Vyberanie nosných mandlí

leni1983
21. dec 2016

Máte prosím vás niekto skúsenosti? Vyberali vašim deťom nosné mandle? Ako to znášali a pomohlo to? A kde by ste mi odporučili ísť? Mám kontakt na Žilinu, tam nás môžu objednať až v januári, vo Zvolene sa dopláca.. Máte niekto kontakt na Banskú Bystricu? Aké máte skúsenosti? Za každú odpoveď ďakujem..

pribinak
21. dec 2016

Nam vyberali v BA, rano sme prisli a poobede sme sli domov, syn na druhy den behal jak sarkan. Nic neriesil, zvladol to uplne super.

tynamartina
21. dec 2016

Nam vyberali v NZ, v celkovej anesteze. Jeden to znasal dobre. Druhy po narkoze zvracal cely den.Urcite to pomohlo, problemy z dychanim potom uz neboli,aj nadchy ustupili.

verca78
21. dec 2016

Toto by ma aj mna zaujimalo. Prave v pondelok nam oznamili, ze po novom roku ideme "na to" 😰😰😰...mala ma skoro 4 roky, velmi caste "zadne" nadchy, neustale zahlienena a teraz jej to tlaci uz aj na Eustachovu trubicu a zhorsil sa jej sluch. Dycha len ustami, ma nepokojny spanok a chrape. Dufam, ze nam to pomoze...chudakto moje 😍

verca78
21. dec 2016

My teda urcite v nemocnici v Martine.

leni1983
autor
21. dec 2016

No my sme na tomto rovnako verca78.. aj v Martine to robia? To nám ani nespomenuli.. to by sme mali aj bližšie.. my sme z Prievidze.. máte prosím vás nejaký kontakt a dopláca sa tam?

monika319
21. dec 2016

nam vyberali v ruzomberku rano sme nastupili a na druhy den sme sli domov

verca78
21. dec 2016

@leni1983 nemam kontakt, my chodime na orl priamo tu do nemocnice a 29.12. ideme na kontrolu, pricom dr. povedala, ze sa dohodneme na termine. Tak ani ma nenapadlo, ze by to nerobili...ja si chcem este nastudovat moznost lasera. Uvidim, ako sa rozhodneme.

leni1983
autor
21. dec 2016

@verca78 u nás to nerobia.. tak sa budeme musieť rozhodnúť...

verca78
21. dec 2016

Zistovala som medzitym, tak v Martine to robia endoskopom pod kamerou, co ponukaju aj v tych sukromnych klinikach. Je to super, lebo miesto v nosteku sleduju cez obrazovku zvacsene niekolko krat, teda mali by odstranit vsetko tak, ako ma byt. Robia to v celkovej anesteze. Ja osobne by som to dietatu v lokalke robit aj tak nedala...

zuzanadeti
18. jún 2022

@leni1983 sme mesiac po operácii a konečne je pokoj. Dcera bude mat 3r, každý mesiac bronchitida či laringitida či kašeľ a teplota, dokonca aj zápal stredného ucha. Keď už mi štvrtý ORL lekar (s 20 ročnou praxou) povedal, že pravidelne zapálená mandla už neplni svoju funkciu ako vstupný filter pri dýchaní a že sa jej každým zápalom zväčšuje, nemala som už čo váhať. Operacia za 10min laserom, 2 hodiny počkať na pooperačke a šli sme domov. Spinka celu nič, čisto dýcha, zobudí sa vyspata a spokojná. Dokonca dcera konečne sama od seba povie, že toto jej vonia a toto smrdí. Chodte ku viacerým ORL a dajte si predtým urobiť krvné testy a vytery ci to náhodou nie he ešte aj nejaký bacil. Nenechajte to dôjsť do štádia, kedy už dieťa začne byt nahluchle lebo jej hnis tlači aj na Usne bubienky alebo začne mat otvorené ústa a v noci chrapanie a z toho deformácia tvare. Hrozne