Nasu 4-rocnu caka vybratie nosnej mandle (mozno aj 2-rocnu, to este nie je iste, lebo ju ORL lekarka poriadne nevidela, kedze mala pripuchnuty nostek, caka nas po liecbe opatovne vysetrenie). Som si ista, ze chcem, aby to absolvovala / absolvovali v celkovej narkoze. na operaciu v sukromnom centre nemame, takze nam ostali Kramare a Antolska. ake su vyhody / nevyhody vyberania nosnej mandle v celkovej narkoze v jednej, ci druhej nemocnici, resp. s cim mate v tej-ktorej nemocnici ne/dobre skusenosti? pristup lekarov, trpezlivost s detmi, ochota vysvetlit nejasnosti mamickam... viete priblizne cakacie lehoty? a od akeho veku sa tato operacia vykonava i v celkovej anesteze (lebo som pocula, ze u uplne malych deti sa pouziva iba lokalka a to nechcem)? mensi cvrcek mal v septembri 2 roky, cize v case operacie by mala cca. 2,5 roka.
@mimimami3 moji boli stale chori a tak im vyberali mandle , od vtedy vsetko ok, teraz v oktobri bola moja starsia dcerka koli chrapaniu na odstraneni ciastocne krcnych mandli na kramaroch , bolo tam vela deti aj s nosnymi mandlami a ver mi vsetky to zvladli skvelo boli vsetky v celkovej narkoze a po obede okolo 15.00 santili vsetky uz na chodbe 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 den predtim ta prijali a ti co boli z bratislavy tak ich v den narkozy vecer pustili domov ostatni isli na dalsi den , my sme boli po krcnych a tak sme tam boli od nedele poobedia vtedy nas prijali do stredy rana
Ahoj, môžem odporučiť na základe vlastnej skúsenosti Fakultnú nemocnicu v Nových Zámkoch, kde je prednosta Mudr. František Kurinec. Odborník s ľudským prístupom, nepotrebujete žiadnu protekciu, dokonca aj operuje, ked ho o to požiadate. Deťom robia zákrok v celkovej anestéze.
@mimimami3 My sme absolvovali vyberanie nosnej mandle s oboma synmi - starší, keď mal 3r aj 10 mesiacov na Kramároch v celkovej narkóze - celkom dobre, len tie tri dni s dieťaťom v nemocnici sú dosť náročné, nariekal, lebo po operácii mal 24 hodín v ručičke napichnutú kanylu pre prípad potreby... Prístup lekárov a sestričiek celkom OK. Mladšieho sme dali pred mesiacom operovať na jednodňovej chirurgii vo Zvolene (mimochodom celková operácia stála 40 EUR - to bol aj dôvod prečo sme to neabsolvovali v BA) a podľa manžela neporovnateľne lepšie, dieťatko nestresovali žiadnymi odbermi, až na sálu išiel s ním, kým nezaspal držal ho za ručičku, za tri hodiny po operácii šli domov... Priznám sa, keby bolo nutné ísť do toho ešte raz - určite tá jednodňová chirurgia - mimochodom Dr. Somorová vo Zvolene mi povedala, že operujú jednodňovkou aj vo Zvolenskej nemocnici a ak som správne pochopila , tak to ide celé cez poisťovňu... Len čakacie termíny sú zrejme podstatne dlhšie. My sme na Kramáre čakali 3 mesiace - jednodňová chirurgia 10 dní od prvého telefonátu a nemusíš tam pred operáciou vôbec ísť, stačia im vyšetrenia od Tvojho ORL lekára.
Co sa spoluprace s lekarmi tyka, tak o to velke starosti nemam, hlavne starsia spolupracuje velmi pekne, staci jej len vsetko vopred vysvetlit, aj vcera som jej s pomocou knizky do podrobna vysvetlila a ukazala, ako jej dnes budu pozerat do ust, do usiek aj do nosteka a bola dnes na ORL priam ukazkovy pacient... aj cukrik dostala za odmenu 😀 Ked ju potom mladsia videla vychadzat s cukrikom, nebolo ju ani prehovarat na vysetrenie, priam do ambulancie vtrhla a hned na doktorku, ze aj ona chce cukrik 😅 A po vysetreni ked dostala cukrik od sestricky, tak s nim zacala doktorke mavat pred ocami, ze "maaaam! mam cukrik!"
