Výberanie nosných mandlí- štátna verzus súkromná poliklinika

kikina84
1. dec 2015

Ahojte,
s 5ročnou dcérou musím ísť na výber nosných mandlí, máme súkromnú ORL lekárku na kramároch v BA (dr. Kučerová), ale u nej stojí zákrok vyše 200eur s tým, že 3 hodiny po operácii môže isť domov a nemusí na poliklinike ostať vôbec (pokiaľ by teda nenastali nejaké vážnejšie komplikácie).
Zákrok v štátnej nemocnici uhrádza celý poisťovňa a však doba hospitalizácie je až 3 dni po operácii.
Preto váham čo je lepšie, či radšej voliť nemocnicu a ušetriť tak peniaze, zároveň po tej stránke prípadných tažkostí po operácii ju aspom 3 dni odsledujú,čo je výhoda,alebo ju tomu stresu z nemocnice vôbec nevystavovať a dať jej ich vybrať na počkanie.
Prosím poradte mi s ktorou variantou ste sa stretli a ako by ste to prípadne riešili,aké máte skúsenosti pred a po operácii,čo všetko nás čaká,na čo sa máme pripraviť a všetky vaše ,, zážitky,, s výberom nosných mandlí.
Ešťe by ma zaujímalo,či môžem byť s dcérou v nemocnici po celú dobu hospizalizácie, v prípade že by som zvolila túto možnosť.
Ďakujem pekne za všetky info 😎

pribinak
1. dec 2015

ja som bola na Kramaroch - stat.nemocnica, rano sme prisli a poobede sme sli domov, normalne, syna operovala skuzbukonajuca doktorka, na izbe som bola s nim, platila som 4e za pozicanie oblecenia na predoperacnu izbu

moncicak28
1. dec 2015

@kikina84 ahoj ... nemám osobnú skúsenosť s vyberaním mandlí, ale na ORL klinike na Kramároch - štátnej som prežila som synom veľa času a viem, že aj tam vyberajú nosové mandle formou tzv. jednodňovej chirurgie. Ráno prídete, urobia zákrok a poobede idete domov, pokiaľ nie sú komplikácie. Rodičom skôr nevyhovujú dlhšie čakacie lehoty, preto ak majú finančné možnosti volia súkromné centrá. Majú špeci miestnosť hneď pri operačke, kde deti po zákroku ležia, je tam TV a môže tam byť aj rodič. Hospitalizácia 3 dni je pri vyberaní krčných mandlí, prípadne oboch. Rodič môže byť s dieťaťom, do 6. rokov nie je problém. Ja som bola vždy s dr., aj personálom spokojná 🙂

kikina84
autor
1. dec 2015

@pribinak
@moncicak28
dakujem baby.. 🙂 mne hovorila dr. ze tie tri dni ztam musi byt so zakona,aby to preplatila poistovna..ale radej by som bola keby isla hned domov to je jasne..uvidim ake terminy maju tam a pripadne sa podla toho zariadim..volila by som keby to mala co najskor vonku,nech to ma do leta uz OK.

cinnamon111
1. dec 2015

Moja dcéra má už nosné mandle vybraté, ná súkromnej klinike ale v Žiline. Zákrok rýchly, po dvoch hodinách sme išli domov. Ale stálo to myslím 40 eur, tak tá Bratislavská suma mi príde dosť prehnaná. 😒

pribinak
1. dec 2015

@kikina84 ak ides na vyber nosnej mandle a si z blizkeho okolia a nie su komplikacie, tak poobede ides domov, uz tie 3 dni nie du nevyhnutne
ved zavolaj priamo na kramare a informuj sa

kikina84
autor
1. dec 2015

@cinnamon111 a aj vam to pomohlo vybratie mandli? zlepsilo sa nieco? mna vela ludi strasi ze sa po vybrati bude vsetko usadzat na plucach .len my sme non stop chory a stale len tie dutiny nas trapia..nic ine..tak ja uz neviem co robit..

cinnamon111
1. dec 2015

@kikina84 Moja dcéra nebývala vôbec chorá, keď mala 2,5 roka, nastúpila do škôlky a začala mávať sobple...často sa jej to vracalo, aj preliečené antibiotikami, tak nás poslala obvodná na výber. Dr.mi vysvetlil, že má veľmi veľkú nosnú mandlu, ktorá jej zavadzia pri dýchaní a hlien ktorý sa prirodzene tvorí v dutinách nemá ako stekať, tak sa to hromadí do tých soplov. Povedal, mi že zdravotne by sa jej malo polepšiť - lebo tiež som sa ho spýtala na to zhoršenie zdrav. stavu po tomto zákroku. Mal pravdu, povedal, že takú obrovskú mandlu ešte nevidel, a po tom zákroku ktorý nám spravili v máji, tak ochorela až teraz na dušičky. Tak po 6 mesiacoch - ja si myslím, že je to celkom fajn.

