Ahojte prosim Vas, moja dcerka ma od narodenia vyhnute palce no nozkach a tym ma aj skratene nechtiky. Minuly tyzden som sa dohodla s lekarkou, ze po tohto t, zdnovych inych vysetreniach budeme riesit uz aj toto, lenze prisiel ten virus a neda sa. Ale aj tak by som chcela vediet, ci ste sa s tym uz niekto stretli a z coho to moze mat. Ako sa to da liecit, alebo ako jej pomoct. Nanestastie dnes sa jej jeden prstek este aj zapalil, tak sa bojim co s tym dalej. Neukamenujte ma, ze to riesim az teraz. Dcera ma skoro 20 mesiacov.
.
No,videla dom jeden dokument,kedy to mal chlap opačne,nik v rodine to nemal.Trpel fyzicky,aj psychicky ( do bazéna chodil v ponožkách ) ,on dokonca dostal pieseň na nohy,lebo mal pod nimi vlhko stále. Pomohla operácia,kedy dali jeden kĺb do správnej polohy,teda vyrovnali prsty. Tvoja malinká potrebuje krátky zákrok,lebo zápal nechtikov je bolestivý a obuv jej bude komplikovať liečenie,v neskoršom veku aj rovnováhu,lebo hoc sa to nezdá veľmi s tým súvisí. Prajem ,aby bola dobre zoperovana ,nech nemá problémy 🙂 samozrejme riešiť treba po odozneni pandémia. Na zapálené nechty pomáha macerat z lalie,je to Top bylinkarky to poznajú
@mary39 dobrý deň, ako ste pokrocili? Hľadala som, ci ej to nejaka diagnóza alebo ci sa s tym niekto stretol. Dcerka6sa pri 4 nozkovani odrazala palcami, vzdy mala dolamane nechtiky a cele palce aj nechty ma vyhnute dohora. V jednej skupine ma ukamenovali za mevhodne topanky, alwnona to mala este skor ako zacala chodit
aj my to mame ale dedicne moj manzel aj syn maju takto nechtiky a neriesim to nijak tazko sa to striha ale inak ok