Na Kramaroch sme boli hospitalizovane so starsou v septembri... napichovanie kanily bol cisty horor, aj kvoli tomu, ze bola vo velmi zlom stave, velmi zle dychala a kedze odmietala uz aj tekutiny, bola uz aj mierne dehydrovana... no do 24 hod ju dali dokopy a potom uz nebol problem, nechavala sa popocuvat aj vsetkym medikom, ti z nej mali hotovu show, lebo co im ta vselico porozpravala... 😅 😉
na Antolskej sa zase obidve narodili, cize to poznam z mojho hladiska, ze je tam vacsi komfort, WC a sprchy pomerne slusne a spolocne pre 2 izby (cize 4 pacientov), vchod do nich priamo z izby, kdezto na Kramaroch jedno WC a sprcha na celu chodbu a v takom stave, ze na zaplakanie... ale tak nejdeme na dovolenku a nie toto su najpodstatnejsie veci...
celkovo boli lekari aj sestricky na Kramaroch (i ked to sme boli na internom) vzdy mili, ochotni vysvetlit, k detom trpezlivi...
detskych lekarov z Antolskej nepoznam ziadnych...
@mamakaja neberiem to tak, ze jeden lekar povie a hned dam dieta rezat, ale niekedy to proste inak nejde... keby mavalo Tvoje dieta tak zavazne infekcie, ze sa Ti z nich az dusi (kazda jedna angina je u nas sprevadzana silnym zapalom priedusiek) a dycha sa mu tak zle, ze Ti odmieta aj vstat z postele, jest a dokonca aj pit a keby Ti pri chorobe chrapalo ako drevorubac a jedlo aj ako 4-rocne s dokoran otvorenymi ustami, lebo zrejme nemoze dychat nosom a keby Ti postupne prestalo dobre pocut, tiez by si si rozmyslela, ci by nebolo lepsie absolvovat vybratie mandle... su jednoducho pripady, kedy to nutne je.
mne chceli krcne mandle vybrat v puberte, vtedy som odmietla, no nakoniec som sa tomu aj tak nevyhla, ibaze som si to dala robit az ako 24-rocna. dovtedy silne anginy (raz mi hrdlo opuchlo tak, ze som sa v noci dusila a potom doslova hltala lad z mraznicky) aj 5-6x do roka, zakazdym antibiotika, bolesti usi tak silne, ze mi uz nic nepomahalo a z cisteho zufalstva som si uz aj alpu do nich nalievala (to jedine pomahalo), 40-ky teploty este aj v dospelosti... po vybrati mandli som chora tak 2-3x do roka a ATB mi stacia cca. raz za 1,5 roka. teplota do 38,5. problemy s usami sa velmi zlepsili, stale som na ne citliva, no take bolesti, ako som mavala pred OP, uz nemavam ani zdaleka... takze to bolo tiez jednoznacne opodstatnene.
ze ma mala problemy s nosnou mandlou, som tusila uz niekolko tyzdnov predtym, nez nas vobec MUDr. na ORL odoslala... dieta, ktore dovtedy poculo cez cely byt aj ked som nieco povedala normalnym hlasom (a slovo "cokolada" by stacilo aj zasepkat 😀 ), sa ma zrazu zacalo pomaly na kazdu vetu pytat 2-3x "co?" aj ked som stala 2 m od nej... a nerobila to preto, aby ma vytocila, jednoducho naozaj prestava pocut...
