda ani z jedla ,,,priznak choroby,,noo ale určite ak by sa to vracalo obrátit sa na lekárku 😉

oliviajn
14. nov 2012

je to žihľavka, má reakciu na nejaké jedlo, napr. na presolené, na mletú červ. papriku, na čierne korenie, nejedlo nejaké čipsy? Alebo klobásku, šunku?

oliviajn
14. nov 2012

môže to mať aj od nejakých liekov, neberie lieky na imunitu?

janka196
28. feb 2013

@majusik1 ahoj mojmu drobcovi sa presne to iste zacalo diat pred troma dnami :( ako ste vy dopadli? dr nam vravela ze to je typicka reakcia na jedlo. avsak drobec nic nove nejedol akurat sme presli z granulovaneho cajika na ovocnu sagu s citronom.

majusik1
autor
1. mar 2013

@janka196 uz je to v pohode..zmizlo z ničoho nič..a uz sa mu nevyhodili-zatial..;)

janka196
1. mar 2013

@majusik1 nas je dnes zatial bez flakov. rozmyslame ci to nemoze mat z muzovho noveho parfemu. lebo predvcerom ked bol muz v robote tak maly nemal nic a vcera cely den sa mu to vyhadzovalo a mizlo a muz bol doma. tak sa okupal a dnes je bez parfemu a zatial nic

duratlicka
5. máj 2013

@ritusuk Dcerka ma len 17 mesiacov a od januara bojujeme so zihlavkou.Zatial nic nepomaha vyriesit to natrvalo.Fenistil kvapky alebo Aerius sirup plet vycistia,ale po par dnoch to ma znova.Nevieme prist na to,co jej skodi.Podla homeo vysetrenia je to jedlo,tak berieme homeopatika.Dufali sme,ze je to "len" alergia na chlad,ale oteplilo sa a vobec jej to neustupilo.Najhorsie je to po prechadzke a sprche.

duratlicka
5. máj 2013

@lady511 Ako sa Ti ta artritida prejavovala?Nasa mala v zime spuchnute aj nohy a flaky vsade,mysleli sme si,ze je alergicka na chlad.Artritidu by som jej veru nepriala,dufam,ze to je len nahoda,ze sa Ti to takto prejavovalo.

ludmilabb
25. júl 2014

@duratlicka dcerke sa tiez zvyraznuje koprivka po kupani, nechapem

ludmilabb
25. júl 2014

@lady511 prosim ta ako ti nasli spojitost reumatitidy a koprivky?

lady511
25. júl 2014

@ludmilabb nieje to reumatitída ale reumatická artritída..mám to velmi dlho a ako prvé príznaky som mala po celom tele flaky ako po žihlave také červene vydute fliačky,,ktoré bopli na dotyk teplé,,a vysoké teploty