Vybrať - nevybrať nosnú mandľu

dominita
22. jún 2023

Dobrý deň, aké skúsenosti mate s vybratím mandle, ste za alebo proti? Pomôže to? Dieťa 3,5 roka, takmer večne sople, zápal uši 🤦‍♀️
Pomohlo niekomu, aby sa tomu vyhol?
Ďakujem za rady, pomoc a typy...

ariannazara
22. jún 2023

Môj zas nemôže dychat na nos vkuse zapchaty nos, dýcha cez ústa. Rozmýšľam ze mu tiež dám von a bude pokoj 🤧

kacenocka2
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
patka06
22. jún 2023

Chcela som sa tomu vyhnúť a ľutujem, zbytočne som dcéru trápila chorobami a kŕmila liekmi.
Vybratie pomohlo na 100% - žiadne choroby, žiadne chrápanie a teda aj lepší spánok

kacenocka2
22. jún 2023

Nás krcna hneď chcela poslať..ja som nesuhlasila.obvodna vravela že deti z toho vyrastú,a mala pravdu.mandľa zachytáva bacily..ale syn zas až tak že večne nebol chorý,soplieval keď chodil do škôlky,aj upchaty nos mal sem tam.nejak sme to prekonali.mozno keby to bolo horšie,by som mu dala vybrať..skus pozrieť ine diskusie,niekde maminy píšu aj že to nepomohlo..

mamelka
22. jún 2023

Vybrať, ver,že budeš mať pokoj. -len u Amalii sme polypy riesili, Toto robilo Amálii sarapatu, lenže jej chceli aj mandle vybrať ale tie som nedovolila, len nosne polypy som dala a odvtedy žiadny zápal ucha, bolesti...

tinkavvv
22. jún 2023

Nam to zatial s chorobnostou nepomohlo. Aj ked je to este asi skoro hodnotit. Vyberali v marci a odvtedy vkuse sopel, kasel, hrdlo. Ale asi bude problem aj inde.

zuzuliennka1
22. jún 2023

@kacenocka2 ano, ta mandla sa okolo 5r zivota zvacsi a potom zas zmensi naspat.

cookie29
22. jún 2023

ja som nedala. U nas mala mala caste zapaly usiek a nechali sme robit stipulky a tam automaticky beru aj nosnu mandlu, co som odmietla. Nosna mandla funguje ako filter, takze ak sa odstrani byvaju castejsie infekcie hornych dychacich ciest. Navyse u vacsiny deti sa zmensi okolo 4-5 rokov. Ale teda u nas boli jedinou indikaciou tie prilis caste zapaly usiek a riziko ciastocnej straty sluchu. A je to len moj osobny nazor rodica, nie som lekar.
Povedala by som, ze treba zvazit indikacie, ci ma problem s dychanim, ci nie su alergie a podobne. Aj ako dlho chodi do skolky, ono totiz chvilku trva kym sa imunita vytvori.

Mne dieta operovali v 14m, skor nemohli, lebo bola drobka. Za pol roka sme mali na konte 7-8 zapalov usi. Uz to bude 10 mesiacov a akurat ma druhy zapal uska.

inana11
22. jún 2023

Ja som odmietla… celé to bolo divne,dyn bol na vyšetrení a dostal sprej,že je zväčšená mandla,o mesiac na kontrolu,medzitým však znova ochorel a Dr len zahlásila že vybrat,vôbec sa nepytala čo bolo počas toho mesiaca… pytala sa má či sa mu zapaľujú usi-nie,ci sa pomocuje-nie,skratka veľa otazok a odpoved nie a aj tak vybrat… povedala som obvodnej že nie,že to nebudeme podstupovať a čudo nečudo,vrátila som sa k vitamínom,ktoré mával dávnejšie,ale alergologicka sa vyjadrila že neužívat,nemá vyznam🤦‍♀️napriek tomu sme ich opäť nasadili po posledných chorobách,plynule chodi do skolky skoro tri mesiace čo sa stalo naposledy tak pred d vona rokmi a ak naaaahodou mal trochu sopel,za dva dni presiel čo inokedy dva tyzdne doma🤦‍♀️takze ja by som skúsila ešte inu cestu,to je nízky vek podľa mna

simca06022011
22. jún 2023

Záleží na to prečo... mojej chceli krčné lekárky vyberať hneď, vtedy to bol normálne automaticky. Nedala som. Neľutujem, veľa de5om to nepomohlo vôbec a hlavne my okrem opakovaných infektov medzi 2-4rokmi sme iný problém nemali. Trochu dýchala nosom, keď bola.chora chápala. Nemala nejakú extra veľkú tu mandlu nosnú. Vitamíny, otužovanie, vetrať... nos sme jednu dobu čistili morskou vodou aj keď bola zdravá... keď nie automaticky tie rôzne vody s meďou alebo takými látkami "dezinfekcnymi".
Keby sme mali komplikácie, problémy so sluchom, ušami... dala by som ju vybrať.

zuzuliennka1
22. jún 2023

@simca06022011 takze pokial dieta nie je doslova ze kazdy tyzden chore, nema caste zapaly usi, resp. ziadne, alebo bolo napr. za 5rokov zivota dieta chore len dvakrat,.. tak radsej nevyberat, hlavne vo veku cca 4-5rokov, ked sa mandla prirodzene detom zvacsi a potom sa ale zmensi naspat

ivuska_3
22. jún 2023

Ja som vybrat nedala a lutujem, teraz ma dcera 8 rokov a pravdepodobne to bude musiet podstupit teraz, kedze dycha stale ustami, nadchu mam nonstop, aj ked s usami problem nema. Uvidime, co povedia na ORL.

hl4vatk4
22. jún 2023

tiez lutujem

mamza
22. jún 2023

Ja som bola akurát malú včera objednať na vybratie nosnej mandle, (čakačka 5mesiacov) moja malá ale kvoli tomu aj zle počuje, naozaj výrazne sa jej zhoršil sluch a samozrejme o dýchaní ústami, chrapani a chorobách písať nemusím. Dufam he to pomôže a nebudeme ľutovať

mae75
24. feb 2024

@inana11 dobrý večer prosím aké vitaminy dávate?ďakujem.Mária.