Ahojte,máte prosím niekto skúsenosti s týmto?Môj 7rocny syn začal vo štvrtok horuckovat(39,2°C),zrazila som mu horúčky,aj na druhý deň mal horúčku,ale už nie tak vysokú.Dnes má už len zvýšenú teplotu,ale vytvorila sa mu takáto vyrážka,krupica na chodidlách,dlaniach a u puse.Najprv som si myslela,že má prehriaty organizmus z tepla,úpal...ale toto sa mi nezdá.Ovcie kiahne už mal,...nestretli ste sa s týmto niektorá? Ďakujem ❤️
@babatkoo Ahoj,ja som s malým u doktorky nebola,začalo to pred 3dnomi,horúčky,dnes už len zvýšená a tento vysev čudný..V krku ho neboli,ani brucho ani nič..Uvidím,ako sa bude vyvíjať do pondelka..Vám držím palce❤️🍀
@karibeatka choroba ruky-nohy-usta, alebo inak nazvaná 7.choroba, momentálne veľmi rozšírená a vysoko nákazlivá. My sme tým prešli celá rodina, najhoršie sme to zvládli my dospelí.
@kikavadi Ahoj,prosím Ťa,aj ste to nejako riešili u doktorky,či ste to nechali iba tak prejsť, ďakujem ❤️
@karibeatka aj ja si myslím že sú to ruky-nohy-ústa. Informovať pediatra. Pozor je to veľmi nákazlivé aj pre dospelých. Klasicky lieky na teplotu, ak svrbia tak treba ísť k lekárovi. Môže pomôcť hypermangan.
@kkovacovak Ďakujem❤️
@karibeatka je to virusove, s tým lekár veľmi nepomôže. Na vyrážky sme mali dávať tekutý púder, na tie afty a pľuzgiere v ústach nám dala namiešať v lekárni taky gél(tie boleli brutálne, my sme s mužom 4 dni nejedli). Inak je dobra ústna voda corsodil. Infekcny je, kým sa mu nezasusia vyrazky. Fensitil alebo aerius na svrbenie. My sme to s mužom chytili na 6.den po deťoch. Momentálne sa nám všetkým šúpu prsty, dlane, chodidlá, všade kde boli pľuzgiere,aj len tie červené pod kožou len viditeľné. Všetko sa lupe dole. Ešte ma doktorka upozornila, že tak po mesiaci nám môžu pozlezat nechty na rukách a nohách, tak sa teším, čo nás ešte čaká. My sme s mužom chytili tesne po tom bakteriálnu infekciu, takže aj antibiotika sme brali, sadlo nám to na priedušky. Čistý des táto choroba. Držím palce, nech ostatni v rodine to nedostanete. Keď je syn vysypany, u neho to bude už len lepšie pomaly.
@kikavadi Ježiš,to Vám nezávidím, ďakujem za radu a prajem veľa zdravíčka❤️🍀
@karibeatka Teraz sme to mali. Siedma choroba, tzv ruky nohy usta. To iste. Ten isty vysyp. Najprv deti, tak ja. Riadny zaberak. Je to virusove. Rataj s tym, ze po cca tyzdni ked zmiznu vyrazky, tak sa zacne supat koza tam, kde boli tie vyrazky. Ja som to zvladala velmi zle.
@karibeatka Dakujem Prajem ti, aby si to nechytila. Nech ta to obide.
@karibeatka toto iste mal teraz moj 7 rocny syn, este nemam vysledky z krvi. Mal 4 dni 39 horucku, bolest hrdla. Tak mu bolo nasedene ATB Cefzil. Po dobrati cca na 8 den od sa mu zacali vyrasky na licach, ja som si myslela ze to bola reakcia na ATB. Ale podla koznej to vyzera na mononukleozu a podla pediatricky sarlachovu anginu. Zobrals mu krv, tak cakame vysledky. V pondelok asi budem vediet