Ahojte, prosim pomozte mi v tom, co si zaobstarat. SN ma zadnu nadchu, teda hlieny na tazko dostupnom mieste. Dam physiomer tak po kuskoch vysmrka to zadne...
Ktora konvicka pre 3r je idealna a co treba do nej dat? Viem, ze sol, ale aku? Kuchynsku, himalajsku? Aku? Alebo da sa rovno do konvicky dat vodu uz kupovanu?
Dakujem🙏🙏🙏🙏
Konvicku maju pre deti specialnu - najdes v googli, davam kamennu sol z bio predajne - ak ma zapchaty nos tak viac hlieny sa hned uvolnia, zarabam z teplej vody z vodovodu alebo zohriatej v kanvici. Vincentku na zarabanie sme skusali ale je strasne akoby pichlaca v nose - bublava je to velmi neprijemne.
ja ked som kedysi kupovala dcerke, nikde detsku konvicku nemali, tak som vzala normalne co je pre dospelych. Je tam plastova lyzicka, podla ktorej sa davkuje sol. Ja davam obycajnu a v pohode (ficime na konvickovani uz cca 7-8 rokov). Vodu vzdy prevarim v konvici, necham vychladnut trosku, nalejem do konvicky alebo som si zvykla najprv do skleneneho pohara, pridam sol a premiesam. Do pohara kvoli prípadnému vodnemu kamenu z konvice 😀 Preplachneme nos a hotovo. Dcera tiez mavala len "zadnu nadchu", cize sama vysmrkat skoro nic nedokazala 😞
este taka mala rada, ak pri preplachovani nevyteka voda z druhej nosnej dierky, pripadne ma dieta moc nosik upchaty, tak v lekarni mi poradili najprv streknut sprej (my pouzivame Muconasal) a ked sa dutiny uvolnia, az potom preplachujeme
@hanka_se
@renatka100 kocky dakujem, tieto su lepsie?
@hanka_se on vlastne ma uvolneny, ak smrka nic nejde, ale pocujem, ze tam ma a rano mi aj kasle z toho. Teraz som mu physiomer na 10s do nosa a vysmrkal husty hlien, malo ale predsa, tak z toho usudzujem, ze by nam to pomojlo, aby skm mu touto konvickou preplachla.
Davame odbublinkovanu jemne zohriatu Vincentku so stipkou soli. Konvicku si robime z Kubikovej flasky (navod najdes na nete) a dieta to zvladlo v 3 rokoch.
Presne tuto detsku mame, je super. Sol morsku a vodu studenu zmiesanu s prevarenou alebo trocha vychladnutu prevarenu.
Ja pouzivam toto a preplachujem slanou prevarenou vodou,bud morsku sol alebo ciernu sol alebo himalajsku
@stanulienkat
@deedol
@kimina21 a viem tym aj nejak uskodit? Citam ze sa niekomu dostala voda aj do usi 🫠
ovela jendoduchsie pre tak male dieta je striekacka Nasaline, alebo cistý nos flaska kde zmačkneš a ide voda..
Ja sama som si nevedela dobre konvičku dať a malej som sa bala skrz uši konvičku
Dostane sa aj do usi voda,ale prejde to.Nam to vzdy len pomoze.Ja preplachujem detom kazdy den.
@bellaa3007 tento? O nej som este nepocula
Ano,tento,ale ja som obejdnala ten pre dospelakov a pouzivame vsetci.Je to isto lepsie ako konvicka.
Môžeš použiť aj fyziologický roztok ale ak budeš používať vodu z vodovodu, VZDY ju prevar.
ano ten mi odporučila nasa dr. Ja preplachujem malej s flastickou "cistý nos" a svagrina ma tuto striekacku. Za mna pre dieta ovela jednoduchsie
@autor urcite pomoze. Dcerka skor na jar ked vsetko kvitne, ma skor akokeby opuchnute dutiny a ani vtedy dobre nepreteka. Cize dam sprej, chvilu pockame a konvickujeme. Za mna najlepsia vec na svete. Len niekto spominal, ze konvicka je ideal v zaciatkoch, resp. ked nie je zapal. Ze uz ked je zapal, moze skor uskodit. Ale ako to je presne, netusim. My pouzivame vzdy pri prvych priznakoch a nadcha sa nasledne "nerozvinie". Vsetci pri priznakoch nadchy konvickujeme doma 😀
ja mám 20ml striekačku, mám konvičku, do konvičky dám kamennú soľ tou odmerkou čo bola ku konvičke, dám to takej nie moc teplej vody, premiešam a naťahám si striekačkou z tej konvičky tú slanú vodu, dieťaťu dám trochu šikmo hlavu a do jednej nosnej dierky streknem=rýchlo, všetko vyletí vonku druhou nosnou dierkou, obom deťom to robím, samé si už pýtajú keď majú nos upchatý, a za dva dni je po nádche, a preventívne si ja preplachujem aj každý tretí deň konvičkou, konvičku celovo kvôli uchu sa bojím liať do nosnej dierky, dieťa pritom aj musí vedieť dýchať, 3ročné dieťa to hneď nevie, treba to trénovať,ale je to najlepší spôsob zbavenia sa sopľov.
Tiež mame tú rhino konvičku, dávam obyčajnú kuchynskú soľ.
My máme tu detsku konvicku, dávam obyčajnú soľ kuchynskú a vodu takú vlažnu. Neviem, ale také malé dieťa si už zvládne vykonvickovat?
My tiež konvičkujeme všetci doma, syn je straší, ake naučil sa tak 3,5r. Ale ďakujem za ďalšie tipy, ako zjednodušiť proces. Plus ešte som našla stránku čistý nos.sk, tam napríklad odporúčajú vždy vyplachnut po príchode zo škôlky. A moja krčná, ze to treba každý večer, áko zuby, tak aj nos.
Každopádne, ak používate vodu z vodovodu, vždy prevarenu. Mrchy sú niektoré bakterie, ktoré ak vypijete nič sa nedeje,no ak sa dostanú rovno do nosa.....
@adrianap83 my máme z cisteho nosa a od septembra preplachujeme vždy ked príde zo skolky aby sme bacile dali preč. Minulý rok mala neskutočné sople, tento rok zatial preplach pomáha nikdy by nevyfukala to, čo výjde preplachom
Ano ta zelena tu mame aj my
@bellaa3007 joooj to hej, to ak je nádcha, syn výfuka toľko...až nepíšem koľko 🤣 ani sa mi nechce veriť, čo to v tom mini nosíku....a ja tiež výfúknem aj z päty.
Tak zjavne to pomáha! Super.
@adrianap83 presne, mala sa zobudí dýcha ustami a hned sa jej ulaví. Keby som vedela, minulý rok v školke sme sa mohli vyhnúť vela chorobam
Aj my mame toto co @lavender273
Ja som spokojna, preplachujeme vsetci.
Davam prevarenu vodu, do toho sol a odmerku "cisty nostek" probiotika.
Napriklad toto?