Vybratie nosnej mandle a následne výplach nosa. Môžem použiť morskú vodu?

srnkaknm1
23. nov 2019

Prosím vás nemáte skúsenosti pred vyše týždňom malému vybrali nosnú mandlu ale stále najskôr mal sople na to mu dala trifet doktorka teraz mu hlieny nejdú von ale zatekajù a kašle ráno vlhko a cez deň skôr sucho ako vlhko. Ten trifed je aj na vykaslanie. Chcem sa spýtať či mu môžem niečo dať do nosa napr morskú vodu alebo napariť pod dekov.

juliette173
23. nov 2019

@srnkaknm1 nam po operacii predpisal dr. Pamykon + Alimare (morska voda). Kludne treba striekat a zvlhcovat nos. Naparit istotne nie, to nam neodporucali ani preplach kanvickou.

srnkaknm1
autor
23. nov 2019

Ďakujem spoliehala som sa na tú morskú vodu

kika831
23. nov 2019

@srnkaknm1 nam po vybere mandle prikazali po 24 hod striekat morsku vodu. Trifed nie je liek- pomoze na odpuchnutie dutin. Ale ak mal kasel produktivny- tak tam treba podporit vykasliavanie. Takze asi by bolo vhodne zajst na orl- nech mu pozru ako to teraz vyzera po odstraneni mandli a nech oni zhodnotia co sa moze nasadit. Ale urcite morska voda ano.

brita7777
23. nov 2019

A kolko ma rokov, ako to prebiehalo? ..nasho maleho to caka v januari..ma 3roky. skore uzdravenie!!

srnkaknm1
autor
24. nov 2019

Kašeľ mu začal po Tom ako zábal užívať trifed na sople ale čítala som na ňom že je aj na kašeľ na odkaslanie. Na kontrole sme boli všetko ok akurát zahlieneni a keď sme tam boli ani nekaslal to začalo na druhý deň suchým kašľom.

srnkaknm1
autor
24. nov 2019

@brita7777 má 3,5 ale išiel soplavy aj na zákrok aj kašľať začal deň predtým výkonom ale aj tak ho zobrali. Ono to možno nadväzuje na to všetko. Prebehlo to fajn asi som bola v strede viac ja ako on keďže mu dali ráno oblbovak a potom kvázi skoro celý deň prespal s prestávkami ale to chcel ísť len domov pomrncal a zaspal. A samozrejme ho bolelo hrdlo z intubacie ale to ho prešlo asi až na 5 deň tak moc jedeniu nedal. Inak informovanosť minimum a na kontrole som sa zabudla spýtať na ten výplach nosa bohuzial

brita7777
24. nov 2019

@srnkaknm1 a bol v celkovej anestézii ? super, ze uz mate po tom..tiez mam z toho obavy, ale verim, ze mu to pomoze.

srnkaknm1
autor
24. nov 2019

@brita7777 áno celkovej že je to lepšie starší syn bol ale v lokálnej ale to už mal skoro 10rokov a nejak to jemu nepomohlo ale jemu trebalo aj krčné orezat ale dvaja krcny mi odporúčali počkať do puberty a tak sme neboli a je to lepšie už nechrape tak ako kedysi. Zatiaľ by to bolo ok len on je alergik a tie sople keby sa mohol okúpať beriem ho do slanej vody kúpať to mu pomohlo vždy a takto nemôžem kôli ten operácii.