Vypuklý pupček

martinusik91
1. feb 2014

Baby mojmu malemu vybehol pupcek vonku =( ked sme boli na poradni tak dr tam nebola zastupovala nejaka neznama a ked som jej to povedala vravela ze sa mu to mozno same upravi ze to netreba lepit ani stahovat a tym aj skoncila =( mate s tym niektora skusenost ?co to vlastne je?dakujem

majloo
1. feb 2014

@martinusik91 ide o pupocnu herniu, moj skoro 3 rocny syn to ma tiez, kazdy polrok mu to detsky chirurg meria, ci sa mu to nezvacsuje. Ma to rovnake, takze ho neskor caka operacia. Ale vacsinou sa to zvykne vstrebat. Ked bol malicky, davali sme pozor, aby moc nenapinal brusko, cize ziadne metody "vyplakat" a podobne, to moc na tu herniu neprospieva.

Chodte k chirurgovi, nech to sleduje a on vam povie, co a ako. 🙂

martinusik91
autor
1. feb 2014

@majloo ja mu aj pred kazdym krmenim masirujem brusko asi to nieje dobre vsak ?ked ma take koliky strasne 😒 urcite mu to vybehlo z placu ked sme boli u dr tak sa strasne rozplakal prvy krat a odvtedy to robi dost casto 😒 teraz sa to chvala bohu trosku zlepsilo.Boze dufam ze sa mu to vstrebe.

luba28
1. feb 2014

@martinusik91 zober 50 centovku a pritlac na pupok a zalep,....predtym ju dezinfikuj,....krasne sa mu to upravi,......uvidis,....

raduna
1. feb 2014

my sme prelepovali, cez poskladany malinky servitkovy stvorcek. Mal to v case dvoch az 4mesiacov. Vstrebalo sa to.

dankako
1. feb 2014

@martinusik91 uuuplne normalna vec, nepises kolko ma maly, ked to mala moja prva dcerka, tak mi pediatricka doporucila take lepky priamo na pupcok, davala som to asi dva dni a kraaasne sa to upravilo. Tak sup do zdrav. potrieb, hygma, prip. tam kde predavaju veci pre novorodeniatka a hned kupis. To moje sa vola Porofix. Hod do gugla "pupocna naplast Porofix". PAPA

dankako
1. feb 2014

@martinusik91 zabudla som, ak nezozenies, tak daj adresku, poslem ti, mam viac...papa 😉

martinusik91
autor
2. feb 2014

@dankako dakujem 🙂

martinka008
2. feb 2014

My sme to mali tiez, uctie to treba prelepit lepiacou naplastou, ako pise dankako. Su to take dve naplaste prekrizene cez seba, ktore pupcek pekne stiahnu. Hned po par dnoch bolo vidiet zlepsenie, celkovo sme tu naplast davali tusim 2 mesiace. Urcite by som tam nedavala ziadnu mincu ani nic take... Ta naplast sa da kupit vo vacsine lekarni, aspon u nas v Senci.

lalaboo
3. feb 2014

@martinusik91 dcerka mala tiez vypukly pupcek, nic sme neprelepovali, samo sa to upravilo

monyccka
3. feb 2014

My to mame viac ako pol roka uz, nijako sa to nemeni. Obcas je vnutri, obcas von. Chirur kazal lepit cez tamponik gazovy. Lepime, no nepomaha. Takze nas asi neminie neskor operacia. Urcite to nie je z placu ani z namahy. Detska brusna hernia je vrodena zalezitost, ktora, ak tam je, tak sa prejavi skor, ci neskor. Je to uplne ina brusna diagnoza ako u dospeleho. U dospeleho ide o prietrz, u deti o oslabenie a nasledny rozchod brusnej steny. Takze no stress, brusna nie je nebezpecna. Slabinava je ine kafe. Lepit, sledovat a na najblizsej navsteve ukazat dr. Pojdete za chirurgom, ten to pozrie a poradi dalsi postup.

cica869
3. feb 2014

moja mala to mala sama si to ,,vyplakala,, ked bola mensia

hamand
28. feb 2017

My sme používali Porofix pupočná náplasť , ak nezoženiete viem posunut dalej. Zostalo nám par kusov.

fitfirit
17. sep 2018

@hamand Dobrý deň, my hľadáme tie náplaste Porofix, ale nikde ich nevieme kúpiť. Prosím Vás kde ste ich kupovali?

hamand
26. sep 2018

@fitfirit V lekárni v Rakusku. Mam tusim ešte par kusov, ak potrebujete viem posunut dalej.

fitfirit
27. sep 2018

@hamand Ďakujem za odpoveď, už som zistila, že sa dajú kúpiť len v Rakúsku, aj som si ich dala kúpiť, len neviem aké budú, lebo všade píšu, že sú určené pre novorodenca, môj malý má 4 roky tak neviem či existujú náplaste aj pre staršie deti?

zuzuzu3
27. sep 2018

Dcérka to mala, tiež doktorka vravela nechať tak, ale ja som pekne pupček vtlačila dovnútra a zvonku prelepila a po nejakom čase prestal vystupovať a zostal pekne vo vnútri. Podľa mňa bez prelepovania by sa to samé nespravilo :(

hamand
28. sep 2018

@fitfirit nam pomohlo ale dcerka bola mala. Neviem ci funguje u vascich deti

fitfirit
1. okt 2018

@hamand Uvidíme, náplaste ešte nemám, len sú objednané, doktorka povedala že môžem prelepovať ale že časom by sa to mohlo aj samé upraviť že tie brušné svaly zvyknú spevnieť tak budeme prelepovať a uvidíme ďakujem zatiaľ.

katarina4141
27. dec 2018

@hamand dobry den, chcem sa spytat mame este tie naplaste ? Aj by som ich kupila

hamand
27. dec 2018

@katarina4141 ano mam. Napiste mi adresu a poslem

fitfirit
31. dec 2018

Prosím Vás, mohli by ste niekto tie náplaste odfotiť, lebo mne kúpili v Rakúsku zlé? Ďakujem.

janula2511
2. jan 2019

Ma prosím vás niekto na predaj porofix naplast na pupcek?

adena23
28. okt 2019

Dobry .vecer .ma niekto na predaj alebo vie mi kupit pupocne naplaste porofix?suuurne .dakujem