Vyrážky 4-ročného týždeň po chorobe, čo to môže byť?

domca90
11. feb 2020

Ahojte.prosim vás,syn 4rocny bol týždeň doma,mal sople.vcera išiel do škôlky.dnes ráno som mu našla na nohe a ruke také vyrážky.nad hornou perou to začal mať mať,ešte keď bol doma,som myslela,že ako si stále fúkal nos.no keď to má na nohe,už mám des.neboli ho to,nesvrbi,teploty nemá.chuti mu jesť.ja neviem z čoho to môže mať.nemate skúsenosti?dakujem

gater1
11. feb 2020

@domca90 Zabudla si napísať aké lieky bral ...

domca90
autor
11. feb 2020

@gater1 iba pamycon do nosa,sinupret.od piatku mu dávam sirup na imunitu dr.theis,ale pochybujem že z toho by to mal.

domca90
autor
11. feb 2020

@gater1 lebo to nad perou už mal ešte predtým než začal brať ten sirup

gater1
11. feb 2020

Môže to byť alergická reakcia napr. prášok na pranie môže vyvolať rôzne reakcie . Vyrážky môžu vzniknúť z rôznych dôvodov . Poškodenie krvných ciev pôsobením vírusu, potom pre nejaké baktérie a dokonca aj parazit môže spôsobiť, že na tele vzniknú vyrážky. Niektoré vyrážky môžu súvisieť s vážnym ochorením a niektoré ako prídu , tak odídu . Tie fotky nie sú kvalitné , vyrážky na nohe, keď prejdeš končekmi prstov po tých vyrážkach, cítiš ich hmatom ? Aké sú veľké ?

elii5
11. feb 2020

@domca90 ahoj, dcérka mala takéto čosi , tiež týždeň po chorobe( nádcha a kašeľ), bola som s tým u dr, a tá povedala, že to je vírusového pôvodu, že sa telo po chorobe vyhadze. Že nemusím to riešiť, niekto dostane hnačku, niekto teploty, niekto sa vraj vyhadze. Že to môže trvať ešte pár dní ale ako to prišlo, tak aj odíde. Tak som iba nátierala detským púdrom na miestach kde svrbelo- ona mala na čele, zápästiach a pleciach, a sme týždeň po, a už nemá nič.

domca90
autor
11. feb 2020

@gater1 odfotim to ešte raz na svetle.ano,keď prejdem prstom cítim to.nemenila som prášok,len teraz zvyknem prať aj v sanytole.ale neviem no.su také malinké,menšie ako milimeter.potom neskôr ešte dám sem fotku na svetle,lebo som s bleskom fotila.

domca90
autor
11. feb 2020

@elii5 dakujem.no budem sledovať.len som tak vyplašena nenormálne.rano keď som mu to našla,som ho pozrela celého,nema nikde inde,len tam na fotkách čo má.uvidim teraz poobede.

gater1
11. feb 2020

@domca90 Môžeš mu to natrieť olivovým olejom a potom Švédskymi kvapkami alebo len tekutým púdrom. Zatiaľ len tú druhú možnosť a aspoň jednu šálku trochu slabšieho miešaného čaju z rebríčka a žihľavy. A pitný režim samozrejme dodržiavať ( voda, čistá ) 🙂

domca90
autor
11. feb 2020

@gater1 lepšie sa mi to nedá odfotiť.nikde inde to zatiaľ nemá.fotka s bleskom a bez blesku

domca90
autor
11. feb 2020

@gater1 no ale toto som mu našla v hrdle,mňa urve.vidis tie pľuzgiere?vzadu na mandli a na jazyku

gater1
11. feb 2020

Kiwi , ananás alebo aké ovocie jedol ?

domca90
autor
11. feb 2020

@gater1 nie,vôbec,také nemá rád.no ja mám pocit,že asi tá choroba.ale nechápem,veď bol týždeň doma a v škôlke nič nespomínali.

gater1
11. feb 2020

@domca90 Najlepšia rada bude znieť, že choď s dieťaťom k lekárovi , nech spravia výter z mandlí a nech spravia aj krvné testy . A bude zistené či sú to afty alebo niečo iné. Keď lekár predpíše nejaké lieky, pozorne si prečítaj vedľajšie účinky a buď opatrná. Napr. lekár predpísal liek a dávkovanie dieťaťu, vznikli komplikácie , iný lekár s hrôzou konštatoval, že také dávky sú vysoké a mohlo prísť aj k najhoršiemu ( našťastie žena tomu dieťaťu podávala len polovičnú dávku ) . Ďalej ... moja neter brala Zinat ( tiež v menších dávkach ) a aj napriek tomu , dostala pásový opar a aj môj syn mal neskôr po zinate problémy ... Tak asi toľko .

domca90
autor
12. feb 2020

@gater1 ahoj.bola som dnes s mladším u dr a ukázala som jej fotky a ona že ruky nohy ústa😳😳😩😩 to kde mohol chytiť,veď bol týždeň doma so soplami,v pondelok išiel do škôlky a v utorok som mu našla tie vyrážky na nohe.povedala že môžem ho doniesť ukázať,ale ona že je to tá choroba.

medulienka81
12. feb 2020

Ruky nohy ústa

domca90
autor
12. feb 2020

@medulienka81 no super.do kelu.ved bol doma.jedine,že to už mal v sebe ale v škôlke nič nevraveli.inkubacna je 3-5dni ako píšu na nete?alebo aj viac?

medulienka81
12. feb 2020

@domca90 syn to mal v auguste.. Ci z kúpaliska.. Neviem

domca90
autor
12. feb 2020

@medulienka81 a mal to takéto na nohe?

medulienka81
12. feb 2020

Áno mal to na dlaniach, na chodidlách a v puse. Teplotu mal zvýšenú trosku. Mal to aj v ústach a nemohol dobre papať. Ale mal 10 rokov, takže už je to iné keď je veľký a mladší syn vtedy mal 8 to mal prvý ale ten mal na jednej dlani pár pupacikov a hotovo.. Za pár dní zmizli.. A potom za pár dní to dostal starší a úplne horší priebeh mal