ahojte, 6-rocna dcera ma v oblasti vajecnika taku asi 2,5 cm siroku vypuklinu, pri dotyku to trocha stipe, ma s tym niekto skusenost, moze byt pruh na tomto mieste? dik
ahoj,teda nikdy som nic take nepocula ale ako pise mamina predomnou mize ist asi veru oneaky pruh.Skocte k doktorke a uvidite🙂
drzim palce
K lekarovi. V tom pruhu moze byt napriklad pricviknute crevo.. A to by bol prusvih. Takze na pohotovost do nemocnice!
moj maly mal minuly rok nad pupkom taku hrcu cervenu,vypuklu.bola som presvedcena,ze je to pruh.vyzeralo to fakt strasne.boli sme na pohotovosti..pozerali ho 4 lekari,nevdeli co je to.az, sono potvrdilo,ze sa nejedna o pruh...nakoniec to uzavreli,ze je to zmlazdenie brusnej dutiny..vtedy sa prave ucil na bicykliku,tak som si myslela,ze sa asi narazil na korman...nakoniec to na druhy den zacalo odpuchat a v strede sa objavil vpich.takze ho scipla neaka potvora. 😒 skore uzdravenie 😉
nespekulovala by som, chodte k lekarovi, rovno do nemocnice na chirurgicku pohotovost, z detskej by vas tam aj tak poslali , kludne to moze byt pruh tak nech sa na to pozru oni , drzte sa !
Ja som mala pruh ako 5ročná.Bol v tej oblasti pod vaječníkom,bližšie pri pišulke.Ked som to stlačila tak sa ten kopček premiestnil vedľa,treba to zoperovať.Mamke vtedy povvedali,že ak by sa to neoperovalo tak by som mohla mať v buducnosti problemy s plodnosťou.
môže a nemusí,to ti povie len chirurg a tiež ťa poučí kedy je z toho náhla príhoda brušná s nutnosťou okamžitej operácie
Neviem ci sa toto vyskytuje u 6 rocnej ale moj maly to mal. Vedla pipika, trocha vyssie. Na dotyk ho to nebolelo, neplakal. Ale ked som mu to chytila, chvilu podrzala citila som v prstoch ako mu tam pracovalo to crievko. Skus jej to chytit ci to tam budes cit aj ty. Aj som mu to zatlacala naspet, zo zaciatku to islo v pohode no neskor ked uz to bolo poriadne zdurene a cim dalej tvrdsie mi to neslo. Ak sa samozrejme nebojis. Obvodna nas poslal na chirurgiu. On mu to len pozrel, pochytal a ovedal verdikt. Jednalo by sa o slabinovy pruh, ktory sam nikdy nezmizne ako napr, pupocny. Je nutna operacia v celkovej narkoze. Tato operacia nieje nic tazke aby si sa nebala. No operuju to vtedy ked uz je ten pruh velmi tvrdy, bolestivy a neda sa zatlacit. My sme boli v nemocke 3 dni.
http://detskechoroby.rodinka.sk/detske-choroby/...