Vyliečil sa už niekto z mentálnej anorexie?

risko7
22. nov 2013

mam 19ročnu ceru ,a už tretij rok trpi mentalnov anorexsijov, stracam nadeju že to nekedi skonči,

katkanova
22. nov 2013

je to ako zavislost na drogach, moze sa dostat do stadia kedy nebude prave "aktivnou anorexickou" ale cely zivot si bude musiet davat pozor aby do toho nesklzla naspat, hlavne v tazkych zivotnych situaciach. bez odbornej pomoci sa z toho dostane malokto, najma ak sa to taha uz treti rok ...

billam
22. nov 2013

Preboha!!! To sa nedá čítať!!! Nauč sa pravopis!!!

lubiduch
22. nov 2013

citala som raz knihu o poruchach prijmu potravy. ako uplny zaklad bol ze to ze dievcata musia najskor pochopit nakolko chore je ich vnimanie stihlosti. no a musia same chciet to prekonat, lebo zle je ze oni si fakt pripadaju pekne ked su pomaly priesvitne, dovtedy maju pocit ze boze strasne tlsta som.
lebo bez toho ze by tvoja dcera velmi chcela , bez toho to nepojde so ziadnym lekarom.
stale opakovat ze ju velmi velmi milujete, ze vam na nej zalezi, ze je prekrasna a pod, lebo tieto dievcata mavaju strasne slabe sebavedomie.
a stale treba mat na mysli ze to je psychicka choroba, nie jej maniere ani vymysel.
drzim palce.

zuzanocka
22. nov 2013

@billam zjavne ide o cudzinca/cudzinku..tak netreba hned prskat...

a k teme: treba ju zverit do ruk odbornikom..ak to nejde u jedneho, treba hladat inych.. drzim palce!

mana85
22. nov 2013

@biliam ale nóó pani chcela radu k chorobe ktorou trpí jej dcéra a nie zhodnotenie jej gramatických zručnosti ..... 😝

@risko7 neviem poradiť no držím palce aby sa dcérka dala do poriadku ....

graziemille
22. nov 2013

MA bez odbornej pomoci sa nedá zvládnuť, je nutná návšteva psychiatra. Úzka spolupráca matky so psychiatrom, neustála kontrola a trpezlivosť vedú k úspechu , k návratu do normálneho života. Treba jej vysvetliť a neustále opakovať, že potrava je zdrojom energie , ktorá nás ženie vpred , aby sme mali silu byť úspešnými a nie niečo čo nás ničí. Rozprávať sa veľa o jej pocitoch, o tom čo prežíva , čo ju trápi,,, analyzovať. Nekričať, nehrešiť!
Chce to podporu rodiny a trpezlivosť!

linda20111
22. nov 2013

@billam suhlasim, je rozdiel ked niekto neovlada gramatiku a je slovak co studoval na slovenskych skolach a ak je niekto z rusky hovoriacej krajiny a na slovensku byva - ako tato pani

kiwi82
24. nov 2013

ako baby píšu, je potrebná návšteva psychiatra, možno hospitalizácia, prísny dohľad, antidepresíva a terapie.

baran1982
24. nov 2013

ja som tiež trpela anorexiou a chvalabohu som sa z toho dostala

sonador
24. nov 2013

Áno dá sa to. Som živím príkladom a stačila mi len jedna návšteva psychiatričky + som čítala knihu o men. anorexii. Dcére držím palce a v prvom rade musí ona sama pochopiť že je chorá. Ak sa dá liečiť len kôli nátlaku okolia spadne do toho znova.

emocka
18. mar 2014

Ťažká choroba. Pomôže ústavná dlhodobá liečba. Držím palce.

mmmm13
29. aug 2017

Ahojte, potrebovala by som pomoc resp. skúsenosť s mentálnom anorexiou dcéry vo veku 16 rokov ako bojovať, ako dlho trvá liečba....

mmmm13
30. aug 2017

@baran1982
Ako sa ti to prosím ta podarilo? Mám dcéru 16 ročnú s mentálnom anorexiou a dnes ju hospitalizovali, prosím ta pomôž mi reálnymi radami.

senta_sofia
6. apr 2019

@mmmm13 ahojte, davam do pozornosti zbierku na podporu natocenia filmu o anorexii https://www.startlab.sk/projekty/826-annine-den..., viac info aj na fb Annine denniky, Janka je velmi ochotna, rada pomoze, sama s touto chorobou bojuje