Vynechávanie sluchu u 2,5-ročnej

fifina75
22. feb 2023

Ahojte, dcéra ma 2,5roka a posledné 2-3 týždne čo ju sledujem, tak mám pocit že nepočuje keď jej niečo hovorím.
Napr. stojí pol metra odomna, poviem jej nech mi podá kocky, pozrie na mňa a vraví: čo? príde bližšie a spýta sa: čo mama povedala? Tak to zopakujem odpovedá rovnako a na tretí raz keď to poviem hlasnejšie tak povie že hučim. Prípadne keď poviem nech zopakuje čo som povedala tak odpovie: nič.
Miestami keď na ňu rozprávam tak akokeby ma ani nevnímala.
Je to len nejaké obdobie ale to riešiť s doktorom. Máte niekto podobnú skúsenosť?

anjelicek26
22. feb 2023

Zajst na usne nikdy nie je na skodu... zmeraju uska a budete vediet...deti mavaju po chorobe - sople, zapal, pri raste 4-5ky stoliciek casto zapadnute usne bubienky a skutocne pocuju docasne zle. Ci treba/netreba rurky do usi v tom pripade rozhdne lekar, zavisi, ake siroke ma sluchovody...ale urcite daj uska pomerat...ono je to strasna brzda vyvoja reci, ked dieta nepocuje tyzdne-mesiace...

fifina75
autor
22. feb 2023

@anjelicek26 akurát teraz je chorá - sople, zuby veru posledné 4 stoličky ešte nemá to ma ani nenapadlo žeby to mohlo byť aj tým, nemám pocit žeby jej ešte išli... Veď toto že doteraz pekne rozumela, s komunikáciou nemá problém, pekne rozpráva.
Ale ako matka mi to nedalo a stále nad tým premyslam aby som niečo nezanedbala

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
fifina75
autor
22. feb 2023

@kittykat22 teraz je chorá výsledky by boli zrejme skreslené ale mám v pláne to dať určite skontrolovať lebo sa mi to nepáči

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dzulli1980
22. feb 2023

Ono keď je dieťa zahlienené, pod chvíľou prekoná nádchu, zvyknú sa zanášať bubienky ... treba zájsť na ORL, existujú kvapky, ktoré to bez problémov rozpustia.
@fifina75

jaskolka
23. feb 2023

@dzulli1980 keď myslíš ako zaneseny bubienok, že je tam ušný maz,tak s tým zápal nemá nič. Maz sa v uchu vytvorí aj tak, je to normálny proces a
A keď je bubienok "zaneseny" hlienmi po zápale, tam kvapky nepomôžu, keďže je to zvnútra, ta bubienkom.

jaskolka
23. feb 2023

@fifina75 chod s nou určite na orl, môže to byť z nachladnutia

nikolienka28
23. feb 2023

@fifina75 my sme mali podobný problém. Usna nám povedala ze je hluchý. Zaplatila som si súkromného a problém bol v tom ze mal veľké mandle. Aj nosné aj krčné. A keď bol chorý hlieny ostávali v prieduskach tým pádom mal zalahnute. Nakoniec sme dali mandle vybrať a nosné spáliť. A bolo po probléme.

fifina75
autor
23. feb 2023

@jaskolka určite pôjde ale rozumnejsie bude asi až keď bude zdravá či?

fifina75
autor
23. feb 2023

@nikolienka28 fuha a to pri každej chorobe mal zalahnute?

zuzana76
23. feb 2023

@fifina75 moze mat aj zvacsene mandle, aj vtedy mozu mat deti porcuhu sluchu

nikolienka28
23. feb 2023

@fifina75 ono sa to hromadilo a mal zalahnute aj keď nebol chorý. Ale chvalabohu lebo už mi ho chceli dat za hlucheho. Ale to bola taka nepríjemná štátna doktorka. Samozrejme súkromní sa hneď inak správala a aj sa viac venoval a vyšetrili. Strašne veľa hlienov mu pri operácii aj vytiahli.

jaskolka
23. feb 2023

@fifina75 kľudne aj teraz s nou mozes ísť, orl doktir skontroluje, či skutočne tam ma tekutinu, kvôli prechladnutiu, alebo iba mazove zátky, ktoré odstráni. Keď tam bude tekutina, dostane sprej kvôli uvoľneniu nošteka a zavolajú vás ba kontrolu po prelieceni.