Výber krčných a nosných mandlí u deti - skúsenosti po operácií

katuska01
24. mar 2016

Ahojte mozem sa spytat syn je po vybere krcnych a nosnych madli v celkovej anestezii od operacie je treti den pekne pije aj papa hned druhy den nas prepustili domov...chcem sa spytat tie co ste si to prezili ake boli dni doma on sa stale stazuje ze ma sopel v nose a hlieny mu stekaju do hrdla a dnes nad ranom mal zvysenu teplotu 37,7 a velmi mu ide zapach z ust je to normalne?ake su vase skusenosti po takejto operacii vdaka....

nelendelina
24. mar 2016

No my sme trpeli tyzden ked papala robila som jedla aby nemala povlak a vsetko take riedke no po tyzdni uz bolo dobre ale mne skoro cely tyzden lezala ono sa to spravy a ziadne slnko ale horucku sme nemali nastastie

dominika6
24. mar 2016

@katuska01
zápach z úst je normálny je to kvôli tomu že mu to vlastne vypalovali ...nech si umýva zúbky a pije iba čistú vodu..
mal by jesť kašovitú stravu,mixovanú,žiadnu ryžu,alebo jedlá ktoré by mu hrdlo podráždili,teplota je v pohode,je to oslabený organizmus...nech leží a oddychuje

katuska01
autor
24. mar 2016

@nelendelina
@dominika6 veru teplotu mal len nadranom 37,7 dala som paralen a odvtedy dobre len tak tazko sa mi na neho pozera stale zivy usmiatya teraz len lezi a vacsinu dna prespi a ked sa pozrie na mna normalne vidim ako keby hovori co si mi to dala urobit ja neviem dufam ze to pominie cim skor... ☹ dakujem velmi pekne

nelendelina
24. mar 2016

To je dobre ked lezi aspon to vyspi no ja som vsetko robila aby ani nehovorila bol to hrozny tyzden len kyvkala hlavickou ale musim povedat od vtedy sme ani chory neboli a maly zabudne casom skore uzdravenie.

katuska01
autor
24. mar 2016

@nelendelina no aj on tak kyve hlavou ano nie a to vsetko a stale skoro spinka len co mu dam likey od bolesti lebo teraz mu som zas namerala 37,6 teploty dala nurofen a spinka ach jooo....dakujem velmi pekne

dominika6
24. mar 2016

@katuska01
sú to ukrutné bolesti a netreba ho ani nútiť ani odpovedal...hlavne nech veľa spinká a pije vodu...on to potom doženie neboj 🙂

katuska01
autor
24. mar 2016

@dominika6 dakujem uz aby to bolo 🙂

bonaqa2013
24. mar 2016

mojej dcére vyberali nosnú mandľu, pustili nás asi tak 3 hod. po zákroku - zákrok bol v celk. anest., Bola ešte malá asi tak 4 r, a problémy po zákroku žiadne....

katuska01
autor
30. mar 2016

@nelendelina
@dominika6 ahojte baby mozte mi este poradit ako to bolo s rozpravanim u vasich deti po operacii....syn rozprava tak zvlastne huhnavo a niektore veci mu nieje ani rozumiet ako keby mu jazyk zdrevenel neviem ci to este moze mat opuchnute ci co s tym urobit. 😒 ....dakujem

nelendelina
31. mar 2016

No ono to je opuchnute mne prve 3 dni u natalky boli hrozne mne bolo do placu ja som sa jej furt pitala a ona krutila hlavickou ci ano alebo nie ani nevravela potom uz dako po 5 dni bolo lepsie ona mala 3 roky ked jej robili zakrok hroza nech sa netrapi s rozpravanim to bude uz iba odpuchat len ziedne slko tekutiny ani nenutit jest ale zas aby papal aby nemal povlak

katuska01
autor
31. mar 2016

@nelendelina super dakujem mne ide hlavne o to ze rozprava ako keby nosom tak zvlastne nie tak cisto ako rozprava normalne pekne cisto...

