Maminky,
toto je rucicka mojej Karinky - ma tam uz asi rok takuto vyrazku, ktora sa zacala zhorsovat. Bolo to liecene ako ekzem, ale ekzem to nie je - vid tvar a vyrazku. Skusali sme od kortikoidov od koznej cez striebro, bylinky, homeopatiu, jednoducho vsetko. Ked jej robili ster, tak tam mala staphylococcus epidermidis, co je normalny osidlovatel. Riesim to uz fakt dlho a bez vysledku... Prosim o radu, za kazdu som vdacna!
@xlucia tak to je snad jej vec ci dietatu nalakuje nechty alebo nie? ake pravo mas sudit ju? divnyyy postoj od teba zas jedna z najmudrejsich na MK asi .... 🙄 🙄 🙄
@mucilienka skus bambucke maslo ale je to len na premastovanie je to 100% prirodny produkt, ale ked neviete co to je tazko liecit...
@xlucia nechty sice ma nalakovane, no ale asi to z toho nema, nechtikovu mast som pouzivala takmer 6 mesiacov a bez vysledku, skor sa to zhorsuje po nej
@mucilienka este ma napadlo ci to ma stale alebo sa to objavi a zmizne? mozno to byt prejav alergie na nieco...
@xlucia ako teraz by som fakt neriesila to ci ma alebo nema nalakovane nechty, ale skusila by som poradit...
@mucilienka moja ma presne toto iste, ale na vnutornej strane dlane a na vsetkych prstekoch, mam na to masticku+berieme Xyzal a ma to krajsie...
@azarijka aj to som skusala z nobilis.cz - spolu s levandulovym olejom, 0 bodov, aj konopny olej, aj dynovy olej - aj vnutorne aj potierat, stale nic. aj striebro - tak i tak, no nic...☹ ciste zufalstvo
@azarijka ma to stale, raz tam mala odrete, a potom sa jej tam zacalo robit toto...
Skus potierat stavou z aloe...kup si kvet v crepniku a vzdy vecer po kupani kusok listu odrez a stavou, co vytecie, jemne potri a nechaj posobit...nemusis z rucky obmyvat...ak by mala aj olizla, je to neskodne...
mne napadlo, olej z čajovníka austrálskeho si neskúšala?? http://www.mojalekaren.sk/dr-muller-tea-tree-oi...
podla toho co je vidiet na rucicke, by som co najskor navstivila s Karinkou imuno-alergologa. Mozem sa samozrejme mylit, podla mna to vyzera na riadnu alergiu. Ked pises, ze to uz ma rok. Hlavne, ked si to skrabe, ze ju to svrbi. Podla mna, tam najdes odpoved. 🙂 Drzim palceky, aby ste to zistili co najskor, aby bola Karinka ok. 😉
skus skin cap-aj ked je to diskutabilny krem-vraj obsahuje hormony-ale na letaciku to pisane nema.
moja znama ho uživala 3 roky a nemala ziadne vedlajsie ucinky ako su pri hormonoch.
Mozno to stoji za pokus,ked sa uz tak dlho trapite.
A mastne,alebo olejove by som na to nedavala-ak je to aj cervene-to sa len zhorsi.
Nas maly mal tiez taketo ruky ja to mam tiez ale ja to mam so saponatov a slnka.Malemu na to dala lieky az alergologicka a zaberaju.Dala mu mast advantan krem a protopic.Mozno sa budu dat kupit aj bez predpisu bo na skatulke su pisane dve ceny ten advantan stoji okolo 3.5 a ten protopic je drahy ten stoji az okolo 32eura.Neviem skuste sa na to spytat lekarky ci by vam to mohla predpisat a ak nie skuste sa potom opytat v lekarni ci sa to da kupit aj bez predpisu.Malemu to zabralo najprv troska advantanu a ked to vyschne tak ten protopic.A za tyzden sme mali rucicku ako "novu".Neviem vyskusajte 🙂
@mucilienka my sme oslovili jednu dr v Prahe koli urcitym veciam. Je to vyborna odbornicka, ak ste ochotni ist kvoli tomu do Prahy, napis IP poslem ti na nu viac info.
@azarijka ano je aj na atopicky ekzem 🙂 kozna nas poslala do alergologickej ambulancie, lebo je to alergicka reakcia,do roka sme brali Fenistil a po roku sme presli na Xyzal...testy jej ukazali, ze je alergicka na cokoladu a niektore ovocia, takze zalezi od toho co mala spapa a musela som vymenit, prasky, kozmetiku a vsetko, par tyzdnov nam trvalo, kym sme pre malu nasli to co jej nezhorsi stav 🙂 ale som si vsimla ako dovrsila 2 roky, tak pribudli reakcie aj na take jedlo z ktoreho jej doteraz nic nebolo a cokoladu jej davam, len trosku za chut, aby jej nezabazilo, ked vidi papat ine deti...
