Vyrážka/hrčka pri bradavke u 1,5-ročnej

3. sep 2023

Ahojte. V každom pripade zajtra dr, ale nenecha ma to. Nestretli ste sa niecim takymto nahodou?? Mala ma pri bradavke nieco ako vyrazku, objavilo sa to v piatok, v lekarni odporucili zatial ciernu mast. Ale ma to take tvrde akoby hrcku. Mali pred nedavnom problemy s abscesom tak sa strasbe bojim uz dopredu.

anavixy
3. sep 2023

Cierna mast je ichtamol ci co? Gafrova mast s ichtamolom/ichtoxyl ak mas podozrenie ze ide o zacinajuci absces je ok, ale myslim, ze tento druh lepenia nie je vhodny. Radsej si kup papierovu pasku na jemnu kozu a gazove stvorce. Aj ju to boli? Pokial nie tak ja by som to asi do zajtra nechala tak, kym sa vyjadri lekar…

autor
3. sep 2023

@anavixy ichtoxyl mame. Nemyslim ze ju to boli lebo si to nechyta, ani sa neskriabe

janage
3. sep 2023

Ichtoxyl je presne na zápaly a také. Ak máš sterilné lepenie také tie štvorce čo po okraji majú lepiacu časť je to úplne OK.

anavixy
3. sep 2023

@janage ano, ale bola tu aj fotka, kde bolo vidiet, ze po tom lepeni zostali podrazdene cervene pasy, takze opakovane pouzitie podla mna dobre nenarobi, predsalen je to dieta a problem, ktory nepotrebuje az take krytie a lepenie.

autor
3. sep 2023

@anavixy takto mala zlepene teraz naposledy lebo inak si to da dole, ale vyriesim to

janage
3. sep 2023

@anavixy mne to príde skôr ako otlačené. Ak dráždi sterilné krytie bude každý leukoplast a páska. Mam to doma. Riešením je potom čisto obväz a to je dosť nepraktické.

autor
3. sep 2023

@janage
@anavixy ona ma aj bez toho taku citlivu pokozku na vsetko

anavixy
3. sep 2023

@janage my davame novorodencom tie papierove, tie byvaju take setrnejsie, alebo potom su vyslovene na citlivu pokozku, ale hej, niekedy nepomoze nic hlavne ked sa to musi opakovane na tom istom mieste lepit 😏

janage
3. sep 2023

@anavixy ja som to podráždenie riešila potom tak, že keď sa dalo som to odvetranie a natrela niečím hojivým, nie veľmi mastným, aby tá náplasť potom držala.
Mojej v nemocnici dávali tie na citlivú kožu a aj tak. Ale doma sa to potom veľmi rýchlo ukludnilo, keď už nebolo treba lepiť.