Vyhnuté palce na nohách dohora

mary39
20. mar 2020

Ahojte prosim Vas, moja dcerka ma od narodenia vyhnute palce no nozkach a tym ma aj skratene nechtiky. Minuly tyzden som sa dohodla s lekarkou, ze po tohto t, zdnovych inych vysetreniach budeme riesit uz aj toto, lenze prisiel ten virus a neda sa. Ale aj tak by som chcela vediet, ci ste sa s tym uz niekto stretli a z coho to moze mat. Ako sa to da liecit, alebo ako jej pomoct. Nanestastie dnes sa jej jeden prstek este aj zapalil, tak sa bojim co s tym dalej. Neukamenujte ma, ze to riesim az teraz. Dcera ma skoro 20 mesiacov.

jexica
20. mar 2020

aj my to mame ale dedicne moj manzel aj syn maju takto nechtiky a neriesim to nijak tazko sa to striha ale inak ok

mary39
autor
20. mar 2020

@jexica u nas to ale nikto nema ani muz ani syn ani stary rodicia

jexica
20. mar 2020

@mary39 no u nas svokra manzel a maly ale da sa s tym zit uplne ok 😊

karkulka111
20. mar 2020

.

mary39
autor
20. mar 2020

@jexica len jej sa ten jeden uz aj zapalil prstek dnes a aj nechtiky ma akoby jej chceli zkiezt

megika1
21. mar 2020

No,videla dom jeden dokument,kedy to mal chlap opačne,nik v rodine to nemal.Trpel fyzicky,aj psychicky ( do bazéna chodil v ponožkách ) ,on dokonca dostal pieseň na nohy,lebo mal pod nimi vlhko stále. Pomohla operácia,kedy dali jeden kĺb do správnej polohy,teda vyrovnali prsty. Tvoja malinká potrebuje krátky zákrok,lebo zápal nechtikov je bolestivý a obuv jej bude komplikovať liečenie,v neskoršom veku aj rovnováhu,lebo hoc sa to nezdá veľmi s tým súvisí. Prajem ,aby bola dobre zoperovana ,nech nemá problémy 🙂 samozrejme riešiť treba po odozneni pandémia. Na zapálené nechty pomáha macerat z lalie,je to Top bylinkarky to poznajú

mary39
autor
21. mar 2020

@megika1 dakujem pekne, vyskusam

matya12
21. mar 2021

@mary39 dobrý deň, ako ste pokrocili? Hľadala som, ci ej to nejaka diagnóza alebo ci sa s tym niekto stretol. Dcerka6sa pri 4 nozkovani odrazala palcami, vzdy mala dolamane nechtiky a cele palce aj nechty ma vyhnute dohora. V jednej skupine ma ukamenovali za mevhodne topanky, alwnona to mala este skor ako zacala chodit

mary39
autor
21. mar 2021

@matya12 dobrý večer, dcérka to ma od narodenia. Takže sme sa dozvedeli, že je to vrodené, jednoducho ich také bude mať a hotovo