mamky v utorok ideme s malym na vyber nosnej mandle. ma ju doslova prehnitu a tlaci mu na uska tak nemame na vyber. o pol 8 rano mame nastup nalacno. co nas caka potom? ako dlho trva zvysok dna a kedy nas pustia domov? podla coho beru deti na operacku? ideme len na jednodnovu chirurgiu. o maleho sa nebojim ten je uplne v pohode to ja nenavidim nemocnice a najradsej by som sla hned prec :D budu nam to robit v noej nemocke v kosiciach. dakujem za kazdu odpoved!
my sme boli v trencine.tam si nechavaju deti aj cez noc...maly tam bol cca 45 minut..skoro som steny obhryzla ,kym ho doviezli...prebral sa,bol strasne mrchavy,chcel zliezat z postele...po pol hodine zase zaspal. kup si vincentku sprej a aj celu flasku 7-decova je to tusim.tu malu mines hned ked mu to budes stale striekat.po operacii mu to striekaj do nosa a nechaj poriadne pozatekat...a priprav sa,ze mu bude riadne tiahnut z pusy ,ale je to ok...nas bol strasne unaveny,stale sa mu chcelo spat ked sme prisli domov.potom mu treba davat kasovitu stravu,a kludovy rezim dodrziavat aspon tyzden.sak to ti povedia v nemocke.u nas v pn na jednodnovej pustaju deti ,ked ich robia rano aj poobede,alebo az vecer.je to len jeden den,co sa bojis?
My sme absolvovali vo februari tiez vo veku 5 rokov. Operacia trvala cca 30 - 45 minut, hned po nej sa dcerka prebrala - bola trochu zmatena, plakala, rozpravala bludy. Toto trvalo asi 15 min., potom znova na chvilku zaspala. Ked sa prebudila, uz to bolo lepsie. Robili jej to o 9.30, o 14.00 sme odchadzali domov. Medzitym spapala ovocnu vyzivu a brumika, pila caj. Ked sme prisli domov, bola uplne v pohode, ani unavena, spapala vyvar s rezancami, bolesti minimalne. Preventivne sme ale dali Nurofen. Treba 7-10 dni dodrziavat kludovy rezim (to sme my nedokazali, ale nastastie nebol problem) a tych 7 dni jest makku stravu, nemusi byt mixovana. Treba sa vyhybat korkam z chleba, jablkam, orechom, keksom - proste vsetkemu, co by mohlo ranu podrazdit, poskriabat. Kludne moze papat zemiaky, striedku z chleba, ryzu, cestoviny, makke maso, banany...Do nosa treba striekat morsku vodu aj 10x denne. Inak nam to velmi pomohlo a prebehlo to velmi hladko. Obavala som sa velmi, rok sme to odkladali. Mozem len odporucat.
Nemate niekto skusenost s vyberanim nosnych mandli v dospelosti?Bolo mi odporucene ich vybrat,ale mam strach.kamoska mi hovorila ako jej malej 3 rocnej vyberali bez uspatia,iba je to umrvili a pri plnom vedomi vyberali.revala ako tur nielen mala,ale aj kamoska a z toho rozpravania mam traumu a neviem sa odvazit na tento zakrok.ale ako citam vase deticky to zvladli bravurne
Mne vyberali ked som mala tusim 12 dali mi tabl.na otapenie,sadla som si na stolicku a otvorila usta a lekar vzal noznice dal dnu do ust a sup odstrihol...ale nosne....velmi si to nepamatam len to ze mi sla krv z nosa v kuse