Termin sme dostali na Kramaroch cca. 6 tyzdnov od vysetrenia. mandlu budu vyberat obidvom dievcatam v celkovej anesteze (na Kramaroch uprednostnuju, no ak by si trvala na lokalnej, akceptuju). u starsej sa vsak veci skomplikovali, pretoze jej pri ORL vysetreni zistili razstep podnebia, cize nema oddelenu nosovu dutinu od ustnej a preto jej musia kusok mandle ponechat, inak by sa jej jedlo dostavalo i do nosa (ak som to spravne pochopila, skratka je tam problem a nemozu jej celu mandlu vybrat), co ma trosku desi, lebo ked ostane aj kusok mandle, je riziko dorastenia a toho, ze budeme mat take iste problemy, ako doteraz (papa stale s otvorenymi ustami napriek upozorneniam, pri chorobe strasne chrape, x-krat do roka ma spasticke bronchitidy s dusenim, na jesen skoncila kvoli tomu v nemocnici so zlou saturaciou krvi... a mandlu ma velmi velku, uz jej tlaci na sluchove trubice, prestava mi pocut a uz sa jej dost zhorsila vyslovnost, cudzi ludia jej uz prestavaju rozumiet...). lenze momentalne su obidve chore, opat dusiva bronchitida, spray na dychanie, kortikoidy, antibiotika, 40-ky teploty... hrozi nam pobyt v nemocnici, obidvom, ja neviem, ci to je aj u inych tak, no u nas maju obidve vzdy presne to iste, su v tomto ako dvojicky, do max. 48 hodin ma druha to, co prva... zajtra mame kontrolu u nasej pediatricky, pravdupovediac v piatok a pondelok mi navrhovala nemocnicu s tou mensou, no chcela by som jej usetrit traumu, kedze o mesiac nas to caka tak ci tak. na OP su uz pripravene, starsia sa dokonca kazdy den pyta, kedy uz moze ist na operaciu 😀 Pritom som jej dost podrobne vysvetlila, co ju caka, som k detom aj v tomto uprimna a myslim, ze aj vdaka tomu zvladaju aj vysetrenia vacsinou velmi dobre. tak uvdime zajtra, co nasa doktorka... dnes som mensej musela dat REctodelt cipok, lebo uz to nevedela udychat... zase za kazdu cenu sa nemozem tej nemocnici branit, tiez ju nenecham sa udusit... pred op musia byt 14 dni zdrave, ani sopliky, teploty, nic... my sme sa preto rozhodli, ze uz az do OP do skolky starsiu nedame, ani ked sa teraz vylieci...
Este som zabudla, ze so starsou ideme medzitym este do razstepovej poradne do Ruzinova, poradit sa, co s tym razstepom, ci operovat alebo nie, resp. ci by sa to nedalo spojit s operaciou mandle. a chudatko, jej budu pravdepodobne i do usiek zavadzat drenazne trubicky pri tej istej operacii (vybrati mandle).
v kazdom pripade, pri ich stavoch je to uz naozaj nevyhnutne a nutne, preto velmi dufam, ze budu coskoro fit, lebo by som nerada posuvala termin OP. a pevne verim, ze uz nebudu byvat tak casto a tak vazne chore... vy ake mate tazkosti?
@mimimami3 presne píšete prejavy, aké má aj moja 4-ročná dcéra. Výrazne chrápe, otvorené ústa (polodementný výraz tváre), aj jedenie robí problém, je veľmi unavená, zhoršila sa jej výslovnosť a nepočuje dobre... Ona našťastie nebýva moc chorá, ale obávam sa, aby sa nám podarilo ostať zdravá do OP. Keďže dýcha ústami, vysušuje sa a hltá ten studený vzduch vonku... Termín sme dnes dostali na začiatok marca. Tiež jej budú robiť okrem mandlí aj tie ventilačné trubičky do ušiek. Aj mladšia 1 a polročná má zväčšené nosné mandle, tá je však často chorá a u nej je OP zatiaľ s ?. Ona však nechrápe, nevyzerá tak zle ako staršia. Ale už keby to bolo treba, najradšej by som ich vzala naraz.
Dajte potom vedieť, ako to celé prebiehalo a ako to znášali deti. Držím palce, nech je maličkým čoskoro zas dobre 😉 🙂 !
@katarinka77 u nas sa veci skomplikovali, nakoniec sme v tej nemocnici predsalen skoncili - starsia mala zapal pluc a mladsia obstrukcny priedusiek. pobudla som tam s obidvomi tyzden, pustili nas minuly pondelok v dobrom stave a na liecbe domov. o dva dni zase horucky vyse 40, no na kontrole v piatok povedali, ze dychanie je ok, CRP nic neukazalo, vysetrenie mocu ok... starsej od soboty horucky presli a zda sa byt uplne fit, takze zajtra absolvujeme aspon ten Ruzinov (razstepovu poradnu). zial, u mladsej sa od nedele objavil jej typicky stekavy kasel (ma problem s vydychom) a horucky pretrvavali uz 5-ty den, takze sme boli opat na Kramaroch na urgentnom prijme... robili jej RTG a vysledok je, ze ma obojstranny zapal pluc (tyzden po prepusteni z nemocnice). dnes jej nasa doktorka brala krv na chlamydie a mykoplazmy (v nemocnici tieto odbery boli negativne - ide o to, ze sme si mohli v nemocnici chytit nieco nove a teraz sa to prejavilo). samozrejme dostala antibiotika, tym padom sa posuva operacia, novy termin budem riesit zajtra po razstepovej poradni... pravdepodobne posuniem termin aj starsej, chcem to absolvovat s obidvomi naraz... dnes mi doktorka povedala, ze nase dve su jej najchorejsie deti zo vsetkych pacientov, ze ziadne ine nie su tak casto a vzdy tak dlho chore (cca. kazdych 6 tyzdnov - odkedy zacala starsia chodit do skolky. dovtedy sme nevedeli, co je choroba. po novom roku bola v skolke az 1 den a uz aj ochorela - maju obstrukcny zapal priedusiek a casto sa stava, ze sa az dusia)... nas okrem mandli caka este aj imunolog.
