Dobrý deň,
u 1,5 ročného syna som si dnes všimla na prstoch vyrážku. Napadá vás z čoho by to mohol mať, respektíve čo na to? Je týždeň po očkovaní proti osýpkam, ale neviem či to môže mať z toho? Nikde inde to nemá. Ďakujem.
@nikoleta999 Ďakujem.Mňa len prekvapilo, že to môže byť len na prstoch jednej ruky? 🙈
Možno sa rozšíri, ale čo som čítala niektoré deti mali napríklad len okolo úst, prípadne líčko, tiež zvláštne :D
Dala by som Fenistil. V ustach nema nic?
@slaviivals Nemá..práve som čakala či to nie sú ruky nohy ústa...ale ani teplotu nemá ani nič...
Toto neni z vyrážka z mmr. To je dishydroticky ekzém. Pár dni natri zinkovou masťou a zmizne to. Osobne skúsenosti
Prikláňam sa k ekzemu, ale tu to fakt môžeme len tipovať… každopádne dcéra máva v zimnom období podobne vyhodený prst na 1 ruke, že je to ekzém to zimy. Dávam jej na to Skin cap krém, ale je drahší. Pripadne skús nejakú inú masť, mala by byť mastnejšia a hutnejšia, možno aj spomenutú zinkovu a uvidíš čo zafunguje u vás. U dcéry toto funguje veľmi dobre, deň-dva a má to preč, ale v tomto zimnom obdobi sa to stále vracia, takže to dookola opakujem.
Ano, reakcia je vacsinou po týždni až 10 deň, tak nám povedala pediatrička, že môže byť výsyp v podobe takýchto vyrážok + teplota sa môže objaviť.