Výber nosných mandlí u 1,5 ročnej dcérky

jeja21
30. dec 2013

Je tu veľa príspevkov na tému výberu nosnej mandle, ale nikde som nenašla, či má niekto skúsenosti s výberom mandlí u takto malého dieťaťa?Odporučili mi Kramáre. ďakujem

saska.t
30. dec 2013

Mam pocit,ze v dnesnej dobe je moderne vyberat mandle,vobec neriesia preco su stale zapalene a zväcsene,hned daju ATB a ked sa to par krat zopakuje chcu hned vyberat mandle, keby tak chceli riesit priciny a nie len nasledky/dosledky,smutne ☹ Prepac,nemam skusenost,mojej malej chceli vyberat a tak som sa zlakla narkozy,ze som vyhladala homeopata a ten nam pomohol a odvtedy mame pokoj a vyhli sme sa aj narkoze... 😉

andrejka1978
30. dec 2013

@jeja21 nemam skusenosti u tak maleho dietata a ani nikoho nepoznam kto by daval mandle vyberat tak skoro. neviem si dost dobre predstavit aka asi k tomu viedla lekara diagnoza. tak male dieta snad nie je ustavicne chore. chodi do kolektivu? osobne si myslim, ze je to velmi skoro. co ja viem, cim skorej von sa da, tak tym skorej aj dorastie a vracaju sa problemy. aj ked je to v narkoze. najskor by som riesila vsetko ostatne az potom toto.sama dobre vies co ste vsetko absolvovali,ci niet inej cesty.skus alergologa,pneumologa a urcite aj ineho ORL lekara. diagnoza na vybratie by podla mna mala byt posudena aspon 2 nezavislymi lekarmi,ktori nevedia o predoslych vysledkoch.a ked vybrat mandle tak urcite v narkoze v Centrum Kramare. sice to stoji dost penazi ale su tam skutocne profesionali. tam ti spravia vstupne vysetrenie a oni dost odborne posudia,ci to treba vybrat alebo nie.

20erika07
30. dec 2013

@jeja21 myslím že u tak malého dieťaťa je to ešte úplne zbytočné,môj má 6rokov a keď začal chodiť do škôlky bol nonstop chorý ale nosné mandle nám odporučili vybrať až teraz,aj to detská velmi za nebola len orl lekár,no zatiaľ som nedala,a asi ani nedam kým to fakt nebude posledná možnosť...

kaja73
30. dec 2013

@jeja21 ked vyberali mojmu synovi,tak tam bolo aj 20m dievcatko na vyber a zvladlo to uplne v pohode.
vy mate asi konstitucne zvacsenu mandlu,ak musi ist tak skoro von-su aj take deti.
Mandle sa vyberaju od cca 8m ak su takto vrodene zvacsene.
Inak sa prirodzene zvacsuju v cca 3 roku a ak vtedy nastane viac infektov po sebe tak sa zvacsi az moc a casto ju treba vybrat.
Preto najdes skor 3-6 rocakov na vyber a mensie deti len zriedka.
A ani starsie ako 8 rokov uz moc nenajdes,lebo mandla sa sama potom zmensuje a v puberte zanika.
Ale ak je velka tak dovtedy narobi ozaj vela skody-prinosove dutiny sa nerozvinu-a to na cely zivot vplyv potom-,ustne podnebie meni tvar-vznika tzv goticke podnebie,zuby sa deformuju,mozog je neokysliceny a dieta postupne ziskava nahluply vyraz tvare-vola sa to facies adenoica-tvar nosnej mandle.

jeja21
autor
30. dec 2013

Zienky dakujem za nazory, mala ma dva mesiace nadchu a zle dycha, skusali sme najprv homeopatika, zvlhcovanie, inhalacie vincentky, neskor kvapky Nasivin a podobne a priznam sa nevenovala som tomu az taku pozornost, lebo v prvom rade vas napadne pocasie a zuby a atd... a dnes ma prekvapila doktorka ORL ze ma riadne zvacsenu nosnu mandlu a zle pocuje na lave usko, takze mame ATB kvapky, vyter bude v piatok hotovy a potom uvidime, zrejme ATB sa nevyhneme a hadam sa to zlepsi. Tiez to beriem ako krajnu moznost. Starsia mala tiez problemy s mandlou a po jednom trojtyzdnovom pobyte pri mori bolo vsetko OK, tak uvidime....