Malá 11 mesačná je vyhádzaná viď foto. Je to ale už 2. krát ... 1. krát bola mega asi 3 dni a potom to krásne po bepanthene na exémy zmizlo a znovu sa nám to ale v menšom vrátilo no už to trvá týždeň a to máme mať o týždeň povinné očkovanie, ktoré už bolo raz odsunuté kôli nachladnutiu. Myslíte, že nás môžu očkovať pri takomto výseve? Ďakujem za každú radu info ... a náhodou keď tak dobrý kožný lekár v Trnave?
Urcite by som neriskovala, je viac ako iste, ze ockovanie tomu v dobrom nepomoze, skor naopak. Zvaz, ci vôbec budes ockovat...
Nemalo by sa ockovat.
určite neočkovať, daj jej urobiť testy, či nie je alergická na niečo
Očkovanie sa posunie, ale určite, neskôr, je potrebné ho absolvovať.
Nasa lekarka by urcite neockovala.....nezaockovala mi ani nasho maleho ekzematika, ked bol trochu vyhadzany a to o nom vie, ze mierne ekzemy su unho bezne.....
Ja som mala u maleho jedno ockovamie prelozene 3x lebo nebol fit a vsetko bolo v poriadku potom 🙂 moja doktorka by urcite neockovala. A ja tiez nie. Dohodni sa s pediatrickou na odklade a najprv pories exem.,
Vcera syna pediatrička ockovala aj napriek ekzemu.
@misinka0611 no nie kazdy lekar je zodpovedny. A upozornila si ju na to, ze ma ekzem?
@kimi203 Ano vie to uz od jeho 3m. pozerala mu naňho a povedala ze ockovat sa môže.
@alenocka88 a dojcis malu alebo je na UM? Ja som dojcila a takyto ekzem dcerke zmizol, ked som z mojej stravy vysadila kravske mlieko...a to mi kozna tvrdila, ze mala bude ekzematicka do k9nca zivota :/ Nasa pediatricka mi to poradila a do 2 tyzdnov bolo po ekzeme...Teraz ma 3 roky a este stale ak zje viac kravskych vyrobkov, tak sa vyhadze.
@misinka0611 tak niektori lekari su za ockovanie v kazdom pripade.. Podla mna a aj podla pribaloceho letaku vakcin by sa nemalo ockovat ked imunitny system riesi nieco. Ekzem je autoimunitna reakcia, takze to urcite spada do tejto kategorie.
@kimi203 Naštastie je OK. Zvládol to s gráciou. Koznej som sa vyslovene na to pytala a ta to odobrila. 2 lekári mu to schválili nezávisle od seba. Potom komu mame veriť ked nie im? 🙂
@misinka0611 Ale niektorým lekárom je to šumafuk, ved ich dieťa to nie je, nemajú absolútne žiadnu zodpovednosť, aj keby sa niečo stalo, oni sú nedotknuteľní, naša dr. kludne zaočkuje aj dieťa so soplíkom, prechladnuté a neviem aké, proste jej je to jedno. O kožných si myslím tiež svoje, s prvým synom som behala po kožných a liečili ho masťami, ani jedna ma neposlala na alergologiu a nakoniec sa zistilo, že malý má alergiu na mlieko, čo bolo aj príčinou ekzému.
@misinka0611 lekar si splnil svoju povinnost ..... predpokladam , ze si im podpisovala aj suhlas, ze si poucena moznych rizikach atd. a v skutocnosti ti neukazali ani prib. letak
@kimi203 áno malú ešte dojčím. ďakujem za radu skúsim teda vysadiť z mojej stravy mlieko a volám ráno dr. o preklade očkovania.
@janickacrazy vďaka skúsim aj kožné a aj alergológiu poriešiť
@misinka0611 ja sa to pytam samej seba odkedy sa mi narodil syn s diagnozou....obisli sme 4 nemocnice, kym sme nasli niekoho, komu by sme doverovali....bolo vela pochybeni zo strany lekarov aj co sa tyka stanovenia diagnozy, liecebneho postupu aj zbytocna operacia...bolo toho vela, ako priklad ti dam iba poslednu chybu, co sa nam stala v tuto sobotu. Syn ma vyvod na cikanie, ktory od operacie 4 mesiace nefungoval a tak musel mat strcenu silikonovu hadicku do oblicku a prisitu o kozu. V sobotu mu aj ta prestala fungovat, volam do nemocnice a lekar mi vravi, aby som ju preplachla fyziologickym roztokom. Mam si vziat striekacku a vstreknut to to tej hadicky. Muz mi to zakazal, ze ved ked je niecim upchata, tak mu to vstreknem rovno do oblicky. A mal pravdu, vyparala som stichy, hadicku vybrala a bola taka olna mocoveho kamena ze keby mu to vstreknem priamo spat do oblicky tam neviem....Rano sme bezali do nemocnice a odobrila mi to aj primarka, ze som to nespravila...Tak vidis, museli sme rozmyslat aj namiesto lekara...NIKOMU TAK NEZALEZI NA TVOJOM DIETATI AKO TEBE A NIKTO NEBUDE DOKLADNEJSIE HLADAT A SKUMAT MOZNOSTI AKO MU POMOCT ALEBO NEUBLIZIT AKO TY.
@kimi203 velmi dobre si to napisala. Drzim vam i malickemu palce, aby sa cim skor vyzdravel.
