Vykrútené pršteky na nohách dieťaťa

cakamebabo
18. jan 2020

Dobrý deň žienky, prosím Vas stretli ste sa už s týmto že malo dieťatko takto prštek jeden na druhom? Ma to takto od kedy sa stavia, dávam jej papučky... Tak som z toho celkom v strese prečo sa jej takto krčia pršteky. Termin u ortopédia už máme....

cathycathy
18. jan 2020

@cakamebabo kúpiť barefooty. Asi má zlé papučky.

saskia_98
18. jan 2020

Ma zle papuče. Musia ju tlacit po bokoch nôžky a uz jej musia byt aj na dlzku male ak ma taketo nôžky ..

cakamebabo
autor
18. jan 2020

@saskia_98 nie sú jej malé ani po bokoch ani na dĺžku , ... dokonca tam ma ešte nejaké miesto v predu... :/

saskia_98
18. jan 2020

@cakamebabo a si si ista ze ju netlacia na boku ? Aku znacku mate ?

cakamebabo
autor
18. jan 2020

@saskia_98 RAK, netlacia ju naozaj, v protetike mi pani pomáhala nájsť najlepšie.... Vyskúšam barefoot, som zvedavá co povie ortopéd😓

saskia_98
18. jan 2020

@cakamebabo skus lebo aj moj nosi raky ale taketo nôžky z nich teda nema. Drzim prsty na ortopedii

cakamebabo
autor
18. jan 2020

@saskia_98 ďakujem

saskia_98
18. jan 2020

@cakamebabo a idete aj k neurologovi ? Ci uz ste boli ?

antonia16
18. jan 2020

Moji majú presne tak isto. Pýtala som sa na to doktorky u obidvoch a povedala, že to majú dedičné. Neviem po kom, ja s mužom máme dobré prsty, asi po niekom ďalšom z rodiny. Mladší nosí od začiatku barefoot. Tak to nebude asi obuvou.

cakamebabo
autor
18. jan 2020

@antonia16 dobrý deň manžel má presne takto prsty na nohách a myslela som si ze to svokra zanedbala.. Ale tak asi to bude ozaj dedičné.. Dakujem

cakamebabo
autor
18. jan 2020

@saskia_98 boli sme vravel ze všetko ok

antonia16
18. jan 2020

@cakamebabo vyzerá to tak, že je to dedičné. Aj ortoped mi to potvrdil, keď som bola s niečím iným pri ňom. Ja som si tiež myslela, že som niekde urobila chybu ☹

marlent
18. jan 2020

@cakamebabo moze to byt dedicne my mame vsetci sialeme siroke nohy a neskuticne medzeri medzi prstami na nohach zial aj maly to tak ma

abdn16
18. jan 2020

nevyzrajú byť nejako veľmi pokrútené.... podľa mňa ok.. ak by to však mala aj horšie, tak
netuším ako je to po slovensky, asi len skrútené prsty, palce... ale po anglicky clinodactyly. Skôr len kozmetická záležitosť. Dá sa to operovať. Ale asi až neskôr.

cakamebabo
autor
18. jan 2020

@abdn16 ďakujem žienky 🙏💋

selene12
21. jún 2020

Tak ja riešim tiež niečo v tejto problematike... Ak dovolíte pridám sa... Fotku momentálne nemám... Ale syn 2,5roka ma odtlačok len 4prstiv... Druhý mu prekrýva tretí a ten tretí ma aj ohnuty... Existujú prosím vás nejaké korektory... Prešli sme na barefoot nech ma viac miesta pre prsty ale ja by som ich tak rada oddelila len som nič k tomu nenasla... Pôjdeme k ortopedovi jasne pred. Rokom mi Dr. Vravela. Ze je to. Ôk to sa upraví... Banujem. Ze už odvtedy nemáme barefoot širšiu topanocku... .. väčšina orto.káže lepiť ako som. Sa. Dočítala to bolo pár. Diskusií ... Takže za prve širšia obuv.. Ale ako inak sa. Dá ešte pomôcť? To lepenie je des ja sa koľkokrát bojím. Nech mu tie prsty nestiahnem veľmi... A nakoniec sa aj tak prekrizia....nemate niekto skúsenosť? Vložky, korektory na oddelenie prstov neexistujú? Ja som. Nenasla nič teda len od 15rokov. Vďaka za rady tipy skúsenosti. Viac hlav viac rozumu. Preto vám píšem.dakujem

lucikanik
21. jún 2021

@selene12 my chodime k ortopedovi, lebo nasa dcera ma treti prst cez druhy. Prvýkrát sme boli ked nieco cez polroka a na kontrolu o rok. Doktor stale povie, ze do 4 r sa noha sama vyvíja, ze ak riešiť, tak az potom. Kontrolu mame zas o rok. Ked som sa spytala, ci napr taka orto podlozka by pomohla, povedal mozno.... Iný dr co navyse povedal, ze ked sa dcera kupe a ma "zmaknute" nohy, ze vtedy jej to mam akoby rozmasirovat od stredu nohy von tahat prsteky krive. Inak som so všimla, že keď chodi na kamienkovom ihrisku bosa, akoby viac rozklada prsteky okolo tych kamienkov. Vola sa to kladovkove prsty, existuju nejaké korektory,ale ani jeden dr mi ich neodporucil, ze dieta ked chodi, este popada hocikedy a mohlo by si tym korektorom ublizit.

jana1237019
2. máj 2023

@cakamebabo presne takto má naša mala prsteky ma to po manželovi a pýtala som sa doktorky tak že ti je všetko v poriadku neposlala má ani na ortopédia len svokra stále že tak jej musíš lepiť aby si mohla obúvať lodičky keď bude veľká ale ako náhle jej tie prsteky zalepim tak strašný rev

koticka
8. sep 2024

@jana1237019 môžem sa opýtať, ako ste lepili pršteky?

lucikanik
9. sep 2024

@koticka nasej dcere sa to naozaj same opravilo. Nosila ale barefoot alebo alternatívu barefooot topanky, dd step a tam je siroka spicka. Nie som zastanca uplne barefoot, ale ta siroka spicka je super. Teraz ma 5 rokov a uz ani naznak o krivych prstoch. Vonku na bezpecnom priestore kludne aj bose nech chodi dietatko.

koticka
9. sep 2024

@lucikanik ďakujem 🙂 DD step som práve dnes objednala. Tak mám vieru, že sa to upraví. Po záhrade som ju nechávala behať bosú. Teraz na jeseň ale rozmýšľam žeby možno bolo vhodne nejaký barefood aspoň tam. Inak tiež nesom až úplne zástanca tohto typu topánok.