Vyliečili sa vaše deti z obličkového refluxu?

dollynkaa
11. máj 2018

Dcerka teraz v 4r diagnostikovali reflux 4stupna. Cakame na cystoskopiu. Museli ste podstupit aj chirurgicky operaciu? Dostali ste sa z toho?

mamaoftwins
11. máj 2018

mojmu malemu zistili mocovy(oblickovy) reflux, ked mal 5 mesiacov(teraz ma 10mesiacov)...tiez by ma ohladom toho zaujimalo, ak ma niekto skusenosti

alurabe
11. máj 2018

Ahoj, moja dcerka mala vezikoureteralny reflux, mala stupen medzi 3-4, kedze mala dva zapaly obliciek a dlhodobu antibioticku profilaxiu sme nechceli, v roku a tristvrte jej spravili zakrok podstreknutie a odvtedy zatial bezproblemov. Ma 6 rokov.

dollynkaa
autor
11. máj 2018

@alurabe to podstreknutie jej robili v ramci cystoskopie?

dollynkaa
autor
11. máj 2018

@mamaoftwins ktory stupen refluxu zistili?

dollynkaa
autor
11. máj 2018

Inak ja ako 4r mi zistili obojstranny reflux urobili mi dve operacie odspodu a klop klop odvtedy som v poriadku. Bolo to na kramaroch pred 26rokmi

alurabe
11. máj 2018

No po druhom zapale sme boli na Kramaroch na potvrdenie a zistenie stupna refluxu, robili jej sonograficke vysetrenie a vysetrnie s kontrastnou latkou...a nasledne nato nam odporucili rovno zakrok kedze sme boli hospitalizovane. A ona po prvom zapale bola na antb. profilaxii. Hned ako sme vysadili dostala druhy zapal. Takze sme sa rozhodli pre to podstreknutie.

dollynkaa
autor
12. máj 2018

@alurabe ale nemuseli ju doteraz rezat ze? Boze dufam aj ny sa tomuto vyhneme. My tiez prvy zapal ked vysadila antb hned druhy zapal tak doteraz bere ant a v juli ideme na cystoskopiy

alurabe
12. máj 2018

Nie nerezali ju, bol to rychly zakrok, (odspodu cez mocovu trubicu jej podstrekli tu zaklapku, tak mi to vysvetlil primar) sice v narkoze, ale nastastie vsetko dopadlo super a doteraz je vsetko ok. Drzim moc palce nech vam to dobre dopadne.

gabikazajacova
29. jún 2018

Baby ahojte.Moja malinka ma 1r.a ma VUR tretieho stupna.V auguste mame kontrolu.Bojim sa ze bude musiet ist na operaciu.Baby ktorych deticky boli operovane,prosim akym sposobom sa to robi?A kolko ste boli v nemocnici?

dollynkaa
autor
29. jún 2018

@gabikazajacova ahoj my ideme terax o 2tyzdnr na kramare na cystoskopiu plus vstreknutie kys hyaluronovej. Primar mi to vysvetlil tak ze ked toto nezabere (toto sa robi odspodu v narkoze) tak az potom sa operuje. Tak ja pevne verim ze to pomoze. A pri cystoskopii ste vraj 3dni v nemocnici

dollynkaa
autor
29. jún 2018

@gabikazajacova a to teraz v 4r jej zistili VUR 4stupna

gabikazajacova
30. jún 2018

@dollynkaa a co je presne je ta cystografia?Ny ideme v auguste na vysetrenie s kontrastnou latkou.Ja sa strasne bojim operacie....uz ju operovali 2x,nie sice oblicky ale aj tak.

dollynkaa
autor
30. jún 2018

@gabikazajacova vy idete na cystografiu?to vysetrenie kontrastnou latkou? Cystoskopia je podobna len s kamerou a je to v narkoze.robi sa to odspodu.

