Výber nosnej mandle v Banskej Bystrici

ivulik2311
19. nov 2019

Prosim vas, maly ma ist na vybratie nosnej mandle v BB.ako to tam prebieha? Co vsetko zahrna predoperacne vysetrenie? Dakujem

terus00
19. nov 2019

V ramci predoperacneho mu vezmu krv, ked budu vysledky, pediatricka urobi pediatricke vysetrenie (rodinna anamneza, predchadzajuce operacie atd) a nakoniec sa ide na anesteziologiu (dolezita je vyska, vaha dietata, a nebyt chory 1mes pred operaciou) Ja som mala ist so synom vyberat mandlu, ale ochorel, tak sa op presuva. O operacii teda blizsie info nemam.

ivulik2311
autor
19. nov 2019

@terus00 dakujem

juliette173
20. nov 2019

Synovi v BB vyberali mandle pred 2 mesiacmi. Predoperacne robi pediater. Do BB sa ide den vopred, kedy dr. vypise papiere a skontroluje, ci nie je zapal v nose a dieta je zdrave. Pojdete tiez do anesteziologickej amb. Na druhy den rano nastup o 7.00 na chirurgiu. Tam sa ubytujete a budete cakat na zakrok. Dieta si na cca 30 min - 45 min zoberu na salu. Dieta dostane oblbovak, kanylu mu zavedu az ked je mimo. Urobia co treba. Potom ide dieta na izbu, kde sa bude preberat. Kontroluju ho a po case sa poprebera. Postupne moze pit, potom aj jest (davaju im puding) Moze sa stat, ze bude vracat, aj syn dost vracal. Dali mu liek a bolo potom dobre. O cca 16.00-17.00 dieta po zakroku pustaju domov. Dovtedy musi uz pit a jest a musi byt ok. Vsetko toto vysvetli dr. este v ten prvy den.

ivulik2311
autor
20. nov 2019

@juliette173 dakujem krasne 😘