katka086
31. mar 2016

Po vybrati krcnych mandli je velmi dolezite jest tuhu stravu, ziadne kasicky, aby povlaky pomaly a pravidelne s jedlom odchadzali. Na odpuch je velmi dobre viackrat denne detom podavat zmrzlinu, pozor treba davat len na horuce a kysle jedla.

katuska01
autor
31. mar 2016

@katka086 dakujem tuhu stravu papa vlastne vsetko okrem horucich jedal ani sa uz nestazuje na bolest len mi ide o to ci sa mu ta rec da do normalu... 🙂

katka086
31. mar 2016

kedze mu vyberali aj nosnu mandlu, tak tie povlaky a opuch je aj v nosohltane, preto to posobi ako keby mal zapchaty nos, malo by sa to upravit do 2 tyzdnov. Obcas sa do opracnej rany dostane infekca, potom to trva trocha dlhsie a aj teplota moze byt z toho. Vsetky tieto ORL zakroky sa nedaju operovat sterilne, lebo aj v ustach aj v nose ma kadzy bakterie.

katuska01
autor
31. mar 2016

@katka086 aha dakujem velmi pekne takto som to potrebovala vysvetlit syn je po operacii 9den tak snad uz to bude len lepsie a lepsie....este raz vdaka 🙂

katka086
31. mar 2016

za malo 🙂 byva to uplne bezne, zriedkakedy sa vsak stane, ze sa pri zakroku poskodi mäkke podnebie a ked sa to zajazvi, tak sa pri rozpravani vtahuje smerom do nosohltanu aj s capikom, potom to uz musi riesit logoped, ale tym ta nechcem strasit, to len aby si vedela, keby sa to nahodou nezlepsovalo

kapokapo
13. máj 2017

@katuska01 ahoj...ako ste dopadli s tou recou? my sme 2 tyzdne po a neorumiem dcerke ani slovo...

katuska01
autor
14. máj 2017

@kapokapo ahoj cca mesiac to bola hroza ale potom sa to pekne upravilo a rozpraval normalne ako predtym...ale veru tiez to bolo pre mna zvlastne a mala som obavy ze co to....😁

fajnosko1993
30. aug 2018

Ahojte baby môžte mi poradiť som zúfalá.Moj syn ma 3 roky a minulí týždeň sme bolí vybrať. Krčné a nosné mandle dnes je uz týždeň. A stále má silné bolestí davam mu čipky proti bolestí tie mu pomahaju malo co prehltne pije jen vodu a polievky neviem co dalej.

kapokapo
31. aug 2018

@fajnosko1993 ahoj, mojej vyberali len nosne tak neviem... moju nebolelo dlho... ale vyberali jej laserom...:(

tina1988
31. aug 2018

@katuska01 Moj syn bol na vyber nosnej mandle pred 3 mesiacmi. Prvych par dni to pobolievalo, kym to po operacii odpuchlo. Zapach z ust je prejavom hojenia, ked zapach pominie, uz je rana zahojena. U nas to trvalo tak cca 2 tyzdne, treba len vydrzat. Tiez rozpraval nosom, prve dni sme mu skoro nic nerozumeli, ale aj to sa casom upravilo 🙂

fajnosko1993
1. sep 2018

No dnes je to uz 9 den a stale sme na tom istom😞

linddi
1. sep 2018

@fajnosko1993 aj u mojho maleho to tak prebiehalo...skoro 2 tyzdne. Vyberali mu nosne a orezavali krcne.

fajnosko1993
2. sep 2018

@linddi. Ach ja už neviem čo mám robiť som stoho zúfalá on nechce vôbec nič jesť ani piť.Dnes je uz 10 deň😞

linddi
2. sep 2018

@fajnosko1993 skoc ho ukazat radsej k pediatrovi, nech mu to pozrie...

fajnosko1993
3. sep 2018

@linddi No bolí sme sním dnes... doktor popoved že je to všetko ok že to nemá celkom zahojene že musíme byť trpezliví...chudacik nemôže nič prehĺtať 😭

linddi
3. sep 2018

@fajnosko1993 no chvalabohu, ze to ma v poriadku... neboj, uz sa to bude len zlepsovat🙂 prajem skore uzdravenie