Vybratie znamienka u dieťaťa

luckarisko74
16. júl 2018

Ahojte...dnes nam doporucili vybrat znamienko synovi....ma 5 rokov....odporucili by ste mi nieco v Nitre pripadne aj inde....pochybujem ze zvladne len lokalne umrtvenie....ake su vase skusenosti?dakujem za kazde rady

elena15
16. júl 2018

pekný deň, ja som bola s dcérou vyberať znamienka vo Vranove, pre Vás je to dosť ďaleko, len naša kožná lekárka mi povedala, že deťom sa znamienka vyberajú až po dovŕšení 15-teho roku, tak sme čakali, lebo znamienka nás trápili od mala. Je pravda, že dcéra mala znamienka na čele, ako dôvod prečo musíme čakať mi povedala, že dieťa ešte rastie, tak sa mu zväčší jazva.

luckarisko74
autor
16. júl 2018

@elena15 dakujem pekne za odpoved no nan odporucila uz teraz nema ho pekne tak radsej nech ide von uz teraz

prevenar
16. júl 2018

@elena15
@luckarisko74 ..vyuzite laser na nejakej sukromnej klinike. rychlost zakroku 5 sekund ..ziadne sitie / jazva.

e1i
16. júl 2018

@prevenar v pripade pouzitia laseru ale nie je mozna histologia

luckarisko74
autor
16. júl 2018

@prevenar hmm ale kozna odporucila chirurgicky odstranit....laser mi nespominala tak asi to nie je vhodne na toto znamienko

lukyazojka
16. júl 2018

@luckarisko74 treba sa ist objednat do nemocnice na chirurgicku amb. Ak ho chcete vybrat v celkovej anesteze. Aj takéto malé dieťa uz dokáze vydržat aj lokálnu anestézu ale je to veľmi individualne od toho aké dieťa je..či bude spolupracovat, ake je veľké znamienko a kde je znamienko umiestnené. Ja by som asi skúsila konzultácou na plastickej chirurgii, napr Martin, Bratislava Ružinov...nech počujete aj nazor iného odborníka, a prípadne sa tsm aj hned objednať na zákrok.

lukyazojka
16. júl 2018

@lukyazojka A laser je uplne nevhodny.a prosím neverte ze neostanu jazvy...v podstate vypalia kus kože so znamienkom neostane žiadny materiál na histológiu a miesto sa hojí ako popálenina, bohužiaľ niektorím oveľa horšie ako precizne chirurgicky odstránené znamienko.

petrao2
16. júl 2018

Ja ked som bola vyberat znamienko bola tam aj mamicka s 5 rocnou dcerkou
Dohodli sa na dni zakroku a mala dat malej vecer a rano Dithiaden aby bola pokojna a vydrzala lokalku
Mala na tvaricke take skarede znamienko
Drzim palce aby vam to dobe dopadlo a neh to maly zvladne

juriva
16. júl 2018

Takto...ako treba zajst koznej a sledovat to..nie ze sa nezda pediatricke...no to kde sme..
Sleduje sa to dlhodobo a pravidelne

luckarisko74
autor
16. júl 2018

@juriva to znamienko odporuca vybrat kozna ktora mu ho pozerala....ked uz teraz sa jej nepozdava naco cakat a sledovat lepsie to uz nebude

luckarisko74
autor
16. júl 2018

Dakujem za odpovede....skusime to lokalkou hadam to zvladneme.

lukyazojka
16. júl 2018

Robili sme 4 ročným deťom plastiky uší v lok. anesteze a zvladli to. Držim palčeky

prevenar
16. júl 2018

@luckarisko74 zalezi, akeho charakteru je znamienko ..uplne plosne sa laserom odstranit nedaju ..laserom sa daju odstranovat len vypukle znamienka. cas hojenia po laseri je minimalny , v podstate ziadny. bude to mat prelepene 2-3 dni, to je vsetko. kazde sa lokalne znecitlivy a samotny zakrok je absolutne bezbolestny.

