Výber mandlí a mikrocefália

gubcikova
29. okt 2014

ahojte.som strašne na vážkach.malý má doporučenie na vybratie nosných mandlí+prepichnutie bubienkov.dýcha ústami a v noci máva apnoe.mali by mu to robiť v celkovej anestézii.ale je tam to ale.malý má mikrocefáliu(menší obvod hlavičky,môže mu mozog vzhľadom k tejto diagnoze menej pracovať) a mám obavy či by mu anestezia neublížila náhodou.ako sa rozhodnúť?byť chorý celý rok,alebo dať pod narkozu a čakať či sa nič nestane

lubbie
30. okt 2014

Ahoj, podla statusu vidim, ze si sa rozhodla. Ja som bola s malym na vybratie mandli na jednodnovej chirurgii v BA a fakt mu to pomohlo. Aj on dychal len ustami, vtedy telo (aj mozog) nie je dostatocne okyslicene, je unavenejsi, nevyvijaju sa nosne dutiny atd. A ide zima, ked bude dychat ustami ten studeny vzduch bude urcite viac chory. A vy mate navyse problem so sluchom...tu nie je o com rozmyslat. Ak je anesteziolog naozaj dobry (my sme takého mali) presne odhadne mnozstvo oblbovaku, pocas operacie dycha dieta cisty kyslik, takze by som sa nebala. Skor ten pobyt v nemocnici je v tomto obdobi rizikovy. Nemate tam moznost jednodnovej chirurgie? Viem, je drahsia...ale dieta sa tolko nestresuje. V kazdom pripade drzim palce, tu su benefity vacsie ako riziko.