Vybratie nosnej mandle - za a proti

25. nov 2024

Dobrý deň prosím Vás dat ci nedať vybrať nosnú mandlu u dieťaťa

anna777115
25. nov 2024

Záleží, od veku dieťaťa a od problémov, ktoré mu spôsobuje.

simca06022011
25. nov 2024

podla problemov zdravotnych a odporucani lekarov...

lucia147852
25. nov 2024

My sme boli v lete na orl, lenže ona tam nič nemala. Mala ich úplne stiahnuté. Ani problémy neboli. Začal sk rok a mandle sú spať. Dali odporúčanie preliecovat. Ale ako? Baktériu v nose nemá. Dávam morskú vodu, korti. sprej a stále to trvá. Takže sa pripnem.

patka06
25. nov 2024

Záleží na tom čo hovorí lekár ORL.
Ja som dlho váhala, nechcela som dať vybrať, nakoniec šli von a bolo to najlepšie rozhodnutie. dodnes ľutujem, že som zbytočne naťahovala čas .

bozenas
25. nov 2024

Ja som neváhala, dcéra mala problémy, lekárke som dôverovala, nehnala nás hneď do vybratia, skúšala preliečovať ale keď sa to opakovalo, a zhoršovalo odporučila vybrať tak sme išli. Dcére to pomohlo.

kvetinkynaluke
25. nov 2024

My ideme tiež o pár týždňov vyberať nosné mandle, dcéra má 4 a odkedy pred rokom nastúpila do škôlky a až na asi mesiac v lete, ma stále ako keby upchatý nos, málo kedy sa nám podarí niečo odtiaľ vysmŕkať, všetko jej zateká, potom kašle, používame morskú vodu, kortikoidový sprej, inhalujeme a nič úplne nepomáha, občas 1-2 dni dobre a potom znova, tak dúfam že nám to pomôže.

autor
25. nov 2024

Tak, u nás časté choroby vždy to začne nosom, a potom skončíme aj tak zapal priedusiek, viem že nosná mandla aj dorastie, dcera ma 6 rokov. V tomto roku sme mali už 2x zapal stredneho ucha. Minule ju bolela hlava(dutiny) aj ocka ma také slzave, v noci nedýcha čisto aj chrape,

patka06
25. nov 2024

Z toho čo popisuješ, by som neváhala a dala vybrať.
Pravdepodobnosť, že v tomto veku dorastie je minimálna.

kiki68
25. nov 2024

Za mna ano, mne to ako dietatu dost pomohlo

0327850788
25. nov 2024

Nám to pomohlo, ale časom sa objavili iné problémy zdravotné. Mandla je len dôsledok, pátrala by som po príčine, čo treba zmeniť, čo tomu telíčku vadí, že tak narástla. Ale poznám ľudí, ktorí odstránili a bolo dobre, ale aj takých, ako sme my, kde z krátkodobého hľadiska pomohlo, z dlhodobého nie. Takže naozaj dôsledne vyšetriť alergie, intolerancie, posilniť imunitu komplexné, jedálniček....keď chceš viac info napíš mi

kvetinkynaluke
25. nov 2024

Mne dr hovorila, že nedorastajú, že to sú už potom výrastky.

heln
25. nov 2024

presne to co pises, ked nedas vybrat bude casto chora, tym, ze je mandla velka bude pri soploch tlacit do usi, moze zle dychat, chrapat.
synovi teraz zmensovali shaverom, ze vraj je to najmodernejsia metoda, mandlu len zmensia, jej funkcia zostane zachovana, a vraj nedorastie.
sama som zvedava, ako to bude s chorobnostou.

slavomira236
25. nov 2024

Sym casto chory po nadtupe do skolky . Orl lekarka chcela uz ze na operaciu mal zvetsenu. Nechcela som tak dlhsi dobu som striekala nasonex . Po case sa to upravilo choroby ustupili. Teraz je skolak chory nebyva vobec.

em4life
25. nov 2024

Ja sa spýtam inak. Aký je dôvod ju nevybrat? Je to Tvoj strach o ňu počas operácie? Nie sú horšie tie neustále choroby? Zápaly uší sú dosť nebezpečná vec. Nemá v nich dcéra aj tekutinu, ktorá jej zhoršuje sluch?
Syn mal zväčšenu nosnú mandlu, primárka na ORL na Kramároch nám povedala, že dlhodobo zväčšená mandla spôsobuje deformáciu chrupu, horšie okyslicovanie mozgu pri spaní, ak dýcha nosom, a riziko apnoe.