Vypadávanie vlasov u 6 ročnej dcérky

mummy01
28. feb 2013

Ahojte maminy,prosim vas o rady a vase skusenosti.Dcerka 6r. je po chorobe,behom mesiaca vybrala troje atb. takze je zoslabnuta.Dnes som s hrozou zistila ze jej velmi vlasky vypadavaju.Ma ich jemne ale nikdy jej nevypadavali no teraz mi ostavaju v rukach cele chumace vlaskov.Momentalne je znova chora,kvoli silnym antibiotikam sa jej premnozili kvasinky...pytala som sa lekarky na to vypadavanie a ona to pripisuje oslabenemu organizmu ale mne sa to nepaci,lebo to vypadavanie prislo nahle a neviem co s tym.Nemate niekto skusenosti?

zuzi0911
28. feb 2013

@mummy01 treba spravit komlet odbery .mne napr pomohli b12 na vypadavanie,treba sa dohodnut s dr.zelam skore uzdravenie

mummy01
autor
28. feb 2013

@zuzi0911 odber som chcela dat spravit no dokina tvrdi ze vysledky by boli skreslene kedze nieje stale zdrava...

zuzi0911
28. feb 2013

@mummy01 no neviem lieky robia blbe vysledky,tak aspon dohudnut sa na nejakom vitamine ked tak dlho uziva atb

kakika007
28. feb 2013

@mummy01 presne tento istý problém som riešila ja pred mesiacom s mojou tiež 6-ročnou dcérou. Bola som s tým aj u kožnej, ale tá mi povedala, že pokiaľ bola po chorobe, tak to môže byť spôsobené práve tým oslabením oorganizmu a že máme vydržať asi mesiac po chorobe by sa to malo upraviť

mummy01
autor
28. feb 2013

@kakika007 a zlepsuje sa vam to? No je pravda ze dcera ma rozhodeny cely organizmus....

jonas17
1. mar 2013

@mummy01 dieťaťu sa vlas do šiestich rokov mení, vypadáva...to ešte nie sú "normálne" vlasy, ak je dieťa zdravé, je to v poriadku...ale sa čuduješ, po toľkých atb? to ktorý lekár dnes predpíše za sebou toľko liekov? moje dieťa bralo veľa liekov, bolo pred 15 rokmi...dnes má cukrovku, určite ttoľko chémie k tomu dopomohlo...

mummy01
autor
1. mar 2013

@jonas17 no nadsena som z toho veru nebola ale inu moznost sme nemali...kedze prve nezabrali a a stav sa jej skomplikoval a hrozila operacia ☹ museli sme nasadit dalsie.Tam uz proste nebol priestor na spekulacie,lenze teraz vidim nasledky a snazim sa postavit dceru na nohy.

marduliena
1. mar 2013

Ja som mala tiež podobnú skúsenost dcéra bola chora mala asi 3 antibiotiká,a vlasy jej vypadávali a mala male jazvy na hlave tiež som sa zlakla ale asi behom 2mesiacoch jej začali vlasy rast na tích jazvách tiež sme to určite mali z tých antibiotík.

aurolea
1. mar 2013

@mummy01
A neuvazovali ste vyskusat iny druh mediciny? ATB situaciu zjavne neriesia, len poskodzuju dcere crevnu mikrofloru co je vlastne oslabuje cely jej imunitny system. Skuste si kliknut na moj profil a precitat si, cim sa zaoberame my v nasom centre bioregulacnej mediciny.

kakika007
1. mar 2013

@mummy01. Áno zlepšilo sa to, už je to myslím celkom v norme. A odporučila nám pri umývaní vlaskov tak jemne masírovať ppokozku a oplachovať takou vlažnou až chladnejšou vodou a to striedať s klasika teplou. Držím palce nech sa dcérka vyzdravie a nech sa vlasky dajú do poriadku 😉

majkuskaalinka
22. apr 2017

ahojte dnes som dcérku kúpala a vo vani boli vlasy , ešte nikdy predtým to nebolo. nebrala antib. už tri mesiace ale ma problémy s trávením a možno nábeh na štítnu endok. povedala že nemá ale naša doktorka tvrdí že má tak ja neviem . Čo mám robiť mám isť k lekárovi alebo stačí kúpiť vitamín prosím poraďte ďakujem

pjana
27. júl 2017

Pridávam sa do tejto skupiny, nakolko mojej malej dcerke 6 rocnej tiez padaju vlasky. Zacalo to asi pred rokom, bola som s tym u koznej, ale chcela, aby som jej ratala vypadnute vlasy 4 den po umyti. Neviem si predstavit, ako by som cely den behala za malou a hladala popadane vlasy na zemi. Nastastie jej to potom preslo. Prezila uraz v skolke a pravdepodobne to bolo z toho. Potom sme mali klud a teraz na jar jej opat zacali padat vlasky, ale tiez to nejak preslo. Toto leto bol manzel s malou na kupalisku a odvtedy jej opat zacali padat vlasky, ale nebolo to este take hrozne. O par dni na to isla mala na prazdniny k starym rodicom a tam sa kazdy den kupala v bazene viac menej bez satky na hlave, pretoze sa stale ponarala. Pokozka na hlavicke bola dost opalena. Po tyzdni, ked som jej umyvala vlasky, som jej zratala pri cesani vypadane vlasky a bolo ich okolo 100. Nasledne sme sli k moru. Pred par dnami sme sa vratili a to padanie je stale dost zle. Kazdy den nachadzam mnozstvo vlaskov po zemi. Uz jej to vidno aj na hlavicke, ze tych vlaskov ma ovela menej. Nema akoby vypadane loziska, ale tak celkovo to ma dost preriedene. Asi pred mesiacom a pol som jej zacala davat aloe vera gel od foreveru asi tak dva tyzdne a potom tym, ze sme boli odcestovany som ho nedavala ale davala b komplex. Teraz uz fakt neviem co s tym. Vedeli by ste mi poradit? Co zabralo vasim detickam? Pripadne, ake vysetrenie jej dat spravit? Velmi pekne dakujem.

mmmartuna
21. aug 2017

Dobrý deň Maminy mám problém Z dieťaťom má 15 a vlasy mu pomali vypadavaju neviem čo mam robiť
Možno sú to hormóny ale neviem ako to mám zastaviť takmi poradte budem vám zaviazaná

mmmartuna
21. aug 2017

Dobrý deň mami mám syna má 15 a vypadavaju mu vlasy neviem čo mám robiť asi si to hormóny poradte nejakú zaručenú domácu metódu proti horkonom a vypadavaniu Ďakujem za odpoveď

mamicka2607
13. sep 2017

My mame 20 mes a ma lysinu na dvoch miestach cakame na vysetrenia

jana19890
27. máj 2018

@mamicka2607 Dobrý večer.môžem sa spýtať ako dopadli vaše výsledky?my máme ten problém teraz syn má tiež 20mesiacov :(

essinna1
16. apr 2023

@mmmartuna dobrý večer ako ste na tom ?

8611
9. okt 2023

@mmmartuna dobry deň.pomohlo niečo?

essinna1
15. okt 2023

@8611 dobrý deň áno chvála bohu zarástlo , brala alpicor , zinok methionin na predpís a chodili sme má dusík . Držím vám palce a nebojte všetko bude ok

8611
19. okt 2023

@essinna1 ďakujem❤ ste poklad...drzim aj ja vam palce...budte zdravi