Vygrckávanie u 7 mesačného dieťaťa

zivika
3. jan 2014

Ahojte kočky 🙂 Mám taký problémik s našim drobcom... Začal po mlieku vygrckávať, síce nie prúdom, ale dosť často, medzi dvomi jedlami tak tri, štyri krát... Po jedení si vždy dobre odgrgne, pri grganí mu väčšinou nič nevybehne, až neskôr a je jedno, či je vo vzpriamenej polohe, leží, alebo sedí... Keby mal takéto problémy od narodenia, tak by som myslela, že má reflux, ale keďže mu to začalo teraz, vôbec netuším, čím to môže byť... Prikrmy papá už dva mesiace (po nich ani nevygrcne), mlieko som mu nemenila, rastú mu síce zúbky, ale pochybujem, že by to spôsobilo grckanie... V utorok ideme do poradne, tak sa popýtam doktorky, ale zatiaľ by som bola rada, keby ste mi napísali vaše názory a rady, ak ste sa stretli s podobným problémom... Ďakujem 🙂

terry33
3. jan 2014

@zivika nasa mala mala reflux a grckat zacala az niekedy okolo stvrteho mesiaca, dovtedy nic.....ze vraj mala dovtedy skryty reflux, takze dietatko nemusi grckat hned od narodenia ak ma reflux...skus sa ale poradit s tou doktorkou 🙂

zivika
autor
3. jan 2014

@terry33 aj nad tym som rozmyslala, ale drobec bol vzdy pokojne babatko a myslela som, ze pri skrytom refluxe je dieta nepokojne...no ved uvidim, co povie doktorka...a ako ste to potom riesili? Davali ste ar mlieko, alebo ste len cakali, kedy to prejde?

luba28
3. jan 2014

@zivika nas maly mal to iste az do 9 masiaca,tiez jedlo v pohode a mlieko sem-tam von,....manzela vtedy dost napinalo,lebo to smrdelo,ale potom sa to stratilo same,...a nemali sme reflux,...

zivika
autor
3. jan 2014

@luba28 ved keby to bolo sem-tam, tak to ani neriesim, ale ozaj je to dost casto a kolkokrat aj pred jedenim, kedy by som uz cakala, ze nema co vygrckat...

luba28
3. jan 2014

@zivika nasmu to väcsinou islo ked sa velmi jasil,alebo ked sme mu omylom stlacili brusko,ale tiez to bolo niekady ked uz mal ist zas jest,....trebars napr,rano vypil flasu a az o cca11:00 to pustil a potom isiel obedovat,...ale z noci na rano nic,...tiez som z toho bola na nervy,lebo ho bolo treba umyvat,prezliekat a niekedy aj na koberci bolo atd,...

zivika
autor
3. jan 2014

@luba28 no my za ten tyzden uz na koberci nemame snad jeden kusok neogrcany 🙂 a pracka uz perie nonstop 🙂

terry33
3. jan 2014

@zivika no chceli sme to riesit najprv ar mlieckom, ale vobec nam ho nechcela pit, ani nutriton ked sme jej dali do mlieka, tak sme to potom vzdali, lebo aj ked to vypila, vobec to nepomohlo a navyse mala problemy potom s kakanim....zmenili sme znacku mlieka, co sa nam zdalo, ze trosicku pomohlo....no a samozrejme sme uz len cakali, kedy to prejde, postupne sa to zlepsovalo...nasa bola a aj je dost nekludne dietatko, takze neviem posudit, ci to bolo tym skrytym refluxom, lebo do stvrteho mesiaca vobec negrckala

rusnakovamaria
11. jan 2014

MOJ MALI MA L TIEŠ OD TROCH MESIACOV REFLUKS PRI TICHTO PROBLEMOCH BI BOLO SA PORADIŤ S GASTROLOGOM ON BI VEDEL POVEDAŤ PRESNE ČI JE TO NAOZAJ REFLUKS

sympatacka2
17. sep 2014

my mame tiez podobny problem, od nejakeho 5mes. zacal grckavat z mlieka njaprv som myslela ze to je stoho ze sa zacal pretacat ale ked on grcka aj bez pretacania ze proste sa napije a potom to ide von....ako nie vela ale je to nieco ... a uzsme aj skusali dat aj ine mlieko ale nezabralo...stale to iste....