Mile maminky, chcela by som sa spytat, ci mate skusenost s poslednych rokov s vyberom nosnej mandle u dietata mladsieho ako 3 roky. Ak ano, dopadlo to dobre? Tiez ma zaujima, kde vam to operovali (zapad prip. stred SR).
Syn este len bude mat 2 roky a ORL lekar nam odporucil mandlu vybrat, no klinika, kde sme boli robi tieto zakroky az od 3 rokov. Dakujem pekne
Syn 2,5 roka.. kramare BA,....ráno sme došli....poobede odišli
@alex666 dcerke brali nosnu mandlu v oktobri min roka, mala vtedy 2 roky a 4 mesiace. Boli sme v BA u dr. Stanikovej. Spokojnost.
@alex666 sme mesiac po operácii a konečne je pokoj. Dcera bude mat 3r, každý mesiac bronchitida či laringitida či kašeľ a teplota, dokonca aj zápal stredného ucha. Keď už mi štvrtý ORL lekar (s 20 ročnou praxou) povedal, že pravidelne zapálená mandla už neplni svoju funkciu ako vstupný filter pri dýchaní a že sa jej každým zápalom zväčšuje, nemala som už čo váhať. Operacia za 10min laserom, 2 hodiny počkať na pooperačke a šli sme domov. Spinka celu nič, čisto dýcha, zobudí sa vyspata a spokojná. Dokonca dcera konečne sama od seba povie, že toto jej vonia a toto smrdí. Chodte ku viacerým ORL a dajte si predtým urobiť krvné testy a vytery ci to náhodou nie he ešte aj nejaký bacil. Nenechajte to dôjsť do štádia, kedy už dieťa začne byt nahluchle lebo jej hnis tlači aj na Usne bubienky alebo začne mat otvorené ústa a v noci chrapanie a z toho deformácia tvare. Hrozne
@zuzanadeti Dakujem, uz sme 2 tyzdne po operacii plazmou. Trosku tazsie sa to hojilo, ale uz je ok. Boli sme len u jedneho ORL, ale ja uz som sama videla, ze treba tu operaciu, lebo to nebolo len o chorpbnosti, ale maly mal stale otvorene usta, nevedel vobec dychat nosom, z toho bol nervozny, v noci nepokojne spal... Uz mame za tym.
tak to je super, nech sa dari 🙂
@zuzanadeti prosim vas, v ktorej nemocnici dcérke vyberali mandle?
Prosím Vás, alex666, a kde Vám to nakoniec robili plazmou? Tiež by som chcela túto metódu pre 2,5 ročného syna.
Dobrý deň mamicky, tiež sme to podstúpili v 2.5 roku, aké mate skusenostj ohľadom prípadného dorastenia mandle. Stalo sa to niekomu z Vás?
my sme boli bratis. kraj s 1,5r. ambulantne bez problemov len nas dlhsie pozorovali lebo nevedel smrkat