Vyberali vášmu dieťaťu nosné mandle na západnom Slovensku?

zuuzika
7. máj 2013

Caka nas to s malym a nevieme sa rozhodnut kam. A ci ist na jednodnovu chirurgiu alebo normalne na hospitalizaciu. Ak by mal niekto osobne a dobre skusenosti...Dakujem za odpovede.

gretka2
7. máj 2013

My sme boli na Kramaroch, asi pred 5 rokmi, v lokalnej anestezii. Nam nas ORL povedal, ze celkova anestezia je pre detsky organizmus velka zataz, ze na nu je este cas. Na druhej strane pod calkovou n. sa to vycisti dokladnejsie.
Nemali sme ziaden problem, syn si zo zakroku absolutne nic nepamatal (a doteraz nepamata), a je v pohode. Takze ja nelutujem, ze sme ho dali len v lokalke.

reluska
7. máj 2013

ak chceš vybrať raz a poriadne /celk. anest. + kamera a riadne vycviknúť aby znovu nenarástli/ Antolská, ak len oblbovák a vycvaknúť /riziko že znovu dorastú/ Kramáre, a možno aj v MA na Juhu...

stanislavao
7. máj 2013

my sme mali ist, ale nakoniec nebolo treba. ak by sme mali niekam ist, tak urcite TO a celkova. lebo pri lokalke to nevedia odstranit poriadne, ale len ciastocne.

anjelik2509
7. máj 2013

mne ako malej vyberali mandle (aj krčné, aj nosné) a nie raz..:-/ naposledy, čo si pamätám mi robili pri plnom vedomí, akurát mi asi do hrdla niečo pichli aby som to necítila....Ale je to otrasný zážitok ☹

vlasa
7. máj 2013

urcite do celkovej a do sukr.centra,ktore su-ba kramare,malacky-juh,piestany 😉

jananinka
7. máj 2013

My sme boli vcera na ORL a tiez starsej doporucili vybrat nosnu mandlu, my mame najblizsie do Skalice a podla mojich info tam robia v celkovej anestezi, tak to budeme musiet absolvovat. Teraz sa to uz nerobi ako kedysi, dieta je bud v lokalnej alebo celkovej anestezii a nic si nepamata a tiez sa to uz robi inou metodou ako kedysi. Rano dieta prijmu, vyberu mandlu a poobede pustaju domov.

cecil36
7. máj 2013

Modra dr. Balejikova- lokalka

brnka
7. máj 2013

My sme to absolvovali so starsim (4,5 roka) v celkovej anesteze v TO - tam by som uz asi nesla.... teraz ideme na ORL s mladsim (bude mat 2), myslim, ze sa vybratiu nevyhneme - ma dost problemy - dobre je Medicentrum Piestany - tam je len 1 dnova hospitalizacia, chvalia si aj nemocnicu NZ, ale pravdepodobne pojdeme do NR - dr. mi hovorila, ze uz tu konecne maju nejaky pristroj, ktorym odsaju aj zvysky tej mandle, aby znovu nedorastla (teda vylupnu lyzicou + poodsavaju zvysky)

aristka
7. máj 2013

aj v mojom okolí boli s detičkami v Piešťanoch

angua27
7. máj 2013

my sme boli pred dvoma rokmi na jednodňovej chirurgii v BA - Centrum Kramáre. "celková" anestázia - celková som dala do úvodzoviek preto, že to nie je úplne klasická anestézia, ako pri normálnej operácii, ale ľahšia forma uspatia. malý spal cca. 45 minút, s toho 30 minút trval zákrok. odvtedy máme s nosnou mandľou a uškami kľud. rekonvalescencia cca. 2 dni, na 3 deň už bol úplne v pohode.
veľmi dobrá kamarátka bola so synom prvý krát na lokálnom zákroku v nemocnici (podľa jej slov "čistá mäsiarina") a keď druhýkrát mandľa znova dorástla, išla tiež do tohto centra. odvtedy majú kľud. naozaj odporúčam. bližšie info a skúsenosti, priamo o tomto centre nájdeš, aj tu: https://www.modrykonik.sk/forum/hladame-lekara/orl-centrum-kramare-ake-mate-skusenosti/

lenusiatko
Autor odpoveď zmazal
Zobraz