vy idete na mandlu na Kramare? nakoniec sa tam mozno aj stretneme, som zvedava, kedy nam daju novy termin.
@mimimami3 prepáč, že až teraz odpovedám... My sme už vybratie nosnej mandle so staršou dcérou absolvovali, teraz v marci - na prvý termín. Áno, boli sme na Kramároch. Všetko zvládla dobre, dlho si pospala, nič ju nebolelo. Robili jej aj tie ušká, ale bez trubičiek, tak sme mohli ísť večer domov. Aj po operácii bola bez komplikácií a bez teploty, bez bolesti. Dokonca bola mladšia v tom čase chorá, takže ju ohrozovala aj pred OP, bála som sa, aby od nej neochorela a neodkladali sme to, ale našťastie nič od nej neschytala ani pred ani po OP. Koncom apríla dostala termín aj mladšia, nakoľko je často chorá. Možno sa nám ozvú aj skôr, ak by sa niečo uvoľnilo.
Vy ste na tom ako? Držím palce, nech to máte čím skôr za sebou!
@katarinka77 my sme sa dnes rano vratili z nemocnice, operovali ich vcera, jednu po druhej (kvoli tomu, aby som mohla byt s obidvomi na predoperacke). ten sirup - naladovka im zabral uplne super, mladsia ukazovala na elektricku zasuvku a smiala sa, starsia sa ma stale pytala, preco mam dva nosy a vela oci (asi videla dvojmo) a vyzerali ako opite, sa tak kyvali zo strany na stranu, nekoordinovane pohyby a ten pripity pohlad, no rozkosne boli... pri uspavani ich chvalili (sa lekari rozpravali medzi sebou), ze ako pekne spolupracovali... zato preberanie z narkozy bol horor v priamom prenose. mladsia mala zavrete oci, ale bola velmi nepokojna, ked sme ju viezli na izbu, musela som ju pridrziavat, lebo by spadla... z narkozy sa totalne pocikala. ked bola potom v postielke, stale mala zavrete oci, ale davala sa na styri a tak sebou hadzala, ze si hlavicku trieskala o tie zelezne mreze na postielke, tak som ju zobrala na ruky, ale vobec sa neupokojila, tak sebou trepala, ze som sa bala, ze sa mi vysmykne a spadne mi, mala som co robit, aby som ju udrzala, nepomahalo sa jej prihovarat, utisovat ju, spievat jej, nepomahalo absolutne nic. a presne vtedy mi priviezli starsiu, ta uz bola prebrata a plakala (ubezpecovali ma, ze toto prve prebratie si pamatat nebudu, no nebola to pravda - starsia mi hned vcera a dnes znovu sama od seba rozpravala, ze plakala, lebo ze ona chcela na lezadle sediet a doktorka jej povedala, ze musi lezat, cize si pamatala prevoz z operacnej saly a ja len dufam, ze si nepamata, ze som si ju nemohla zobrat na ruky, pretoze som vtedy drzala jej sestricku. citila som sa strasne zufalo, tak velmi som chcela byt v tej chvili pre obidve, ale nemohla som... ked ju prelozili do postielky, drzala som vacsiu aspon za rucku, no aj tak velmi plakala a kricala). bolesti nemali, lebo dostali hned po OP do zily silny liek od bolesti... potom som mladsiu dala do postielky (myslim, ze ona ma v tej chvili vobec nevnimala, zda sa, ze ona si to naozaj nepamata) a zobrala na ruky starsiu, no ta nadalej plakala a kricala, este nikdy som sa necitila tak na dne, citila som sa totalne bezmocne, ze ich neviem upokojit... niekedy vtedy mensia otvorila oci a upokojila sa. spala s otvorenymi ocami, to som nikdy predtym u nikoho nevidela. nehybala sa, nereagovala na slova ani ked som pred nou bola, normalne natvrdo spala, ibaze mala otvorene oci. dost zle bolo aj to, ze 4 hod po OP nesmeli nic jest ani pit a boli strasne smadne... mensia to zvladla, lebo po tom uvodnom extempore spala vyse 3 hod, s malymi prestavkami na plac a krik, zato ta vacsia z tych 4 -och hodin tri preplakala a prekricala... cely den bola potom dost mrzuta, mensia skoro cely den spala.
