Dobry den mamky,
je tu niekto komu nedavno vyberali mandle na detskom krcnom?Nas to konkretne caka v Kosickej nemocnici.Len ide o to,ze moj maly-3 roky uz 2 mesiac katastrofalne dycha,vybral uz vselijaku liecbu a vobec sa to nezlepsuje.Nedycha vobec nosom,len ustami,pri zalahnuti sa dusi a lapa po dychu a je z tohi cely spoteny.Pocas dna mu sem tam vytecir nejaky ten sopel,ale ked ma vyfukat alebo mi vytahujem vysavacom nic mu nejde.Predoperacnr vysledky mal vsetky dobre.Myslite si,ze kvoli tomu zlemu dychaniu nas zoperuju?
V piatok, tretieho tento mesiac operovali môjho 6 ročného v DFN v KE v rovnako katastrofálnom, dokonca horšom stave. Áno, z operujú ho. Operácia mu pomohla 🙂
@lucia2603 ráno o 7.30 prídete pred oddelenie a budú si vás volať na vstupné vyšetrenie podľa veku detí, od najmladších po najstaršie, v takom poradí idú aj na operačnú sálu.
Lekár/ka dieťa vyšetrí, podpíšete súhlasy a idete sa prezliecť a prezuť, dieťa normálne pyžamko, papučky, vám treba prezuvky, veci si zamknete do skrinky a idete do herničky.
Keď prídete na rad, sestra podá dieťatku oblbovák (sirup midazolam) a s posteľou idete na štvrté poschodie, kde ho vyzlečiete do spodného prádla, prehodíte niekoľko slov s anesteziológom ohľadom rizík a pošlú vás na kávu. O hodinu prídete na sálu pre dieťa, spolu so sestrou z oddelenia sa vrátite späť na oddelenie.
Dve hodiny treba ležať, bude sa pomaly prebúdzať z narkózy, deti sa sťažujú na bolesť hrdla, ale priamo na sále napichujú kanylu a podávajú analgetiká.
Po hodine sa môže napiť vody, po 2 hodinách čaju a idete zas do herničky.
Okolo 14 príde na kontrolu lekár/ka, zhodnotí priebeh operácie, poučí o režime v domácej liečbe a okolo 14.30 idete s prepúšťacou správou domov.
Doma podávate podľa potreby analgetiká, odporúčam kúpiť nurofen a paralen sirup a taktiež aliamare alebo physiomer na preplach nošteka.
Pri prepúšťaní vám dajú termín kontroly, klasicky o 3-4 dní a recept na pamycon kvapky do nosa, pripadne podľa stavu, my sme dostali celkové antibiotiká na týždeň.
Dieťatko nesmie 7 dní do kolektívu 🙂
Synovi sa polepšilo, po dlhom čase konečne začal dýchať nosom a ustúpilo permanentné zahlienenie (aj keď nie o 100%, ale je to oveľa oveľa lepšie).
Snáď som odpovedala na všetko, ak nie, kľudne sa pýtajte.
@lucia2603 iba lekár vám na to odpovie,či v takom stave môžu alebo nie.