Môže toto ostať po vybratí kliešťa?
@sapetka ja som to bola vyberat u dr.. vybrala mi to cele .. aj s tou hrckou som bola .. a je to ok 🙂
@maria600 ved pre istotu ked tak zbehni .. ale myslim ze nemas kvoli comu stresovat .. zacervenale to je aj ked ta napr komar stipne .. kym sa nebude robit taky ohraniceny flak si myslim ze sa nemusis bat
Hrčka aj drobné začervenanie je normálna reakcia, aj dva týždne to môže pretrvávať, ak by sa začervenanie rozšírilo alebo okolo červeného stipanca vzniklo blede miesto a okolo toho červený prstenec tak vtedy treba ísť k dr., v tom prípade by mohlo ísť o boreliozu
@maria600 ahoj, môže to byť červené niekoľko dní, aj to ešte bude svrbieť. Je to normálne, nechal tam svinstvo pod kožou, ono to zmizne. Ale sleduj, o mesiac aby sa fľak nevytvoril.
@maria600 moze. Mohol byt trosku na infikovany alebo zapichnuty v niecom nie moc cistom. Je to humus, sledujte. Pripadne navsteva pediatra, ale ostat to moze ak to neboli a nesvrbi nerobila by som paniku,
Dakujem baby
No ja to teraz riešim nechcem strašiť som v 31 týždni mala som kliešťa a ostalo po ňom ako len uštipnutie červené žiadny fľak ako hru borelióze a pod...a pre istotu mi doktorka vzala.krv a čo som.neverila borelióza je tam(((takže netreba riskovať vôbec .....
@lucka12399 to nieje pravda u niektorých sa to ani neprejaví môj prípad napr ja som mala len ako od komára a zmizlo to a doktotka na pohotovosti ,že to bilerioza nebude vzala sa krv a je ...
@luluncek tak mne povedali ze kym neni takyto flak tak ku nim nemam chodit .. ked som tam bola naposledy s kliestatom.
@lucka12399 vôbec nie to je strašné toto ...to povedala aj mne na pohotovosti že tam.neni fľak borelióza to nieje...išla som svojeja ťa mi zobrala krv lebo som tehotná a mám boreliozu ....
@lucka12399 to nemusi byt tak, dcera mala kliesta, vybrali jej ho na pohotovosti, nemala to ani zacervenane ani flaky, o par tyzdnov sme boli na infekcnom koli niecomu inemu, doktorka videla v papieroch, ze mala kliesta dala urobit testy aj na boleriozu a pozitivna, klieste v tejto dobe nie je sranda
@maria600 ano.. ja som mala kliesta cca 2-3 mesiace dozadu a doteraz mam fliacik a malu hrcku.. len treba sledovat farbu toho miesta 🙂