teraz ma starsia problem, ze sa jej nepaci, ze musi jest kasovitu stravu, po navrate domov bol kvoli tomu riadny cirkus, no nastastie sa mi podarilo jej to vysvetlit a cca. 2 hod po navrate domov sa to zacalo vyrazne zlepsovat a uz je dobre. su len velmi unavene, chvilku sa hraju a uz nevladzu, takze vacsinou len lezia, oddychuju a tak.
...v kazdom pripade som rada, ze je to za nami a dufam, ze s ich chorobnostou sa to vyrazne zlepsi. no keby som vedela vopred, ako bude prebiehat to prebratie z narkozy, absolvovala by som operaciu s kazdou v inom termine a nie naraz. myslela som to dobre, no dopadlo to dost zle...
trubicky nakoniec nebolo treba zaviest ani jednej, iba im narezali bubienky, aby skontrolovali, v akom stave tie uska su a ani jedna tam nemala ani v jednom tekutinu...
vy ste ako zvladli narkozu? a dobre som pozrela, ze Tvoja mensia este nema ani dva roky a uz jej idu mandle vyberat? u vas sa kedy zacali zdravotne problemy? tiez az po nastupe starsej do skolky ako u nas, ci skor?
@mimimami3 fúha, mala si to náročné, ale aspoň to už máte za sebou 😉 . Ešte zvládnuť tých pár dní doma, snáď sa budú mať dobre. Ja som tiež ľutovla, že som ich predsa len mohla dať naraz, ale to by sme tam boli obaja s mužom. Len nám povedali, že tam budeme 2 noci a nakoniec to bola jednodňovka. Ale aj tak by nemohli byť v tom čase spolu operované, lebo mi mladšia ochorela.
Moja malá bola od rána rozladená, jednak že nevedela, čo ju čaká, plakala, keď jej dali náramok na ruku, plakala pri zavedení kanyly... Sirup jej ani nestihol zabrať, brali mi ju z náručia už asi po 5-7 min., ona vrieskala, kopala. Ja som sa tam rozplakala, bolo to pre mňa niečo hrozné. Počkala som ešte, kým prestane plakať, potom som šla hore. Zo všetkých detí bola najdlhšie, priviezli ju po hodine a pol. Prišla spiaca, spala tvrdo ešte ďalšie 2 hodiny. Prišla naraz ešte s iným dievčatkom, ktoré celý čas vrieskalo, bolo agresívne, bilo mamu, na každého kričala, trhala si kanylu, no katastrofa. Len som sa modlila, nech mi nezobudí moju a nepridá sa k nej. Moja sa budila pokojne, bola taká ako opitučká, keď sa jej už nechcelo ležať, túlila sa mi na rukách, prišiel šašo a mala zábavu. Vôbec nebola smädná, ešte povedala sestričke, že ďakujem, ja si neprosím piť. 😀 Nič ju nebolelo, len mala veľký pľuzgier na pere, ale ten sa stratil, kým sme šli domov. Pooperačný priebeh bol dobrý, žiadne teploty, žiadne bolesti.
Mladšia začala byť chorľavá s nástupom staršej do škôlky. Ona tam však chodila len 6 týždňov, potom sme ju nadobro zrušili, lebo mladšia bola v 3 mes. v nemocnici so zápalom pľúc. Odvtedy dosť často chorá, usoplená, o rok mala opäť zápal pľúc. Preto nás poslali na ORL. Tam odporučili ešte kontrolu o 2 mes., a keďže nemala dobrý výsledok na tympanometrii a bola za posl. 4 mes. 5x chorá, tak dostala termín aj ona. Niektorí hovoria, nech ju ešte nedávam operovať, že je ešte maličká a na ORL mi povedali, že operujú aj mladšie deti. Veď uvidíme, či a kedy sa k tomu vôbec dopracujeme, bojím sa, že mi ochorie do toho..
