Zdravim vedeli by ste mi poradiť ? Rozmyslam nad dôverou alebo unionom. Kedze ja som v dôvere a manzel union
Dieta ma automaticky zdr.poistovnu po matke 🙂 ak chce po otcovi, teda, mat inu zdr.poistovnu, musi sa posielat specialna ziadost a schvalovat 🙂
tak ako napísala sisa, ak budeš chcieť nejakú inú, tak budeš musieť podať žiadosť. ale podľa mňa tieto dve poisťovne sú približne na rovnakej úrovni.
@adrianaaaa33 ja.som.dala malu do.dovery my sme vsetci vo všzp ale prechadzame vsetci do dovery ..a uvidime.co bude.o rok.mozno.zasa zmeníme
@siska53 no mne hovorila pediatricka, ze automaticky po matke, lebo z jej poistovne sa platia naklady po porode a ked si vyberie inu poistovnu, ta to musia schvalit a tej prvej poistovni zaroven preplatit naklady za to babatko 🙂 takze mozno su aj situacie, kedy to schvalit nemusia, napr.ak babatko po porode malo problemy a velke naklady na komplikacie a liecbu... Ale mozno to schvaluju v pohode 🙂 neviem
@sisa_s ani, ale to len do 60dni, do 60 dni, ak rodicia este nepoziadali, tak lekar vykazuje na matku. Nic sa neschvaluje, jednoducho lekar to psole do poistovne matky a ked rodicia prihlasia sieta do inej, tak od vzniku poistenia uz uctuje doktor na poistovnu dietata. Ak je nieco, to si uz lekar a poistovn riesia medzi sebou.
Priorita ale je, aby rodic prihlasku podal, lebo ide o jeho výber poistovn pre dieta. A kazdu prihlášku este kontroluje UDZS
@adrianaaaa33 porovnaj si výhody pre poistenca a pre novorodencov ktoré jednotlivé poisťovne ponúkajú. Myslím, že Union z týchto dvoch vyhráva...