gabikazajacova
30. jún 2018

@dollynkaa ano na to ideme.Ahaaaa a preco je potom treba byt 3 dni v nemocke?Ako jednu noc chapem kvoli narkoze ale 3 dni.

dollynkaa
autor
1. júl 2018

@gabikazajacova lebo jeden den nas prijali pri cystografii cez den davali niake kvapky dalsi den rano urobilo cystografiu a az na dalsi sa ide domov keby nahodou bola alergicka reakcia na tu kontrastnu latku tak to vysvetlili mna. A my sme noli nakoniec 4dni lebo sa cakalo na posudkove od lekarov na vysledky.

mamaoftwins
10. júl 2018

@dollynkaa moj syn ma obojstranny mocovy reflux, zistili mu ho v decembri min roku, ked mal 5 mesiacov. Pred 2 tyzdnami mu robili sono obliciek a povedali mi, ze uz to vyzera velmi dobre. V auguste sme objednaní u urologa, tak cakame na jeho vyjadrenie

mamaoftwins
10. júl 2018

@dollynkaa neviem aky stupen. Bolo nam len povedane obojstranny mocovy reflux

dollynkaa
autor
11. júl 2018

@mamaoftwins to by si mala mat niekde uvedene ze ktory stupen refluxu ma lebo to je dost podstatne

dollynkaa
autor
11. júl 2018

Zeny inak mame dnes za sebou cystoskopiu s podstreknutim a rozsirovanim moc rury. Katastrofa mala po zakroku velke bolesti. Zajtra rano vyberaju vyvod tak som zvedava

siiisi
10. nov 2019

@dollynkaa ahoj, ako sa mate, cystoskopia pomohla?
My musime absolvovat cystografiu a podla toho ako dopadne ideme na cystoskopiu.
Podstreknutie a rozsirenie zistili dcerke z cystografii, ze sa musi spravit?

dollynkaa
autor
10. nov 2019

@siiisi ahoj no moja je vyše roka po cystoskopii a klop klop všetko ôk. Na cystografii vlastne zistili jednostranný reflux a až keď jej robil cystoskopiiu sa rozhodol ze jej aj mocovu rúru rozšíri. Vám už diagnostikovali reflux ešte asi nie ze

dollynkaa
autor
10. nov 2019

@siiisi vlastne pri cystoskopii bolo vstreknutie tej látky ale nakoniec aj rozšíril aj ruru

siiisi
10. nov 2019

@dollynkaa dcerka ma 3stupen dilatacie oblicky, minuly tyzden dostala prvy zapal. Teraz vo štvrtok nas prepustili z nemocnice s tym, ze sme dostali antibiotika este na doma. Caka nas ked bude dcerka zdrava ta cystografia a ked nam potvrdia reflux a pojdeme urcite na cystoskopiu. Jedna oblicka funguje super a druha len na 36%.

dollynkaa
autor
11. nov 2019

@siiisi no moja mala reflux 4stupna.no som zvedavá keď už je tam dilatacia držím vám palce nech ste ôk čím skor

mamaoftwins
15. nov 2019

@siiisi my sme uz z toho vonku 😊😊😊😍 chvalabohu

siiisi
15. nov 2019

@mamaoftwins a vy ste mali len reflux? Megaureter a dilataciu oblicky ste nemali?

dollynkaa
autor
15. nov 2019

@siiisi co to je konkrétne? Pravdu poviem už si ani nepamätám ale hovorí mi to niečo

siiisi
15. nov 2019

@dollynkaa dnes sme absolovali cystografiu a v utorok mame príjem, v stredu budu robit cystoskopiu a tiez budu este aj rozsirovat ruru.

dollynkaa
autor
15. nov 2019

@siiisi no super ta cystokskopia je v pohode keďže sú uspany a mala mala vývod do ďalšieho rána na cikanie ale v poho dalo sa tak držím palce👌

mamaoftwins
16. nov 2019

@siiisi iba reflux