Vyrážky ako kiahne

28. jún 2024

Ahojte moja 10 r. mala 2 týždne ,,pokazené bruško,, po jedle krče, dietou sa to trochu upravilo. Násldne mala spomalené trávenie, neutíchajúci dusivý nočný kašel, aj denný, už sme dobrali stoptussin, nakoniec sa pridružila teplota 38,5, a začala mať vyražky, najskor na tvári, 2-3, potom vlasy pár, potom ruka, trup, rameno za uchom ma dve, vyzerá to ako vyražka menšie, ale tvorí sa v tom voda a po pár hodinách to buď praskne alebo si potrie a praskne. Vyražky sú tvrdšie. Doktorka nám dala atb, nurofen a sirup naďalej na dusivy kašel. Mali ste niektora skusenosť? Vraj kiahne to asi niesú, tie su vacsie a makke..

anavixy
28. jún 2024

A kiahne uz mala? To mi pride zvlastna diagnostika na zaklade tvrdosti.. mne to tak teda pripada 🤔 tvoria sa jej este nove? Zo starych su chrasty? Pri kiahnach by nemala dostavat nurofen…

autor
28. jún 2024

@anavixy my sme boli s jej kamaratkou vcera 21 deň a vcera zacali teploty + prve vyrazky behom hodiny 3, dnes ich ma asi 30, ale ze su male a tvrdsie a ja doktorku presviedcam ze su cervene pluzgieriky a naplnene vodou, nestihli sa chrasty ma to iba dnes pribudaju prve si zoskrabla a je chrasticka , take zaschnute, doktorka mi hovori ze by mala aj vo vlasoch no nestihla som ju pozriet dnes sme doleteli z dovolenky rovno do ordinacie ano ma aj vo vlasoch.. ano citala som len doktorka ma postavenie asi to kiahne niesu, pytala som sa na nurofen ze mozem, a klacit a sirup na kasel.. stale jej pribudaju uz ma na bruchu aj pod bruchom

autor
28. jún 2024

Ale nesvrbia

msnesquik
28. jún 2024

Ani moju dceru to nesvrbelo, ja by som teda povedala, ze to kiahne veru su

anavixy
28. jún 2024

Podla mna jednoznacne kiahne. Atb zbytocne - alebo to kvoli comu vam dala? Nurofen nedavaj, hrozia sice vzacne ale velmi zavazne komplikacie, pokial netreba, tak nurofen nie, len paralen 🙂 kup ju 1-2x denne v hypermangane, vyrazky potierat bud tanno hermal alebo tantum verde napr.

autor
29. jún 2024
autor
29. jún 2024

Ma ich aj vo vlasoch zo 100 aj na tvari vobec nesvrbi su aj cervene inde naplnene vodou ked si odskrabla tak ju to boli

autor
29. jún 2024

Chrasty ziadne zatial

anavixy
29. jún 2024

Na pohlad za mna jasne kiahne, aj teda ostatne co pises tomu nasvedcuje, svrbiet v podstate nemusia, aj ked zvyknu ale u nas v skolke teraz tiez “epidemia” a 4 mne blizke deti to naozaj dobre znasali co sa svrbenia tyka, takze to by som do uvahy moc nebrala. Dobre chapem, ze ste boli v kontakte s kamaratkou s kiahnami pred 3t?

msnesquik
29. jún 2024

@anavixy ano, svrbi to vacsinou az su tam tie chrasty

autor
29. jún 2024

@anavixy ano 5.6 sme boli s malou ktora este nemala prejavy az o den na to mala teplotu a bodky, a dva dni dozadu mala moja teplotu prve vyrazky, a tyzden predtym brucho a kasel, teraz mame vsetko naraz, sem tam brucho zaboli, kasle hrozne, preto dala dr ATB lebo ma kasel hlavne v noci, teploty a teraz dva dni sa vyhadzala. Teda to vychadza na 3 tyzdeň ako sme boli s tym dievcatkom. Zatial nesvrbi.
@msnesquik Uvidime ako pises ked budu chrasty.

anavixy
29. jún 2024

Tak potom podla mna nie je o com polemizovat. Ten kasel atd asi bola len nahoda, ina choroba, ale toto au rozhodne kiahne. Tak nech ani nesvrbi 🍀

livuska124
29. jún 2024

Toto sú "ukážkové" kiahne. Dcéru začali svrbiet až na nejaký tretí deň, čiže nemusia svrbiet hneď. A pozor, nurofen pri kiahňach sa nemá podávať. Je to písané aj v pribalovom letáku.