Výpadok Rectodelt čípkov v lekárňach

flloweradella
12. feb 2016

Ahojte maminy, viete zohnat Rectodelt cipky? U nas v MI nie su v ziadnej lekarni a nevedia to vraj zohnat ani v CR :( este mam posledny cipok v chladnicke, minuly tyzden sme pouzili jeden o 2 rano, akutna laryngitida. Dufam ze budu coskoro. Mate nejake info? Dakujeeeeem

livka283
12. feb 2016

su lekarne kde ich robia , treba zistit, ci je taka aj vo vasom okoli

antamauru
12. feb 2016

@flloweradella myslim ze nemaju platnu kategorizaciu takze nejaku dobu urcite nebudu, jedine zhanat stare zasoby...

miaria1
12. feb 2016

Daju sa pripravit, ale pediater musi mat na ne predpis(na individualnu pripravu). Nie kazda lekaren ma laboratorium na tuto pripravu.
Momentalne nemaju platnu registraciu, takze ich opatovna distribucia na Slovensku je nejasna.

danielle799
12. feb 2016

Rectodelt sa tazko zhanaju..pretoze vsetko sa predava do zahranicia.preslaveny reexport...ale u nas v lekarni ich maju stale

miaria1
12. feb 2016

@danielle799 toto raritne nie je problem reexportu ale nepredlzenej registracie.

danielle799
12. feb 2016

@miaria1 kazda lekaren podla zakona musi mat laboratorium...ale nie kazda ma suroviny na IPL...su drahe

danielle799
12. feb 2016

@miaria1 a maju kratku dobu pouzitia,takze tak nie vsetky lekarne riskuju,ze to preexpiruje a potom to zamestnanci musia zaplayit

danielle799
12. feb 2016

@miaria1 neviem..som teraz MD tak nemam prehlad..ale u nas su

monika_277
12. feb 2016

my ich nastastie mame doma do zasoby (alergia este aj na dezinfekcny pri odbere)

miaria1
12. feb 2016

@danielle799 ale jeho vybavenie srurovinami zakon neupravuje, tak v mnohych lekarnach je len na ozdobu

miaria1
12. feb 2016

@danielle799 ak maju, tak zo starsich zasob, v distribucii uz nie su

simca06022011
12. feb 2016

@flloweradella obrat sa na kompetentnych co mas robit.. a kde to mas zohnat. Napr. lekarka/zdravotna poistovna/.. ak vam ich bude treba.. ja ich mam v lekarnicke ani neviem odkedy, my sme ich teda nastastie nikdy nemuseli pouzit ale keby mi to hrozilo obratim sa vyssie... ved to vooobec nie je sranda.

danielle799
12. feb 2016

@miaria1 ano to je pravda...tie lekarne co nemaju labak...su drahe drogerie

flloweradella
autor
12. feb 2016

dakujem zienky, tak sa budem pytat po lekarnach a spoliehat sa na to ze ich nebude treba, dufam ze vydrzime bez laryngitidy, tato bola az po dlhej pauze

simonkaa5
12. feb 2016

Takisto ako s cipkami Torecan takisto boli dobré od vracania a teraz nemáte nič už od vracania..
Alebo Fraxyparin na riedenie krvi zháňam každý mesiac že sa vyvážajú do zahraničia a u nás ich zhana veľa ľudí ☹ no nepochopil slovenské zdravotníctvo

simonkaa5
12. feb 2016

@flloweradella inak čipky len v akútnom prípade neodporúčajú veľmi deťom... Určite už len v súrnom prípade mi prizvukovala Dr. Tak pozor :😉🙂

livka283
12. feb 2016

@simonkaa5 torecan sa uz da zohnat 🙂

adriana7284
12. feb 2016

Ani u nas uz nikde nie su a ked som sa spytala ze co teda potom ved nie je to sranda tak ze mam ist na pohotovost a nieco ze pichnu do zily

miaria1
13. feb 2016

@simca06022011 dostanes odpoved, ze nie je a hotovo, bohuzial sme pre vyrobcov prilis maly a nezaujimavy trh

miaria1
13. feb 2016

@simonkaa5 Torecan je uz asi masiac opat v lekarnach a Fraxiparin sa sice trosku horsie zhana, ale nam sa stale podari zohnat

miaria1
13. feb 2016

@adriana7284 ked nebol Rectodelt, tak sa pichal Hydrocortison a ten sa poziva dodnes. Ale oba su kortikoidy, takze pouzivat by sa mali opatrne a len v nevyhnutnom pripade, ta ako spominala simonkaa5

simonkaa5
13. feb 2016

@miaria1 dakujééém

flloweradella
autor
13. feb 2016

@simonkaa5 ano ano, my ich pouzivame iba v surnom pripade, tot rozumej dieta sa dusi a chrci o 2 rano, nemoze dychat, nemoze hltat, do 10 min od podania cipku a dychania studeneho vzduchu sme opat v norme a potom klud. Moj 5 rocny ma citlive hlasivky, a vacsinou na nas zabera Homeovox (homeopatika), ak mu odchadzaju hlasivky, tak to dam prednison 5, ale vzdy sa poradim s Dr. 🙂

tatarkova24
31. máj 2016

nemá niekto rectodelt doma a nepoužíva? dakujem

stavar
12. okt 2016

Dobrý deň, v prípade, že stále zháňate tieto čípky, viem, že v Bratislave- v Rači v zdravotnom stredisku ich robia. A dokonca aj slabšie pre malé detičky a silnejšie pre staršie. Samozrejme by Vám ich mal pediater napísať na recept, no majú ich tam aj skladom, takže nemusíte ani čakať. Pre prípad potreby dávam aj ich telefónne číslo, kto potrebuje: 02/44887308