Maminky, nemate prosim skusenost?
Moj syn ma uz druhy krat problem s ocami. Zacne velmi zmurkat, zmurit, oci ho bolia tazko zaostruje. Prvy krat v januari, kedy mu zabrali az tretie kvapky a to kordikoidne EFFLUMIDEX. Diagnoza od ocnej doktorky bola (a je) tarsalna spojovka s vyraznymi papilami. V ludskej reci - vyrastky na spojovke kt. mu vadia a zapricinuju caste zmurkanie. Je to vraj sposob alergickej reakcie. V marci mu alergologicka robila kompletne alerg. vysetrenie aj z krvy aj testy na ruke. ZIADNA alergia sa mu nepotvrdila. Pred tyzdnom sa mu to vratilo znova. A zle je to, ze po tyzdni uzivania tych istych kvapiek, ktore predtym velmi rychlo zabrali, teraz nezaberaju. Uz som zufala a neviem co dalej.... Mate niektora s detmi rovnaku skusenost? Dakujem.
Ahoj, no nam nakoniec najlepsie zabera kombinacia zyrtec kvapky + opatanol kvapky do oci ale treba pockat 7-10 dni kym to niekedy zaberie. Najprv ked mal velmi silne zmurkanie tak ho ocma preliecila kvapkami do oci na 7 dni bud tobradex alebo efflumidex a potom sme mali pokracovat kvapkami do oci na alergiu opatanol (zadiden) + zyrtec. Mesiac dozadu som to iste riesila s mensim a tiez dostal tobradex na 7 dni do oci a zmurkat prestal. Uz mu davam iba zyrtec kvapky (do ust). Mam pocit, ze toto je nejake novodobe prejavovanie sa alergie u deti, lebo ja ako dieťa som alergiu mala tiez, ale strasne som soplila aj oci svrbeli, palili ale taketo zmurkanie som u nikoho nevidela. Inak ocna mi hovorila, ze denne ma minimalne dvoch detskych pacientov s touto alerg. reakciou. Drzim palce aby to malemu co najrychlejsie preslo! 😉
@suplatko Dakujem velmi krasne za tvoju odpoved. Velmi si mi pomohla. Skusim davat dlhsie ten Zaditen a Aerius a uvidim ako sa to vyvinie. Aj to co pises o tej ocnej je velmi zaujimave. Vsimla som si aj na forach kolko deti v tomto veku ma s tym poblem. Co je to teraz za svet, same astmy a alergie... :( chudatka deturence. Tak len verit ze z toho vyrastu a robit vsetko pre to ;) Dakujem krasne.
@lily14 Ahoj, no my viacmenej s prestavkami zmurkame od leta stale. Raz je to horsie inokedy lepsie. Mame obdobia ked to vymizne uplne. Trikrat mu to preslo s kvapkami Opatanol a vzdy az po vysadeni kvapiek, teda brali sme 2-3 tyzdne a zmurkal a po skonceni prestal tak neviem ci to bolo kvapkami. Raz ho to preslo uplne bez nicoho. Verim ze z toho casom vyrastie a prejde to uplne.
@radka2512 Dobry den, mojim synom to nastastie vzdy po liecbe kortik . kvapkami a pokracovanim s opatanolom preslo. Samozrejme brali potom dlhsiu dobu lieky na alergiu. U oboch sa to zopakovalo este raz a od vtedy ako keby z toho vyrastli. Nastastie sa to uz nevratilo. Aj ked, opatanol mam stale v pohotovosti, vzdy zbaleny kdekolvek ideme na dovolenku. Prajem vam, aby aj vase dietatko co naskor z toho vyrastlo, uplne vas chapem, ake je to trapenie. Prajem vela zdravia. Ildi
@suplatko Ahoj prosim Ta ako ste dopadli s tymto problemom? My mame aktualne nieco podobne.. Tiez alergickeho povodu a silne zmurkanie. Prvy krat nam atihistainicke kvapky zabrali avsak druhy krat po mesiaci uz nezabrali vobec, len to este zhorsili. Prosim o radu, som z toho zufala. Dakujem.