lukyazojka
16. júl 2018

Prosím milého pána prevenara aby tu neplietol svojími vedomosťami z wikipédie mamičkám hlavy, ak mamičke kázala kožná vybrať znamienko na 5 ročnom dieťati , tak to nebolo len tak a určite treba odoslať znamienko na histopatologické vyšetrenie, takýto zákrok patrí do rúk plastického chirurga a nie na súkromé pracovisko kde si potrebujú splatiť drahý laser zákrokmi , ktoré ani netreba robiť. Prepáčte musela som sa takto vyjadriť , lebo už niekedy nemôžem čítať čo tu PREVENAR vypisuje.

bucko555
16. júl 2018

ja som ako dospela si bola dat vybrat doba hojenia tyzden a ani som nevedala ze ma rezali a 5 rocnemu vysvetli ze ho to boliet nebude a nieco mu slub za odmenu a hotovo pekne dat vyrezat aby mohli spravit histologiu, vypalenim by odstranili len z povvchu ale korem by ostal

monikapalo
16. júl 2018

Nás to tiež čaká, ale až v septembri. Kvôli hojeniu sa odporúča zákrok v menej teplé dni.

juriva
16. júl 2018

@lukyazojka no a on uz aj odbornik na znamienka? ci len na hexu a mmr???
Neskutocne nadany ..ja furt patram ci je dr, biochemik...
nikdy mi neodpise PREVENAR...

juriva
16. júl 2018

@luckarisko74 aha..ja ze len pediater. v tomto pripade samozrejme.neboj par minut

tamarocka
16. júl 2018

ja by som skusila plasticku chirurgiu.deti sa daju pred zakrokom premedikovat vacsinou podla ordinacie pediatra.

tempera
16. júl 2018

@luckarisko74 nám idú vyberať veľmi veľké znamienkona tvári. Budú jej to robiť v celkovej anesteze, v Bratislave v ružinovskej nemocnici na detskej plastickej chirurgii. Ak je znamienoo naozaj veľké, odporúčam sa s nimi spojiť.

liena21
17. júl 2018

@elena15 To presne povedali aj mne, ze musime cakat. Moja dcera ma na tvaricke pigmentove znamienko, rada by som jej ho dala vybrat aj skor, ale to asi nepojde.

tempera
17. júl 2018

@liena21 aj moja. Celkom veľké znamienko. Chodime aj do znamienkovej poradne na kramaroch,,kde jej to sledujú. Teraz ma 5 rokov a odporučili nám to vybrať kvôli zmenám v štruktúre znamienka.

liena21
17. júl 2018

@tempera no neviem co je velke. Moja to ma asi 2x1,5 cm. Nam to zatial len sleduju. Mala ma len 9 mesiacov. A akej farby to mate vy? Uz sa narodila s tym alebo sa jej to neskor vytvorilo?

luckarisko74
autor
17. júl 2018

Dakujem za odpovede....dam potom vediet ako sme to zvladli😊

luckarisko74
autor
17. júl 2018

@tempera nie je velmi velke a ma to na nohe tak to by mohol zvladnut

luckarisko74
autor
17. júl 2018

@bucko555 jasne ze dostane odmenu za to tym ho zacinam pomaly motivovat😊volala som chirurgovi a tam boli velmi ustretovi nech prideme len tak predtym ze sa mu predstavia ze sa s nim porozpravaju....tak aj toto asi urobim aby nemal strach z uplne neznameho

luckarisko74
autor
17. júl 2018

@monikapalo my pojdeme asi koncom augusta mozno zaciatkom septembra uvidim este

tempera
17. júl 2018

@liena21 napíšte mi správu súkromnú.

evitka31
20. dec 2018

@luckarisko74 ahoj mamina ako prebieha operácia ste tam aj ostali ci vás poslali domov

luckarisko74
autor
27. dec 2018

@evitka31 ahoj robili nam to ambulantne cize neuspavali len umrtvili a za par minut bolo vybrate a isli sme domov.maly to zvladol super