kikina84
autor
1. dec 2015

@cinnamon111 a teraz ked je chora co jej je? nesada jej to prislis na priedusky alebo pluca tie sopliky? respekt.ako to zvladala po vybere? da sa to vydrzat po vybere? daju aj nejake lieky od bolesti ? dakujem

mawka
1. dec 2015

ja som toto absolvovala s malou v statnej nemocnici, kde som ale platila aj za pobyt malej (!!!!!!), kde ak som chcela nemocnicnu stravu pre malu tak tiez za poplatok, za seba ako sprievod som platila. a pekne tri dni a myslim si, ze zbytocne. toto vediet, tak tych 50 eur miniem na cestu do ba na kramare a v ten den by sme boli aj doma. takto sme saskovali v nedelu podvecer na oddeleni, brali ju v pondelok do obeda na zakrok a pustili nas az v utorok doobeda. uplne zbytocne. mala si pospala po zakroku, ale po cca 2 hodinkach to bolo super, nemala komplikacie. uplne zbytocne sme tam boli teda dve noci. nuz ale nemocnica si asi nahana penaize. a malej pomoholo. pocuje lepsie, zlepsila sa rec a nebyva mi chora od vtedy. dovtedy stale. od februara - klopem na drevo, nic. sem tam nejaky sopel, ked prechladne, ale ziadne zelene sople, ziadne kasle, nechrape v noci a kazdy ten prechladnuty sopel po dvoch dnoch prejde.

cinnamon111
1. dec 2015

No, áno kašlala, veľa a dusilo ju a mala 2 dni teplotu.....tak neviem posúdiť, lebo kašlali všetky deti v škôlke, ale myslím si že to je teraz na jeseň normálne. Zákrok zvládla celkom dobre. prišli sme ráno na 8,00 hod, už tam bola jedna mama s dievčatkom pripravené. Deti sa prezliekli do pyžama a mamy tiež do sterilného oblečenia. Sestrička im niečo kvapla do nosa a to im umrtvilo nos a boli také apatické. Vzal jednu do operačky, počuli sme krik, nejaké hrkotanie nástrojov a bolo....otvorili sa dvere a doniesol decko, dal do postele, tiekla jej krv z nosa a mala smrkať do tej nádoby. Potom vzal moju a to isté, revy - cvak, cvak a bolo. Celé to trvá 1-2 minútky. Deti ležali dve hodinky v izbe - pozerali rozprávky, hrali sa, on si prišiel občas pozrieť, my sme boli sále pri nich. Moja plakala len chvíľu, ale ona dobre znáša bolesť, to dievčatko plakalo asi hodinku. Mojej malej ani krv z nosa netiekla - ale to nie je dobré, lebo všetko jej to stekalo do žalúdka a potom sa chúďa povracala....normálne jej prišlo zle. Upozornil nás na to, že to môže nastať, že je to celkom normálne,. Po zákroku v ten deň ľahké jedlá - tekuté, dalšie dva dni trošku diétnejšie - aby to nedráždilo tú ranu. ( ne vysmážané, kyslé a pod. proste normálne jedlo polievka, zem. kaša, a tak.)
O 10,00 sme už išli domov, doma mi pospala a o 12,00 hod. mi povedala, že ideme do Tesca kúpiť lízatko 😅, no skoro som odpadla, ona si na nič nepamätala a nič ju nebolelo. Asi za 3 dni bola kontrola.

kikina84
autor
1. dec 2015

@cinnamon111 fuuha a to robia za ziva? ja som myslela ze v anesteze 😕

cinnamon111
1. dec 2015

no však áno, tie kvapky do nosa to bola anestéza. Ja neviem čo to bolo, číry roztok, strekla im to do každej dierky . Nejaký oblbovák, naša si poste nepamätá čo sa dialo.

anega79
1. dec 2015

My nemame poistenie uz na slovensku, takze som platila podstatne viac 500 eur, ale bola som rada ze uz bola dcera poobede doma, lebo po anesteze bola vecer zla ako cert, a to si neviem v nemocnici predstavit. Kazdopadne vela stastia urcite to tvojmu dietatu pomoze

seahorse27
1. dec 2015

My sme boli v sukromnom centre, ale v inom meste a platili sme 40E a boli sme maximane spokojni so vsetkym. Super pristup, uplne iny ako v statnej nemocnici. Tiez sme isli po 4 hodinach domov. Ale 200E si pytat za mandle??? To je nehoraznost...Dcerka tiez bola ako 5-rocna, vsetko prebehlo bez komplikacii. Doma si malu odsledujes, ci ju to velmi neboli alebo ci nema teplotu, krvave hlieny a pod. O vsetkom ta poucia. Ak by bol problem, ides k dr. Skus sa poobzerat po inom sukromnom zariadeni, kde by jej to urobili za normalnu cenu....