Ahojte, chcela by som sa opýtať... mám 4 ročného syna, ktorý od nástupu do škôlky bol často chorí, od zápalu priedušiek, cez zápaly horných dých. ciest, zápaly stredného ucha a iné sme prechádzali aj dva krát do mesiaca. Keď mal 3 roky odporučili nám vybratie nosných mandlí, čo prebehlo v lokálnej anestéze. Asi pol roka sme mali pokoj, potom sa začalo všetko odznova. Boli sme odoslaní na alergologické vyšetrenie kde sa žiadna alergia nepotvrdila. Prešlo cca 9mesiacov od operácie a išiel na ňu znova, teraz už v celkovej anestéze. Operovaný bol 27.2.2014 a od operácie mi celý deň neustále kašle, raz dráždivo raz odkašliava...na druhý deň po operácii som s ním kvôli tomu kašľu a zvýšenej teplote bola na pohotovosti, kde mi bolo povedané, že je zdraví a nič vážne nevidia. Máme tlmiť kašeľ Stoptussinom a ísť na kontrolu k obvod. lekárke a ORL. Už som zúfalá, nemôžeme spať a neviem čo máme ďalej robiť... počúvať ten kašeľ celých 24 hodín je neskutočné... Prosím povedzte mi na to svoj názor... ďakujem
Sorry, za 5 dni som nenapisala🙂
Dakujem... tak rada by som bola v klude, ale ten kasel je nenormálny... kasle mi vkuse od rana do rana v pravidelných minutových intervaloch, sme z toho podrazdení a zúfalí. On za to nemôže ale ani sa chudacik nevyspi, zajtra ide na kontrolu tak som zvedava... zostava mi verit, ze je to tou CA lebo intubovaný naozaj bol... este raz dik
Ja som presvedcena, ze to bude z CA. Je to dost nechutne fakt. SI na to zivo spominam.Skuste mozno viac tekutin. A o to viac ma chytaju stresy z toho, ze ako to zvladne 4 rocna dcera. Tak sa drzte !!
dik ... drzte sa aj vy... nam lekara povedali to co si napisala aj ty... predpísali mu prometassin a uvidime... drzim palce:o)
No tak chvalabohu. este chvilku a bude to dobre. uz len aby sme to my prezili..kolko bol asi v CA ? nech sa na to pripravim
Dcera po vybrati nosnych mandli v CA pokaslievala asi mesiac, aj lekar na ORL povedal, ze je to normalne, ustupilo to potom same.
Fuha, az mesiac.. to je dost napisat .-) Ja len dufdam, ze to nebudem lutovat ked jej to dame vybrat. STrasne sa trapi v noci. Chape,, skripe zubami a hlavne ma pauzy v dychani. uz sme z toho na nervy.
tak...musim povedat že to trvalo tri tyzdne a ten kasel naozaj sam odchadza...neuveritelne... tto som necakala... ale neboj... boli sme dvakrát...raz v lokálnej a raz v CA a nelutujem ze sme ich dali von, jedine to že nesiel hned do CA lebo mu dorastli v expresnom case.... to ako sa citis uplne chapem, to nepochopi ten kto to nema doma a nevidi ako sa ti dieta den noc trapi, nespi, je neustale chore a aj ked sa ides rozdrapit nedokazes mu pomoct...ani babske recepty,ani homeopatika ani lieky... neboj bude to dobré drzim palce
tak sme prezili aj my.. len este obcas v noci zachrape. dufam, ze sa to casom uz uplne vytrati. a tesim sa, ze u vas sa tiez zlepsilo.
