Ahojte aký roztok pouzivate na výplach nosa u deti? Pripadne niekto skúsenosti z touto fľašou?
Voda s morskou solou alebo Vincentka.
@caramellka a ste s ňou spojený?
Ahoj my používame bud morskú soľ alebo taky roztok z lekárne majú v Dr max také malé sáčky prášok na rozrobené, alebo v prípade núdze keď sme mimo domu a nemám nič iné tak aj iba teplu čistú vodu...
Nám tá fľaška vyhovuje. Aj dcéra sa rýchlo naučila sama si s ňou vyplachovať nos a keď potrebujem, ľahko ju aj niekam zbalím. Funguje na jednoduchom princípe, keď sa fľaša otoči hore dnom a sosáčikom namieri k nosnej dierke, hore sa stlačí malé tlačítko a tým sa uvoľní náplň.
@caramellka musím si pozrieť nejaké videa asi keďže som to nikdy nerobila, 🤷♀️ a koľko do tej fľaše dávate vody treba plnú fľašu? Ja som kúpila tento roztok tak neviem koľko toho dať 🙈
Ja tým, že dávam len vlažnú vodu s morskou soľou, tak dám väčšinou doplna a ak sa neminie, buď vylejem zvyšok, príp. keď je dcéra chorá, tak o nejakú hodinku-dve to domíňa.
S týmto roztokom skúsenosť nemám, tak asi skús dať menej, možno štvrť fľašky(?), vyskúšajte a uvidíš. Doliať sa dá vždy, ale keďže je to kupovaný roztok, škoda vylievať.
@caramellka a tej morskej soli asi koľko dávate?
pozri stranku cisty nos, my mame od nich flasky aj sacky, su aj speci pre deti - maju tam aj pekne navody a videa, odporucam
Tu najdes vsetko ohladom konvickovania aj historiu
https://sestrickaonline.sk/konvickovanie-a-prep...
Ja dávam mierne kopitú čajovú lyžičku na tie 3 dcl. Treba si to odsledovať na dieťati, resp. na sebe, ak by mu to bolo silné, málinko zriediť.
@caramellka ktorý nadstavec pouzivate ? Ja som dala ten menší s tymi dierkami a nejde mi to akokeby ta voda len vytekala z tej dierky kde striekam a nie z druhej vonku
Skus pred konvickovanim dat sprej do nosa aby odpuchla sliznica.potom by mala zacat pretekat
Dcéra si od štyroch rokov preplachuje nos len vodou s morskou soľou. Presne takúto fľašu máme už pár rokov.