Vybrať alebo nevybrať krčné mandle ?

bibih
27. jan 2020

Ahojte mamicky, ste tu niektore, ktore aj napriek odporucaniu ORL nedali dietatku vybrat krcne mandle a vsetky choroby sa casom ukludnili a nakoniec sa to cele urobilo na dobru? Dakujem

diaalex
27. jan 2020

@bibih mne odporúčali, mamina mi nedala vyberať, az časom sa to zhoršilo, brala som atb 3 mesiace v kuse a aj tak som musela ísť na vyber

ajsha123
27. jan 2020

Ja ako dieťa som bola vkuse chorá. Nosné vyberali 2x, krčné nie. Vyrastla som z toho, do pôrodu 1.dietata som bola chorá malo. Odvtedy, oslabená imunita, deti choré, ja viac ako oni. Mandle som mala obrovské (zdurene)... 5x do roka atb... Museli ísť von. Čiže, pockalo ma to. Odvtedy som vážne chorá nebola.
Na druhej strane, po vybratí mandlí som zacala mávať astmaticke kašle... (1-2krat za 2 roky), mam doma antihistaminika, keby niečo dám si ich... Inak ich nepotrebujem užívať

bimbambim
27. jan 2020

Pri každej návšteve krčnej nás stále presviedčala že treba vybrať nedali sme ani jednému ani druhému zatiaľ klop klop darí sa im áno sú chorý ale dá sa zvládnuť syn je teraz po infekčnej mononukleoza tak máme chodiť na kontrolu tak znova že vybrať ale zatiaľ sme ju presvedčili že nie tak ideme na alergologiu

sunny8
27. jan 2020

Doktori robia čo môžu aby pomohli a mandle "zachránili" .. či už krčné alebo nosné. Ale keď už hovoria o operácii tak verte že je to pre vaše dobro a je to nutné. Nepoznám človeka ktorému by sa mandle dali do poriadku. Buď boli vybrať a je pokoj alebo nechali tak ale je to trápenie.

bibih
autor
28. jan 2020

hmmm dakujem za odpovede..