Vyhádzaná tvárička po teplote

jeemima
17. feb 2013

AHojte zienky, viete mi prosim poradit. Mojim dvojickam sa po teplote vyhadzali tvaricky (nos, okolo nosa, okolo pusinky a okolo ociek). Kedze mali par vyraziek aj na hrudi a bokoch dr to zhodnotila ako siestu chorobu, pri ktorej by sa do tyzdna malo vsetko upravit. Nedostali sme nic ani masticku vraj na to nic nepomoze. Lenze uz to budu tri tyzdne a my sa nemozeme vyraziek zbavit takze to pravdepodobne nebola siesta choroba. Vyrazky su drobne cervene take ako potnicky akurat ze maju troska belavu hlavicku. Jeden ich ma uz len par ale druhemu sa to len zhorsuje. Vyzera ze ho to svrbi najma pri ocku. Na hrudi ma mozno dokopy 10 vyrazok ale tvaricku ma na tych meistach co som opisala uplne ako posiate. Viete mi poradit co by to mohlo byt? periem v tom istom prasku od narodenia, kojim ale nic nove som do ejdlanicka nepridala a co sa prikrmov tyka tak tiez uz nic nove nepridavam a ani v case ked sa vysypali nemali nic nove. Praveze kedze mali teploty nechceli papat tak boli tie dni pocas ktorych mali teploty a po ktorch sa vysypali plne kojeni. Takze fakt neviem. Tyzden som in davala Fenistil tak predpokladam ze keby to bola alergia tak by sa to zlepsilo ci? (hoci jednemu sa vlastne zlepsilo)...ja uz neviem....Dakujem za pomoc. Dr ma teraz 2 tyzdne dovolenku.

sanym
17. feb 2013

@jeemima mohla by to byť nie šiesta, ale piata choroba. Skús dať do vyhľadávača, tam tuším výsyp môže pretrvávať aj dlhšia a je pre ňu charakteristický práve výsyp na tvári.