@misinka0611 nie je to prijemny pohlad, ale prikladam foto tej hadicky. Toto mal moj syn 3 mesiace zasunute priamo do oblicky a vyvedene nad kozu. Vsetok ten bordel co je vovnutri by som mu vstrekla spat do oblicky, keby pocuvam lekara....
@kimi203 3 mesiace?!😲 Ved, co viem kazdy medical device je potrebne menit min do tyzdna, aby sa predislo infekcii a upchatiu. Chudatko.
@katharines dakujeme 🙂 je smutne, ze clovek ma to musi prist, ked lekarov najviac potrebuje..ale oni su tiez obycajni ludia a robia chyby a hlavne im nezalezi v takej miere na dietati, ako rodicovi. Je tazke najst dobreho lekara, ktrory je zrucny a popritom je ochotny aj vysvetlit vsetko a zamysla sa hlbsie nad pricinami a dosledkami. Dufam, ze sme takeho momentalne uz nasli.
@katharines on to mal z nudze, lebo nefungovala stomia a mal to prichytene stehmi o brusko. Neni to standartne pri stomii.. Neviem si predstavit, ze kazdy tyzden by mu to znova prisivali pri vedomi...Na buduci mesiac ho maju operovat, spravia mu stomiu aj na druhej strane, dufam, ze tentokrat uz bude fungovat a ziadna hadicka nebude nutna.
@kimi203 mas uplnu pravdu. Tych lekarov, dobrych a zodpovednych, je ako safranu. A ja dufam, ze ste konecne takeho lekara nasli. Vela sil.
@kimi203 prepac, ze sa pytam, a problemy s oblickami ma od narodenia, alebo pi nejakej liecbe?
@kimi203 To je mi ľúto. Ja niesom študovaný lekar. Mám prvé dieta 6 mesačného syna. Mama mi zomrela na rakovinu pred vyše 2 rokmi. Vsetko sa učím sama, za pochodu. Snažím sa dat malému vsetko. Zatial co iné ženy kľudne dieťaťu dávaju jest 5 cez 9 ja vyzerám ako ta co mu poriadnej nedopraje lebo vsetko robim pomaly opatrne. Kožnú lekárku sme si vyberali podľa recenzií, cestovali sme k nej dlhšie a pritom sme mali ix kožných blizsie. Pytala som sa jej na to aj 2x , bez zaváhania mi to odobrila, tak isto pediater. Nemala som dovod to spochybňovať ich rozhodnutia. A ani som netušila ze ekzém je pri ockovani problémom. Necítim sa ako zla matka pre syna urobím prvé aj posledné. Priateľ mi sám hovori ze vidí ako ho milujem. S jeho mamou som na nože, lebo ta by s nim robila horšie veci ako toto očkovanie. Len teraz v sobotu ma nútila nech malému na ekzém dám kortikoidy, pritom tym sa chcem vyhýbať, ze mu mam jedlo solit, aby mu to chutilo, pritom papa pekne, dala mi ho do sedu , ťahala za ruky, uz sa tam cítim ako policajt tam, mala ho na rukách a velmi plakal az som si myslela ze sa zadusí dobehla som chcela som ho zobrat a nechcela mi ho doslovne dat, veď nech plače, nech si cvičí pľúca. Chápeš? A dieta červene ako rak! :( A potom výčitky ze preto nechce byt u nej lebo malo chodíme. Býva 120 km od nej a caka ze tam budeme každý víkend. Ekzém nema nejaky brutálny, toho najhoršieho sme sa zbavili, naštastie klop, klop, klop. Budem viac obozretnejšia. Aj ked fakt snažím sa a nechcem teraz vyzerať ako niekto komu na ňom nezáleží. Narodil sa po termíne , dusil sa , este teraz mam slzy ked si na to spomeniem :( Ale chápem ako to myslíš. Niekedy uz človek aj lekárom musí byt..
@katharines akurat to riesim v inom fore, preposlem t
ahoj, ide mi prave o sono obliciek. Lebo sa ma robit 4 dni po porode. Neinformovali ma, ze nieco nie je v poriadku a o 2 tyzdne nato dostal sepsu. Na moje poziadanie a upozornenie, ze malo cika mu bolo spravene sono a zistili sa tazke diagnozy napr. Hydronefroza posledneho 4. Stupna, megaureter...Pytala som sa na tu sepsu, kde je lokalizovana, tvrdili, ze nikde, ze to ma v krvi. Po prijati do Bratislavy ma vo vsetkych papieroch uvedene, ze to bola urosepsa. Tak sa chxem dopatrat, ci mal tie diagnozy od narodenia a zanedbali nieco, alebo to vzniklo neskor az, po tej infekcii...vsetci lekari mi tvrdia, ze tieto diagnozy su na 100 percent vrodene, tak nechapem ako to mohli prehliadnut.
@misinka0611 ahoj, nechcela som sa ta dotknut, ja som to mala taketo s mojou mamou pri prvej dcerke ako ty so svokrou. Treba to pustit z hlavy a robit to po svojom. Ja som dcerku nemabala choru, tiez som taketo s lekarmi neriesila. Preto som pisala, ze az pri synovi som na to prisla, co ma diagnozy, pretoze sme vela behali po nemocniciach a prisla som do styku s vela roznyymi lekarmi a vela chyb urobili.... To nebila vycitka z mojej strany, ale ponaucenie, na tore som bohuzial na vlastnej skusenosti prisla. Urcite si skvela mamina, drz sa, ak je priatel pri tebe, tak mas vsetko co potrebujes.
@alenocka88 ekzem, vyrazky su odpovedou imunitneho systemu, nemalo by sa ockovat.