Výkyvy telesnej teploty v priebehu pár minút

zuz1978
26. feb 2016

Pred 10 dnami sme boli na ockovani. Zhruba od pondelka dostal maly hnacky a jeden den vracal. Pit pije dost aj papka. Asi 3 dni mame teploty najprv tak do 38 a posledne dva dni uz vysoke 39. Zrazame to nurofenom a paralenom plus zabaly podla potreby. Chcela by som vediet, ci niekto nema taku skusenost, ze dietatu nameral priklad 37,2 a po 2 minutach 38,5. Pokial tie vysoke horucky budu pretrvavat aj zajtra, beriem ho na pohotovost. (samozrejme moja obvodna vie o jeho stave, len tie vykyvy som zabudla povedat).

mummy01
26. feb 2016

@zuz1978 nerealne aby teplota tak vystupila za 2minuty...skus iny teplomer,tam bude problem

dorotka202
27. feb 2016

No mohla si mat zle polozeny teplomer.merias v ritke alebo pod pazuskou?mne sa obcas stalo pod pazuskou ze zle pritlacil,alebo ja som ho zle dala a nenameralo mi teplotu a ked som merala hned druhykrat,tak uz nameral teplotu.

leeenka26
27. feb 2016

To muselo byt zle namerane. Meraj najlepsie v zadocku a tovnakym teplomerom a merat treba kazdu cca hodinu, ak je teplota vysoka tak aj castejsie ale s tym ze tam pocitaj ze treba liek nechat zaucinkovat a az potom ovela neskot merat. To uz uvidis sama. Ked podame nurofen ci panadol tak teplota este zvykne doznievat ona sa okamzite nestopne.

zuz1978
autor
27. feb 2016

Dakujem vam za reakcie. Ano ten slavny bezdotykovy teplomer si meria ako chce. No nastastie dnes je mu uz lepsie. Cely den ma zvysenu teplotu a este ani raz nepotreboval liek. Spravili sme munaj crp a bakterialna infekcia to nie je. Tak som zvadava co bude na vecer