Mojej skoro 5. ročnej dcére predpísali okuliare a neviem ake vybrat. Aké rámy a sklá kupujete a prečo. Aké máte skúsenosti s jednotlivými materiálmi? Kolko vám tak jedny rámy prežijú? Je nevyhnutné mať tie pružiacie, alebo aj obyčajné prežijú pobyt v školke? Vôbec sa v tom nevyznám, tak sa poteším každej rade.
@pribinak ona si aj vybrala, ale podla mna take krehke, tenucke a bez pruzenia, ze mi pripada, ze nepreziju ani mesiac v celku...a 70€ kazdy mesiac si nemozem dovolit...preto ma zaujimaju prakticke skusenosti s detmi a ramami...
moj syn ma okuliare od dvoch rokov, prve sme kupovali plastove ramy s pruzenim na bocniciach. Aj ked boli prezentovane ako odolne, stalo sa nam ze praskli a napokon sme mu vymenili za kovove, ale maju tiez pruzenie na bokoch. Skla urcite odporucam plast, ale nejake vazne filtre a podobne netreba najma ak vam este budu hybat dioptriu (nam menili kazdeho pol roka). Podstatne je vyskusat viac typov a druhov ramov, musia sa pacit aj jej, ale na tebe ako matke je aby si sa vyjadrila aj k praktickosti. Okuliare musia sadnut a u deti je este predpoklad, ze im bude tvaricka rast, takze okuliare musia byt dostatocne "volne" aby nejaky mierny rast povolili a zaroven nesmu byt moc velke.
Odporucam zobrat zosit alebo papier, prejst par optik, poskusat ramy a zaroven s receptom pytat cenu skiel. Sprav si porovnanie co sa tyka dizajnu a aj rebricek co mas kde za aku cenu (plast, odlahcenie, UV filter a ine filtre) a potom sa rozhodnite.
Ono, u nas to nebol problem, lebo aj ja aj manzel nosime okuliare od malicka, takze sme presne vedeli ako maju sediet a co pozadujeme a hladame 🙂 Prajem stastnu ruku pri vybere tych spravnych a dcerke prijemne nosenie
Este ma napadlo. tie prve plastove sme mali celoramove, teraz sme mu kupili kovove poloramove. Stalo sa, ze mi padli a odstrbilo sa kusok skla v rohu. V tomto su poloramove trochu citlivejsie, ale zas napr, ked sa na nich roztrhne ten silon, je to par eurova oprava....
ahoj mojej dcerke predpisali okuliarkyked mala rok a 4 mesiace. ramiky mame plastove, ktore teraz menime ale dovod je ze potrebujeme vacsie. sklicka nam menili 4 x a drzia, sklicka sme davali 2 druhy, davali sme ,, bejbiny sklicka,,, neviem ake su ale jedno sklicko vyslo na 8 eur, no raz sme chceli sklicka menit na pockanie, isli sme do inej optiky kde nam v tom vyhoveli, aj ked sklicko stalo jedno 20 eur, sklicka chvalil do nebies odlahcene kedze mame 5,5 na obe ocka, UV filter, plast., no my sme nadavali uz po prvom dni, strasne sa zahmlievali, stale sme ich museli cistit. no hroza, tak sme sli nakoniec do tej nasej a pockali sme si 2dni za nasimi bejbinkami. a dalsie sme si zas vybrali take ohybne a aby sa nedali polamat 🙂
my sme tiez mali Bambini skla, ony su male priemery, tak su lahsie a teda vyhodne najma pri vacsich dioptriach. Teraz sme brali aj ramy z inej optiky, tak mame ine, ale plastove a vysli tiez lahke a nie moc hrube, napriek tomu ,ze na lavom ocku mame 5,5
Najlepšia co môžeš spravit je, ze dcérke dáš možnosť, aby si okuliare sama vybrala a vyskúšala, aby sa jej páčili - chcela ich nosiť a aby jej dobre sedeli na nose a ušiach
Ak jej dobre sadnú, nemusí mat ani gumku, ta sa hodí ak športuje, alebo je velmi akčná