Vybratá nosná mandla a zlé rozprávanie

13. nov 2024

Prosim vas. Dcera ma pol roka po vybrati nosnej mandle ale aj tak je stale akoby upchata a tak rozprava ako keby nosom ,alebo ked hovori tak za tymi slovami počujem este niečo neviem to opísať akoby vibrovanie,alebo nejake zdvojovanie ,pride mi ze nehovori ustami ale nieco medzi nosom . Už neviem čo mam robiť. Jednoducho nehovorí čisto ale za tym rozpravanim jej niečo,,lieta,,hlieny,sople,sliny,nieco jej tam zavadzia Stretli ste sa s tym? 😭

cezpat
14. nov 2024

Môj mal tiež tak, boli sme aj u alergologa a má alergiu...

autor
14. nov 2024

@cezpat prosim vas a na co alergiu? ako sa to este prejavovalo . A aku nastavili liečbu ? Teraz je uz lepsie?dakujem

cezpat
15. nov 2024

Syn aj po vybratí nosnej mandle rozprával akoby nosom, akokeby mal stále nádchu. Na ORL ho skontrolovali, všetko mal ok. Odporúčala nám vyšetrenie u alergológa, a tam mu zistili, že má alergiu. Dostal antihistaminiká a odkedy ich berie, začal aj čistejšie rozprávať...
Pýtajte sa lekára, čo by ešte mohlo byť za tým...

0327850788
25. nov 2024

Ak ste vyberali nosnú mandlu, musel tam byť nejaký dôvod, prečo narástla a vybratie je len odstránenie dôsledku, nie pátranie po príčine. Takže určite vyšetriť na alergologii. Ak mala nosnú mandlu zväčšenú dlhšie, môže mať aj ochabnuté vnútorné svaly v ústach, jazyk, bolo by fajn aby ju videl logoped a pozrel sa na to aj z tohto pohľadu.

autor
25. nov 2024

@0327850788 ďakujem veľmi pekne za odpoveď, na alergologiu sme objednaní ,cakali sme na termín pol roka,v januari ideme. A logopedička príde do škôlky tiež v januári.