Vyhádzané líčko

sandra49
11. jan 2024

Ahojte baby. Neviete z čoho môže byť takto vyhadzane líčko? Od včera to mame a ja naozaj netuším z čoho to môže byť. Nesvrbi to. Nevyznám sa vôbec v týchto kožných veciach, lebo sme to nikdy nemali. Ďakujem.

d0minikat
11. jan 2024

@sandra49 takéto líčko má momentálne aj moja dcéra... Doktorka povedala, že to je piata choroba ale ona mala o cca 3 dni neskôr vyhadzane aj ruky, bruško, chrbát

sandra49
autor
11. jan 2024

@d0minikat dakujem. 5.? 🙈 už nejakú mala keď mala asi rok..neviem aké číslo to bolo, vtedy bola vyhadzana celá..ja mam podozrenie na cukríky.. mali v škôlke nejaké chemické, niekto priniesol na narodeniny a od vtedy to ma..nebolo to včera ale v utorok. Som nad tým rozmýšľala 😁 a ma tvoja aj teplotu a sopeľ alebo niečo?

dzejsik
11. jan 2024

@sandra49 je to nejaka viroza, aj nas to ma, najprv som myslela, ze ho podrazdil mraz, ale pribudlo mu, tak som volala doktorke … vraj sa na to nic extra neda dat a za cca 3 dni zmizne same od seba … dnes mu to uz z jedneho lica ustupilo…
pripomina to na licach akoby motylika a na ustach to nie je

d0minikat
11. jan 2024

@sandra49 nič jej nieje len má líca červené, mala aj po tele ale to už ustúpilo akurát tie líca jej ostali takéto... Dúfam, že to ustúpi čo najskôr, lebo to vypadá hrozne 😏

sandra49
autor
11. jan 2024

@d0minikat tak to budem sledovať a uvidíme. Ďakujem ti.
@dzejsik ďakujem tak ešte počkám do zajtra co sa bude diať a uvidíme.

sandra49
autor
11. jan 2024

@dzejsik a tvoj malý to mal aj po tele? Ako píše
@d0minikat ze po 3 dňoch aj po tele? Akurát som kupala malú a ma po tele take ako keby mapky červené..takže zajtra asi smer doktorka 🙈

d0minikat
11. jan 2024

@sandra49 najrozumnejsie bude si najprv zavolať, pretože to je dosť infekčné... Ono nieje na to žiadny liek... Proste ako to príde tak to odíde... Jedine ak by ju to svrbelo tak fenistil kvapky.

dzejsik
12. jan 2024

@sandra49 ani nie, iba na ruke kus sa skrabal a tie lica svrbeli, tak aspon Fenistil kvapky sme dali na ulavu … ale vravela doktorka, ze to moze zist aj na telo

candii
12. jan 2024

Akurát sme prekonali 5 chorobu a takto obom synom vyzerali líčka. Prešlo to za 2 dní

endzi83
12. jan 2024

@candii asi aj moja to má, mali aj inde na tele? Moja má aj nohy a ruky vyhadzane.

secret.lucia
12. jan 2024

My sme to mali medzi Vianocami. Doktorka nam odpísala "je to 5. choroba, sledujte výsevy aj inde na tele, je to virosa, odoznie sama, len sa nestýkať s gravidnými, lebo hrozí potrat".

candii
12. jan 2024

@endzi83 áno, ruky a chrbát. Tak to je jednoznačne 5 choroba

sandra49
autor
12. jan 2024

@sandra49 baby boli sme u dr. Hneď povedala ze alergická reakcia..lebo ju aj bruško každý deň boli..mala som podozrenie ze z tých cukríkov ako som písala vyššie.. a strašne veľa mliečneho pýta posledný týždeň takže aj z toho to môže byt. 5.chorobu vylúčila. Dala probiotika a fenistil kvapky a mam ju sledovať, hlavne stravu. Má byť na diéte. Tak ja neviem. Pozerala jej cele telo a ze ten výsev nieje ako pri 5.chorobe. ale ma to už aj na dlaniach.. ja neviem môže sa aj doktorka zmylit? 😅

d0minikat
12. jan 2024

@sandra49 no naša Dr tiež najprv ze alergická reakcia (pila multivitamínovy džús a tiež som si myslela že to má z neho) , ale keď to neustupovalo ani po fenistile tak rovno ze 5 choroba... Teraz ju má moja staršia takže je to iste u nás... Uvidíte ako sa to vyvinie u vás... Ešte ak by pomohlo... Tie líca vyzerajú ako prefackané... Červené a miestami také biele fliačiky pomedzi a môže sa ten vysyp na lícach meniť.... A taktiež ak sa po teplej sprche vysyp viac sfarbi na tele tak je to určite 5 choroba.

endzi83
12. jan 2024

@d0minikat naša tiež po teplej sprche vysypana viacej @candii vďaka za info 🍀

sandra49
autor
12. jan 2024

@d0minikat
@endzi83 ďakujem odsledujem to..fenistil som dala len 1x. Uvidíme zajtra ze ako sa to bude meniť. Ďakujem 🩷