No a staršia sa od jesene sťažovala na únavu, sem tam chrápala, všimla som si, že dýcha ústami, ale nebývala často chorá, ale v januári dostala nádchu, chrápala celú noc ako drevorubač, nevedela sa najesť, napiť, nevládala dýchať, vzala som ju hneď na ORL a tam, že rovno mi dajú termín, lebo mandľa je veľmi veľká.
Tak sa držte, rýchle zotavenie prajem 🙂!
@katarinka77 tak vy ste to mali naopak, pred OP katastrofa a potom pohoda. nase brali, az ked mali sirup v sebe cca. 20 min, to uz boli cca. 5 min v takej dobrej "pripitej" naladicke a aj mladsia (co je inak maminkin cecusik) isla v pohode so sestrickou. starsia sa stale pytala, kedy uz aj ona bude moct ist. co sa tyka zavedenia kanyly, tak som ziadala, aby im dali vopred masku, aby najskor zaspali a potom im zaviedli kanylu, myslim, ze to tak aj urobili, lebo som tam zostala este cca. 15 min odkedy mi ich zobrali a nepocula som vobec ziadny plac. kanylu vedeli, ze budu mat, nevytrhavali si ju, len som im chcela usetrit to zavadzanie, starsej preto, ze si to pamatala zo septembra, co bol vtedy pre nu dost traumatizujuci zazitok a mladsej preto, ze ma zle zily, podarilo sa im ju zaviest na druhy vpich, co je este celkom fajn, lebo pri odberoch krvi ju kolkokrat aj na 4krat pichaju, kym sa podari.
my sme nevedeli, co su choroby, kym starsia nenastupila do skolky. potom sa to zosypalo na obidve. ja som si u starsej este v lete vsimla, ze nevyslovuje niektore hlasky s makcenom, č, š, ž hlavne, v oktobri som si vsimla, ze ma celkovo pocuje stale horsie a par tyzdnov na to sa jej zacala vyrazne a prudko zhorsovat vyslovnost vseobecne. do toho jedla s dokoran otvorenymi ustami, pri chorobach chrapala ako stary chlap a proste bolo toho vela, u nej som s operaciou suhlasila okamzite (hned vcera som si vsimla, ze uz pocuje uplne dobre - cize jej naozaj tlacila mandla na sluchove trubice, tiez ju mala velmi velku). o 6 tyzdnov ideme na razstepovu poradnu, aby foniater zhodnotil z ich stranky vybratie mandle a vyslovnost, uvidime dalej, ci bude treba logopeda riesit alebo prinajhorsom operacia, no toto riziko je minimalne.
ja nehovorim, ze nedat mensiu operovat, ja som pri mensej tiez vahala. u nej to totizto nebolo vyslovene nevyhnutne, ale bola 99,9 %-na sanca, ze do roka bude tam, kde starsia teraz (a veru, bolo to pre nu uz dost frustrujuce, ked cudzim nieco hovorila - a ona je velmi zhovorcive dievcatko - a aj 4x to musela zopakovat a stale jej nerozumeli, az kym som to za nu nepovedala). a tomu som sa chcela vyhnut. od aprila ju chcem skusit dat opat do skolky, ale mozno len na doobedia (najhorsie na chytenie choroby je aj tak obdobie spanku, myslim). uvidim, ako to budu obidve zvladat (vzdy ochorie do 24 hod po starsej aj mensia). v lete by sme chceli ist k moru (povodny plan bol liecenie v Tatrach, ale je mozne az pre deti od 3 rokov, tak to odlozime o rok), kedze od septembra by mala ist do skolky aj mensia a ja spat do prace, verim, ze dovtedy sa to zlepsi. ak by boli ale nadalej v zlom stave, nebudeme to silit a stale zostava aj eventualita predlznej rodicovskej. v kazdom pripade sme boli den pred OP aj na imunologii a vysledky mali v norme, az na malicku odchylku v jednom ukazovateli, niektore podrobnejsie vysledky este neboli hotove, v kazdom pripade to nevyzera principialne na poruchu imunity.
ja som sem nemala ani ist...beru to jako na beziacom pase,naco? je to potrebne? vobec?je chora stále aj mlady bol ale nedovolila som a preckali sme a dnes ma 15 a nemá ziaden problém.sory za názor ale dnes by som bola este viac asertivnejsia a zjistila si viac nazorov lekarov ,nie jeden povie a sup na stol...