Ahojte baby, chcem sa opytat - tiez sme po vybere nosohltanovej mandle - 2 deti naraz a jedno zacalo kaslat - v noci uz dost casto. Odporucili Vam na ten kasel aj nieco? Maly dostal kvapky do nosteka po operacii - neviem ake su to kvapky, lebo nam to nepovedali a v tom strese som sa zabudla opytat. Volala som ORL lekarovi a ten tiez povedal, ze je to bezne a tie kvapky co nam dal by tomu mali pomoct. Zatial to velmi nepomaha... Co ste davali detom na ten kasel - vidim, ze sa mame pripravit, lebo tu pisete, ze to trvalo aj mesiac kym preslo... Mam pocit, ze malemu sa ten kasel kazdu noc zhorsuje 😢 😢 😢
@matafen maleho operovali prave preto, ze okrem ineho mal syndrom drazdiveho kasla. Dcerku operovali spolu s nim a nastastie ona je uplne fajn. Ziadne komplikacie. Kasel, teloty, bolest nic....
Pri malom sme citlivejsi na kasel, lebo vzdy ked zacal takto kaslat tak sa to skoncilo tak, ze nemohol ani jest, dusil sa a vzdy skoncil na antb. Boli sme na roznych testoch preco sa tak zahlienuje. Stravou to nie je, lebo sa stravujeme inac, nastastie vsetky testy negativne. Viaceri lekari sa zhodli, ze problem je mandla preto sme to dali von. Nakolko nam povodne o kasli na ORL nehovorili, tak som len zhanala nejake info, ci je to bezne a ci to po case zmizne. Lekar vsak tvrdil, ze sa mu to uz bude pomaly zlepsovat, ale zatial sa to zhorsuje... Ja len dufam, ze sa mu to nezhorsi tak, ze budeme musiet opat brat lieky... ☹ ☹ ☹
@lenka_21 Moja dcera bola tiez stale zahlienena, stale ju drazdilo na kasel, v noci nemohla dychat, len ustami, potom chrapala a zasa kaslala a tak stale dookola, viac bola doma ako v skolke. A odkedy ma von nosnu mandlu, svaty pokoj, chora nebyva skoro vobec a ked, tak len nejaky soplik 3-4dni, s ktorym ani doma nemusi ostat, ATB ziadne, ani skolu este nevymeskala kvoli chorobe. Od vybratia mandle je su to 3 roky. Ale ona mala este okrem tej mandle neplanovane robene aj drenazne trubky do usiek, lebo z toho zahlienenia jej tam hrozil zapal. Tie mala rok. Teraz sa zacina stazovat na skrabanie v nose, v krku a v usiach, ale to mame potvrdene alergiu. U vas robili aj testy na alergie?
@matafen super, si ma potesila...toto som potrebovala pocut. 🙂 🙂 🙂 🙂 Vacsiu mandlu mal uz od narodenia...riesili sme to, lebo spaval v zaklone, ale vtedy nam neodporucali vybrat kedze bol malicky - a aj teraz je, lebo ho mame daleko pod vahovym limitom. V skolke bol od minuleho septembra dokopy 2 tyzdne a potom nonstop chory. Jeden cas sa nam daril ten kasel vyliecit, ale poslednych par mesiacov nepomohlo nic len antb. ☹
Co sa tyka testov, boli sme na diagnostike v Srobarovom ustave, urobili mu komplet a potvrdili, ze zatial sa im javi problem len mandla. Alergo, plucne, gasto...vsetko OK - NASTASTIE...
Tak uz idem verit, ze ten kasel postupne odide a budeme na tom ako ty s dcerkou. Lekar co ho operoval nam povedal, ze mal mandlu az vrastenu, vela hlienov, hnisu a vraj preto dostal aj kvapky na preliecenie. Ked sa mu to ustali budeme musiet trenovat aj to fukanie nosteka. Tento ORL lekar nam povedal, ze ho nevedel fukat aj kvoli tomu, ze mu ta mandla zavadzala... Uska mu kontrolovali a tie boli nastastie OK. Tie mala zas horsie dcerka, tej nejaku tekutinu odsavali, ale vraj trubicky nemuseli davat...
Ak bol v celkovej anest. tak bol pravdepodobne zaintubovany a plyn mu pri umelom dychani drazdil hrdlo.Poznam to na vlastnej kozi,po dvoch CA som mala to iste. Asi za 5 to bolo ok.Takze by som bola v klude na tvojom mieste.Moju dceru o par dni caka to iste.