..podľa mňa je to alergia na slnko a soľ ... no je možná aj infekcia,kedže malinká to mala predtým odreté .. no infekcia môže byť aj zo slnka (niečo podobné som mala zo slnka a mora,mokré plezgúre,ktoré svrbeli a praskali 🙂 , neskúšala si použiť bio lampu? možno pomôže 🙂
@mucilienka kortikoidy urcite nedavaj, tie problem neriesia, len ho potlacaju a moze vypuknut v este horsej forme. Skus aloe, podla mna to je vyborna rada, rovnako konopny krem je vyborny, nam pomohol na urcitu dobu...a homeopatia Vam nepomohla? Boli ste u seriozneho homeopata? Problem moze byt aj niekde vo vnutri telicka - chrbtom ruky prechadza napriklad meridian hrubeho creva, mozno je problem v traveni, v strave a ani o tom neviete. Ja nie som odbornik na cinsku medicinu, ale mozno by stalo za to skusit aj tuto cestu. Masticky pomoct mozu, ale nie dlhodobobo.
Ahoj mucilienka
Ja by som ti to aloe doporučila ale určite nie v takej forme. Ja mám s aloe veľmi dobrés kúsenosti ale v tej stirkacej forme, môj názor je taký, že alojko skôr funguje ak je rana otvorená. Mi sme mali niečo také podobné okolo úst. Doktorka povedala, že je to koprivka. Ja som to tak spravila, že som mu to nemočila nechala som to vysušiť samozrejme, že nebolo to ľahké ale pomohlo to. Potom som mu na to dala framikoín a do troch dní to úplne ustúpilo. Niekedy sa mu to miesto začervená ale nikdy už nevyšlo nič podobné na povrch.
@azarijka 😀 mojej varim vsetko, len ma 2 roky a este nikdy nepapala ziadne citrusove ovocie 🙂 a prave jej vislo, ze je alergicka na citron, grap, pomaranc a pod., ani zavarane hurky a podobne jej nedavam,lebo sa jej to hned zhorsi, aj ked ma liek a masticky...ale co sa tyka vareneho jedla, jej nic neskodi 😉 len nam aj na laergologii povedali, ze Fenistil je do 1.roka a potom uz nema take ucinky, preto nam predpisala Xyzal aj to po 3rokoch nam zmeni,lebo si jej telicko zvykne...
@mucilienka skus to aleo vera, ale nam to nezabralo 😒 skor by som vymenila koznu a navstivila alergologiu...
@hella23 zajtra dam koznej poslednu sancu a budem sa pytat na alergologiu.. aloe mame doma, zatial som toto neskusala..
dakujem baby!
@mucilienka ahoj, prosim ta ako sa to vvija dalej??? moja mala ma teraz tri tyzdne- podla fotky take iste prejavy na ruckach -zapastia aj na stehienkach, ojedinele na tvari... vobec neviem z coho to tak zrazu prepuklo...tyzden mame bt na fenistile + fucidin krem (kortikoid 😢 ), a potom ak sa nezlepsi ist na kozne. uz mam hlavu v smutku kolko rokov a kam budeme behat, vsetky tie testovacky... 😔. Prosim ta mozes napisat co sa dialo potom na koznom a co bolo dalej? diky.
@matova ahoj, tak kozne bojkotujem uspesne 3 mesiac a chodim na inu liecbu - mame pecenovu dietu - lebo je to zo zataze pecene po ockovani, natierame cistym bambuckym maslom, pijeme ostropestrecovy caj a olej a chodime na biorezonanciu. kazdu chvilu by sa mali dostavit vysledky - dfm.
ahoj, mam dotaz ohledne syna, ktery bude mit v breznu dva roky. Od listopadu mel suchou kuzi tak jsem zacla mazat nekolikrat za den, jenze ono se to ted zhorsilo. muze to byt zimou? diky mazani ma kuzi hebkou ale na nozickach ma nekolik mist ve tvaru asi 1cm kruhu uplne suche supinate kuze, nevim jestli je to exem? mazu pri kazdem prebalovani, a nekdy to zmizi a na miste te skvrny zustane viditelne bile misto (syn ma tmavsi pokozku takze to je hodne videt). nechapu, co to je. mate s tim nekdo zkusenosti? mazu bambuckym maslem plus krem od Vichy....
par dni premyslim, zda s tim jit k dr? jenze co mu na to da?
nas kubko ma atopicky ekzem. nastastie s pribudajucim vekom mu mizne a jeho priznaky sa zmiernuju. vyzera podobne, ako tie vyrazky na rucicke. nam pomaha bepanthen a menalind derm.
Podobny "exem" na vnutornej casti dlane a prstoch ma trapil pred par rokmi a vtedy som ziadnu radu nenasla, tak budem rada, ked ta moja pomoze. Po tom, co alergologicke testy aj testy na plesne nic neukazali, kozna skusila kombinaciu masti: saloxyl, daivonex, dermatop ... Zlepsenie nastalo velmi rychlo po zacati uzivania a uz sa problem nevratil 🙂
@mucilienka dieta v takom veku, nema co mat nalakovane nechty. je to fuj ☹
a k otazke, myslim ze nechtikova mast by pomohla. jemnucko a dlhodobo