Vykrivenie chrbtice u 2m babatka

little_star01
5. jan 2024

Ahojte.
Moj synček (2m) má ocividne obľúbenú stranu. Či už hlavičkou sa dava len na jeho pravu stranu, a telíčkom (chrbátom) do ľavej strany (viď obrázok)
Posledné dni som si všimla, že je takto prehnutý do jeho ľavej strany, či už keď ho nechám ležať, alebo keď je v jeho Babybjörn lehátku.
Skôr som ho zvykla nosiť v nosiči a uspavať na sebe, no nevšimla som si, že by bol takto vykrivený. No tým pádom to nemôžem ani vylúčiť, že by to práve bolo príčinou.
Zaujímali by ma vaše dotazy, názory, skúsenosti, atď….či mám obmedziť to lehátko (tam sa vykrivuje najviac), alebo či sa to samo u ňho nejako napraví, alebo či sa mám obrátiť na jeho ortopéda…
Ďakujem 🙏🏼

hipuska
5. jan 2024

Aký je dôvod dávať do lehátka? Nosic? Aky mas? Dieta ma co najviac tráviť.casu na rovnej podložke, s dostatočným priestorom. Malé v postieľke, väčšie na zemi, aby ho neobmadzovali mreze. Ale, treba určite navštíviť lekára, aby si s ním začala cvičiť. Môže dôjsť ku skráteniu svalov. Navstiv pediatra, ten ta odporučí ďalej.

aliaray1
5. jan 2024

@hipuska uplne suhlasim a len doplnim, mam dobru skusenost s fyzio (na vymenny listok od pedi) do Tetis. Za mna uzasna skusenost, uzasni ludia (boli sme s brusnou herniou, diastazou..)

kitycat
5. jan 2024

Co to za nosic?

drake122
5. jan 2024

Nevýpovedné foto, treba posúdiť na rovnej podložke a nie z uhlu fotiť a nie s hompalajúcou sa nohou vo vzduchu 🙄

adrianap83
5. jan 2024

@little_star01 ja viem, že babybjorn je od bábätka, no my sme ho tam dávali až tak od 5.m, možno až od 6. Tiež sa mi nepáčilo, ako sa v tom uložil. To len mimo témy.
No ved ho sleduj a spomeň na poradni, aj ukaz fotky, video. Pripadne si najdi nejakú detskú fyzioterapeutku, to nie je na škodu s ňou konzultovať. Ukľudni, pripadne pošle na vyšetrenia. Možno to ma len také obdobie a za týždeň to bude už dačo iné.

little_star01
autor
5. jan 2024

@hipuska davam ho do lehátka keď potrebujem navarriť alebo si zmyť vlasy, keď nie som pri ňom tak protestuje.. proste keď ho potrebujem mať na očiach.. postieľku moc nemá v obľube pokiaľ nespí.. nosič mám Fillikid.. ale ďakujem za odporučenia

anavixy
5. jan 2024

Obraz sa kazdopadne najprv na fyzioterapeuta, nie ortopeda.
Ak uz ortopeda navstevujete, tak to konzultuj, ale dobry detsky fyzioterapeut ti podla mna bude osoznejsi.

hipuska
5. jan 2024

@little_star01 tak skus na zem. Ono, 2 mesacne bude už čoraz viacej aktivne, tak pozor na pripadne pady, ktore zvyknu byt časte kedze dieta robi pokroky skoro zo dna na.den. Zabezpečena zem, resp. postielka je nainstejsie miesro. Inak, aj o so mnou chodili deti do sprchy v lehatkach. Tvoj problém inak, nie je taký nezvyčajný. Často deti preferujú jednu stranu, ta druha potom strada. Nič, čoby dobrý fyzio nevedel odstranit

hipuska
5. jan 2024
andreatytler
6. jan 2024

@little_star01 Nezda sa mi velmi vykriveny. Deti to tak maju ze sa daju do urcitej oblubenej polohy ktoru mali v brusku. Ak je v tej polohe prilis dlho a casto, tak sa mu moze zlezat hlavicka. Ja by som zasla za fyzioterapeutom, nech ho skontroluje.

little_star01
autor
6. jan 2024

@andreatytler
Ano pre istotu musim najst nejakého fyzio. ono hlavne to je vidiet v tom lehátku ale uz ho tam ani nechcem davat.. ano aj hlavičku ma mierne zlezanu..dufam ze mu nejako pomoze

little_star01
autor
6. jan 2024

@hipuska nosič mam tento. on je mozno dobrý, mozno len ja som debil z toho, ako ho dobre nastaviť a utiahnúť.. myslite ze by mi ten fyzioterapeut poradil aj s tym, ako aj ten nosič nastavit spolu s bábätkom?

kitycat
6. jan 2024

@little_star01 toto nebude vobec vhodne ergo nositko. Tie sa daju nstavit medzi nohami aj vyska chrbtovej opierky