Aké máte skúsenosti s platenou službou vyjazdovej detskej pohotovosti. Garantujú dojazd do 90 minút platiacim pacientom. Je to tak? Akú majú vybavenosť? Dokážu dieťaťu pomôcť s rôznymi problémami na mieste? Alebo posielajú na urgent?
@100daniela vyuzili sme raz, ked mali deti laryngitidu a 5-mesacna mala laryngiticky zachvat, zle dychala. Prisli, vysetrili dali kotrikoidny cipok. Cize pomohli. Skoda, ze v BA uz tuto vyjazdovu pohotovost zrusili. Vybavenie maju ako bezny pediater.
@mogaa vyjazdova pohotovost nechodi so sanitkou, to nie je zachranka. Je to normalne pediater, ktory pride autom a vysetri dieta doma namiesto v ambulancii. Popocuva, spravi crp test, predpise lieky (niektore nosia so sebou). Nechodi k zivot ohrozujucim stavom, ale k pripadom, ktore nepockaju do rana (napr. nahly bolestivy zapal ucha s teplotou, vysoke horucky, kedy je narocne ist s dietatom k lekarovi. ..)
@kp7333 no človek sa učí celý život.....počujem o tom prvý krát, preto som reagovala tak ako som reagovala....
@100daniela prepáč za koment
@100daniela https://www.vydepo.sk/ vsetko maju na stranke. Uprednostnuju tych, co maju zaplateny rocny pausal. Ak si zsplatis jednorazovy poplatok cez 100 eur, mozes si pockat i viac ako 3 hodiny. Ja som to pri detoch vyuzila,ked zacinali a preplacala to poistovna ako beznu pohotovost. Za vyjazd 2 eura CRP 8eur. Cakali sme na lekara 4 hodiny,kedze mali toho vela,ale vzdy lepsie ako 4 hodiny na kramaroch. Ak ide o zivot ohrozujuci stav, samozrejme je treba volat zachranku.
Ked im zavolas a vysvetlis problem, tak ti povedia, ci pridu alebo mas ist na urgent. Ja som volala k malej 6 tyzdnovej, ked sa mi nezdalo dychanie pri chorobe.
Máme zmluvu vydepo.sk a my sme spokojní, keď sa nám čokoľvek nezdá nemusíme sa trepať na Kramáre a čakať tam bohvie koľko s milión chorými ľuďmi. Tak ako garantujú pre zmluvných klientov tak aj prídu, dokonca keď je problém cez víkend a potrebujeme lieky ktoré sú viazané len na lekársky predpis, predpis prinesú a ja si lieky už vyzdvihnem pre malú. Nie raz mi aj poradili cez telefón, nasmerujú či je problém tak vážny že už treba návštevu pohotovosti...bohužiaľ už to poisťovňa neprepláca, takže si treba buď platiť ročný poplatok alebo zaplatiť za jednorázový výjazd čo je niečo cez 100 euro aktuálne myslím a hlavne vždy uprednostnia zmluvného klienta. Pacientov majú dosť.
@zuz0110 a mala si ich zaplatených alebo len si len zavolala aby si sa poradila?
@kp7333 je zrušená? Nič také som sa na ich stránke nedocitala ....
@ivula0807 ďakujem za recenziu 🙂 mám 2mesacnu dcérku a je tretíkrát chorá :( máme šťastie asi... , tak rozmýšľam nad touto službou .. hlavne keď je malinká...a keď čítam recenzie na Kramáre...a čakacie doby... Dvakrát by som tam s chorým dieťaťom nechcela ísť... Boli sme raz s červenou virózou a bála som sa že chytí inú pliagu od ostatných detí...
@100daniela @kp7333 nie sú zrušení, vydepo normálne v BA funguje
@100daniela áno práve preto sme aj my zhodnotili že je lepšie platiť si túto službu, tiež sme raz skončili na kramaroch a čakali sme takmer 5 hodín, našťastie sme nič iné nelapli ale to sme mali asi ozaj len šťastie lebo plná čakáreň chorých deti
@100daniela myslela som, ze je. my sme to uz dlho nevyuzili, deti odrastli. jednu dobu bola zrusena, nevedela som, ze opat funguju ako sukromna pohotovost. kedysi to islo normalne cez poistovnu, platil sa len poplatok za vyjazd.
Ak chce clovek len rychlo zistit ci treba atb, tak je super ze sedis doma a dojdu. My sme posledne vyuzili cez vianoce ked maleho zacalo strasne ucho boliet. Avsak ked mal silne bolesti brucha a ukazoval pravu stranu, isli sme radsej na kramare...
@100daniela nemala som zmluvu. Normalne som jednorazovo zaplatila ked prisli. Pred rokom to bolo tusim menej.
@100daniela prepáč, ale trochu sa zamysli....lekár nemá ani RTG oči a ani vešteckú gulu, takže z brucha asi nevie či ide o zlomeninu alebo vírusovú či bakteriálnu infekciu....labák v sanitke nemajú a predpokladám že aj ostatné vybavenie je prispôsobené len na životohrozujúce stavy - teda kyslík a defibrilátor.....