Vybratie nosných mandlí 3-ročnému dieťaťu

9. okt 2024

Ahojte maminy, prosím vas, tie ktoré ste v poslednej dobe absolvovali s detičkami vyberanie nosných mandli, ako dlho ste boli snimi v nemocnici? Ako to funguje? Zatial nemame nič isté ale "vyhrážajú" sa nám stým 🙈

patka06
9. okt 2024

Jednodňová záležitosť, ráno prídete a poobede idete domov

denisa_deniska
9. okt 2024

Záležitosť 4-5 hodín

sashka22
9. okt 2024

Ráno sme prišli a na obed šli domov. Pre mňa najťažšia vec bola keď malej podali omamnu látku, držala som ju na rukách, pekne na lyžičke zarobeny prášok, ale to som bola znovu tehotná takže hormóny si šli svoje... Mala úplne v pohode celý čas, pri mne zaspala a pri mne sa zobudila, nevedela o ničom, že jej robili. Mala vtedy 3-4 roky

autor
9. okt 2024

Ďakujem, potešili ste ma. Aky dlhý čas potom je treba na zotavenie ? Mali aj bolestí vase deti ?

patka06
9. okt 2024

žiadne bolesti, na druhý deň ani nevedela, že jej niečo robili, normálne fungovala
ORL kontrola po 7 dňoch

autor
9. okt 2024

@patka06 fakt ? No hneď mám menšie obavy. Dakujem 🙂

srnka79
9. okt 2024

Ano, jednodnovy zakrok. Len prebudenie je rozne, zavisi od dietatka. Nas nemal ani tri, ked mu vyberali. Deticky, co sli po nom este spali a nas sa zobudzal uz takmer hned po zakroku. Mal amok. Bola som pri nom a nasledujuca polhodina bola narocna. Musela som ho drzat na rukach, chlacholit, drzat hlavku, aby sa neudrel, lebo mu bolo zle z narkozy a metal sa. Toto po case preslo a potom mal pit cajik, aby sa vycikal. Aj to bol u nas boj - po lyzicke. Ostatne deticky sa neskor v klude vyspali, zobudili, vypili cajik, vycikali a boli prepustene. Ja som tam s nim este stale "bojovala" s cajikom, zatial co on zabaval ostatnych pacientov - otravoval ich, kukal do mobilov, ako hraju hry a podobne. Zaujimavy zazitok a nechcem strasit, len vravim, ze je to pomerne rychle a roznorode, vacsinou uplne v pohode priebeh. Nasledne je starostlivost o nostek a kontrola. Uz je to len spomienka spred 5 rokov🙂 drzim palce.

zuzanajakubikova888
9. okt 2024

Ahoj, neodpovedam na tvoju otázku, len som sa chcela vyjadriť a ukázať moju skusenost.. neviem teda ako to máte vy, ale nenechajte sa nasilu dotlačiť do niečoho zatiaľ nepotrebného ako bol prípad u nás (skoro, keďže mám vlastnú hlavu) dcéra mala dvakrát zápal ucha a po tom hneď doktor naordinoval výber mandlí.. odmietla som ..(dcéra tiež 3roky) Odvtedy žiadny zápal a nemáme ani tak často upchatý nos a nejaké problemy. Trochu viac dbáme na nosnú hygienu... samozrejme, sú prípady kedy je to nutné, to neodsudzujem.. preto som napísala ,že neviem ako to máte vy.. Len mi prišlo ako keby nás DR.hodin na nejaký pás, že ďalší výber mandlí po dvoch chorobách...

srnka79
9. okt 2024

@zuzanajakubikova888 aj toto moze byt pravda, treba zvazit rodicmi aj odbornou lekarkou (orl). U nas to bolo nevyhnutne, nakolko maly nonstop zapal dutin, choroby, zvacsena mandla, nemoznost dychat nosom, chrapanie a piskanie v noci, takze u nas to bolo nevyhnutne. Chorobnost ostala, ale aspon to chrapanie a piskanie preslo, cize s dychanim aspon ciastocne sme mu pomohli. Zavisi od chorobnosti, nosne mandle zvyknu odpuchnut a zmensit sa po odzneni choroby, ale ak je to uz chronicke a problemove, pomoze to dat von. Proste zavisi pripad od pripadu.

anna777115
9. okt 2024

Nosná mandĺa, vekom zaniká. V detstve, má svoje opodstatnenie. Treba zvažiť prínos a deficit.